Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülekezetében miért...

A Hit Gyülekezetében miért van ennyi jómódú, gazdag ember, ha állítólag egy szekta?

Figyelt kérdés

2023. máj. 9. 16:22
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
80%

Ez miként függ azzal össze, hogy gyülis lettél? Nekem van ilyen katolikus ismerősöm is, sőt nem is egy. Rendezte adósságait, vett autót, stb...

2023. máj. 16. 15:33
 22/32 anonim ***** válasza:
36%

Bármennyire is gyűlölöm ezt kimondani istenhívőként, de a hitgyülisek legalább arra rájöttek, hogy hogyan tudják fenntartani az egyházukat.

Nagyon sok tévtanításuk van, amivel csak az embereket hülyítik, de ők legalább nem szorulnak az állam pénzére, mint mi, protestánsok, vagy akár a katolikusok.

2023. máj. 20. 11:18
 23/32 anonim ***** válasza:
46%

Akkor miért a hitgyüli kapja a legtöbb állami támogatást egy főre vetítve? Nézd meg nyugodtan, KSH adatok közt bárki megtekintheti.

2023. máj. 20. 12:41
 24/32 anonim ***** válasza:
43%
23. Kapnak ugyanannyit, mint mi. Csak velük ellentétben, ha Orbán lemegy, és jön a libsi uralom, akik megvonják a tisztességes keresztényektől a támogatást, akkor a hitgyüli ugyanúgy fenn tud maradni.
2023. máj. 20. 12:55
 25/32 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom te hova tartozol, én katolikus vagyok, most egy 2019. év I. félévéről szóló adatot találtam, ott egy fő katolikus után 4900 Ft állami támogatás jutott, egy fő református után 9600 Ft, egy fő hitgyülis után pedig 19 000 Ft. Persze szépen gazdagodik belőle a vezetőlelkészúr, ez a cikk is szépen bemutatja:

[link]

2023. máj. 20. 17:30
 26/32 anonim ***** válasza:
51%

Valamiről lemaradtál:

"A tavalyi rekord 150 milliárdról felére esik idén az egyházak támogatása” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Hit Gyülekezetéhez tartozó hívőkre fejenként 2019. első felében 19.000 forint állami támogatás jutna és a tízezernél is több hívet számláló egyházak közül a Hit Gyülekezetének támogatása kiemelkedő, a római katolikus és református a legalacsonyabbak között van. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Hit Gyülekezete 2019. évben egyházi alapintézmény-működés, Szja rendelkezés és kiegészítése jogcímen 317.031.256 forint állami támogatást kapott, amellyel az egyházak között a hatodik, hittanoktatás támogatása jogcímén pedig 29.933.178 forint támogatást kapott, amellyel az egyházak között az ötödik."

[link]

Az ilyen vádaskodó jellegű "cikkekről" valahogy mindig kiderül, hogy már megint valami irtó béna próbálkozás, amit kb. 3 kattintás leleplezni. Nem tudom, miért jó ez egy újságírónak.

2023. máj. 23. 01:30
 27/32 anonim ***** válasza:
78%

Itt ugye az a kérdés, hogy egy főre bontva mennyit kapnak. Nyilván egy alig pár ezer főt számláló gyüli összességében keveset kap, de arányaiban jóval többet.

2023. máj. 23. 17:02
 28/32 anonim ***** válasza:
56%
25. Igen, de azt akarom mondani ezzel, hogy ha Vityó lelép, és vele együtt az állami támogatás is, a katolikus, és a protestáns egyház iszonyú bajban lesz. Míg a hitgyüli, ami kb pénzt kér azért, hogy beülhess a templomba, vígan fog tovább éldegélni.
2023. máj. 23. 17:41
 29/32 anonim ***** válasza:
51%

Tehát nem a HGy kapja a legtöbb állami támogatást egy főre vetítve.

A HGy nem kér pénzt azért, hogy beülj istentiszteletre.

2023. máj. 23. 18:16
 30/32 anonim ***** válasza:
78%

Én továbbra se látom, hogy mennyit kapott akkor személyenként, s pl mennyit a református, katolikus vagy evangélikus. A helyreigazításban se szerepel, hogy nem a hitgyüli kapta volna a legtöbbet, csak annyi, hogy a 19 000 téves és a teljes összeget nézve ötödik helyen vannak. Viszont ha azt nézzük, hogy tagságuk pár ezer (vagyis ez hamarosan kiderül, hogy jelenleg mennyi a népszámlálási adatokból).

2023. máj. 23. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!