A Honvédelem milyen indok(ok)kal lőhet agyon egy 3 éves kisfiút?
"A gyilkos mai napig szabadlábon."
A gyilkos hiába van szabadlábon a földi törvények megkerülésével. Az áldozat vére kiállt Istenhez. Aki elől, akinek az ítélete elől elmenekülni nem tud senki ember fia. Sőt Isten az ilyet életbe tartja, és kimondottan a végítéletre tartogatja a büntetést az ilyen embernek. Hiszen kegyelmet nem kap a földi élete során. Ez óriási büntetés.
1Móz.4-
9.
És monda az Úr Kainnak: Hol van Ábel a te atyádfia? Ő pedig monda: Nem tudom, avagy őrizője vagyok-é én az én atyámfiának?
10.
Monda pedig az Úr: Mit cselekedtél? A te atyádfiának vére kiált én hozzám a földről.
11.
Mostan azért átkozott légy e földön, mely megnyitotta az ő száját, hogy befogadja a te atyádfiának vérét, a te kezedből.
12.
Mikor a földet míveled, ne adja az többé néked az ő termő erejét, bujdosó és vándorló légy a földön.
13.
Akkor monda Kain az Úrnak: Nagyobb az én büntetésem, hogysem elhordozhatnám.
14.
Ímé elűzöl engem ma e földnek színéről, és a te színed elől el kell rejtőznöm; bujdosó és vándorló leszek a földön, és akkor akárki talál reám, megöl engemet.
15.
És monda néki az Úr: Sőt inkább, aki megöléndi Kaint, hétszerte megbüntettetik. És megbélyegzé az Úr Kaint, hogy senki meg ne ölje, a ki rátalál.
Ez egy konkrét eset, miről írsz? Hol és mikor történt a kisfiú kivégzése?
Amúgy a kérdésedre válaszolva hivatalosan ilyen indok , vagy ok nem létezik. Gyermeket ölni még háborúban sem lehet szándékosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!