Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyűlölöm Istent, úgy érzem...

Gyűlölöm Istent, úgy érzem elvett tőlem valamit, de nem tudom mit, vagy tudtam, de elfelejtettem? Hogy deríthetném fel az okát?

Figyelt kérdés

Szeretnék továbblépni, de nem tudok. Felépítettem saját börtönömet, mindent feltettem Isten gyűlöletére és a gyűlölet mögött? Semmit nem érzek, nincs alapja, csak ott lebeg, majd szép lassan hozzánő a börtön ablakához, beterítve és hamis világot mutatva.

Mondták, hogy az idő mindenre gyógyír, de úgy gondolom van a demencia előtt is élet és én azt az életet szeretném kipróbálni. Szeretném, hogy Krisztus engem is megváltson.

A Biblia nem megoldás, semmitmondó számomra, nem is tudom olvasni, a szavak összefolynak a szemem előtt, az agyam elködösül, érdektelen, lassú álomba merülés és nyugtalan álmodás.

Ébren sem jobb, eltemetve a negatív érzések alá, melyek közül a gyűlöletem Isten iránt, mint nehéz betonréteg nyom agyon. Az életem hosszadalmas agónia, a lezárást várom csak egyedül, abban szeretnék hinni akkor meglátom az igazságot, a végén. Megtapasztalom, amit sok milliárd ember énelőttem, korunk felfoghatatlan kérdését, a halált és megszűnök létezni, talán elhagy mind a gyűlölet, feloldódik a semmiben, jómagam visszatérek a Teremtőhöz, Isten része leszek. Akkor elmúlik a gyűlölet. Szeretnék ebben hinni, ha nincs más.

2023. máj. 13. 15:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
46%

Figyelj.

Mivel te elfogadod Istent hiszel Krisztusban a Fiában, aki neked is parancsba adta, hogy szeresd felebarátaidat, és azt is tanította mind közül hogy imádd Istenedet, teljes elmédből és szivedből a legfontosabb a Tízparancsolat közül..

Emiatt te nem ateista vagy hanem az aki elfogadja ugyan Krisztust, mégis ellentmond megtagadja tanitását, emiatt meghazudtolod őt. Te antikrisztusok táborában vagy.

Ha viszont gyűlölöd azt, aki téged meggyógyítana hogyan várod el azt, hogy az ő országába kerülj? A jópásztor ajtaján tudsz csak bemenni az ablakon mint rabló nem enged be Isten a bárányok közé!

A Bibliát ne este, hanem hajnalba olvasd és ne olvass 20 percnél többet.

Krisztus lelkiereje gyógyít. Neked nincs lelkierőd mert emészt a gyűlölet és még az emlékezőtehetséged is tönkremegy.

Mert aki szeret az folyton a szeretet tárgyára vonzásképpen gondol és jó neki újra és újra arra gondolni, nem felejt. De aki gyűlöl az távolodik és felejteni akar.

Kiveszett belőled a szeretet. Gyakorold! Ez Kriszzus parancsa. Az visszahozza az életkedvedet, emlékezőtehetségedet és lelkierődet.

2023. máj. 13. 22:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Én nem azt mondom, hogy hazudik.

Hanem komoly problémái lehetnek és ha alapból valamit igaznak veszel, akkor azt ismerned kellene.

Szerintem a kérdező fiatal és nem tudja miről beszél.

Vagy indoktrinálva lett és most fedezi fel miben is kellene hinnie.

Mert én ateista vagyok, de mégis milyen logikátlan ez?

Hiszel benne, de mégis elutasítod.

Persze vannak ilyen hitek, de szerintem a kérdező a logika alapjait nem fogja fel.

Vagy csak nem tudja megkülönböztetni a mesét a valóságtól, kivéve ha rá van írva a könyvre.

2023. máj. 13. 22:59
 13/15 anonim ***** válasza:

"Mivel te elfogadod Istent hiszel Krisztusban a Fiában, aki neked is parancsba adta, hogy szeresd felebarátaidat"

Ez egy fura logikai hiba.

Szerintem a kérdező azt sem tudja, hogy mi az a Biblia.

A második, hogy ez elméletileg bizonyíthatatlan.

Ez csak annak meggyőző aki hisz benne és félre tudja tenni a tömeggyilkosságokat amelyeket isten elrendelt és végrehajtott.

"Te antikrisztusok táborában vagy."

Erre tuti van másik kifejezés, de "egyetértek".

"Ha viszont gyűlölöd azt, aki téged meggyógyítana"

"Krisztus lelkiereje gyógyít."

"Ez Kriszzus parancsa."

Ehhez demonstrálni kellene, hogy beteg, hogy létezik isten és hogy meggyógyítaná.

Egy ilyen zavaros elmének ne csak mondj dolgokat, mert annak nem lesz jó vége, tanítsd meg gondolkodni!

2023. máj. 13. 23:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Halálos bűn az okkultimizáció, és esze ágában sincs felhagyni vele.
2023. máj. 13. 23:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Azt sem tudja, hogy mit csinál.

Szeretném demonstrálni, hogy direkt megy istened akaratával szemben.

2023. máj. 13. 23:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!