Kik a Nefilimek? Jelenleg segítenek az embereknek?
Szia
Amikor ezek az emberfeletti teremtmények, akik férfiakként anyagi testet öltve kapcsolatba kerültek az emberek leányaival, vajon mi történt? „Azokban a napokban nefilimek voltak a földön és azután is, amikor az Isten fiai viszonyt tartottak fenn az emberek leányaival, akik fiakat szültek nekik; ezek voltak azok a hatalmasok, akik régtől fogva híres emberek voltak.” Igen, az ebből a természetellenes kapcsolatból származó utódok nefilimek voltak, hatalmas teremtmények, akik mások elnyomására használták fel rendkívüli erejüket 1Mózes 6:4.
Emberek lányainak és testet öltött angyaloknak a hibrid, erőszakos fiai, akik az özönvíz előtt éltek.
Egyes bibliakutatók szerint a "hatalmasok" és "óriások" kifejezés héber megfelelői egyszerűen a nagyhatalmú, nemesi azaz vezető(pl, vallási értelemben) rétegekere utalnak. Az "isten fiai", pedig az "igaz Isten" követőire, híveire utal.
A bukásuk pedig abban áll, hogy az istent nem követökkel keveredtek. A nemfilimek így, (a bibliai isten szempontjából) hitevesztett emberek, kik társadalmi szempontból megtartották hatalmukat.
Még EGY?
Kire gondolsz?
Mert ha figyelmesen olvasod 13-at láthatod, hogy nem prófétáltam semmit.
Teológusok, kutatók álláspontját idéztem. Nagyom esélyes, hogy nálad jobban átlátják a kérdést.
Mindenkire gondol, aki nem a hitgyüli tévedéseit vallja.
Egyébként én is hasonlóan látom, mint az általad említettek. A bukott angyalos mitológia csak az apokrifekből jön, amiket nem véletlenül vetettek el.
Olvasd el Zacharia Stitchin A 12. bolygó könyvét.
Valószínűleg mese habbal, de amúgy érdekes, jó misztikus, kultikus, vallásos sci-fi film lehetne belőle. (Csak nehogy hollywoodi film legyen!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!