Amikor Isten megteremtette a Földet és a többit, ha jól tudom, azt írja a Biblia, hogy az 6 nap volt. Ezt hogy kell érteni? Istennek máshogy telik az idő vagy az emberek máshogy számítják az időt?
"Amennyire tudom, a kereszténység hivatalos álláspontja: a het nap valójában hat korszak."
Rosszul tudod, legfeljebb szektáknál jelenik meg ilyen elképzelés.
Szerintem naptári jelentősége nincsen a hat napnak. Hanem teológiailag akkor válik jelentőssé, amikor már a paradicsomból kiűzte Isten az emberpárt és az emberiségnek azt a szabályt adja, hogy hat napot dolgozzon a hetediken ne tegyen semmit de enlékezzen meg az Úr napjáról.
Itt válik nyilvánvalóvá az emberiség küldetése a Teremtőhöz való hasonlítás. Nem csak üres kijelentés, hogy saját képére teremtette Isten az embert, hanem tevékenységében is legyen hasonló. Itt érthető meg, hogy a Tudást birtokolva az emberiség útja nem letérni a helyes útról. A cél Itt fogalmazódik meg, az isteni ige végrehajtása. A hogyan éljünk.
Ennek a tanitásnak a koronája a földre szállt megtestesült ige, Krisztus, aki betegeket gyógyít, szeretetre hív, békességre szólít. Krisztusban Isten részletes példát ad, hogy miért eljünk, hogyan és miben válhatunk istenivé, minőségi példát mutat az élet megélésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!