Jézus Krisztus milyen ember volt korai életében?
Tudom nem sok információ maradt fent életének zöméről, gondolom főként a csodatevései és nagyobb tettei terjedtek szájhagyomány útján néhány évszázad hosszan, míg leírásra nem kerültek.
Van é olvasmány a korai életéről ami leírja hogy nőtt fel, Mária és József milyen neveltetésben részesítette, féltestvéreivel milyen viszonyt ápolt, voltak e barátai, az állatok felé is szeretettel fordult, készült e az áldozatára? Milyen volt Jézus családja?
José Saramagotól Jézus Krisztus evangéliumát és Nicolas Notovitchtől Jézus ismeretlen életét már elolvastam, ezért is érdekel van e még más is.
Van olvasmány.
Nincs is értelme linkelnem.
Google: Jézus fiatalkora pl. keresés.
Szia
A Lukács 2:41-50 leírása szerint szelíd, alázatos és szófogadó gyermek volt.
"Mármost a szüleinek szokásuk volt évről évre elmenni Jeruzsálembe a pászka ünnepére. Mikor aztán 12 éves lett, felmentek az ünnep szokása szerint. Az ünnepnapok elteltével, amikor visszatérőben voltak, a gyermek Jézus ott maradt Jeruzsálemben, de a szülei ezt nem vették észre. Feltételezve, hogy az útitársaságban van, egész nap mentek, és csak utána kezdték keresni őt a rokonok és ismerősök között. De mivel nem találták, visszatértek Jeruzsálembe, és szorgalmasan keresték őt. Végül három nap múlva megtalálták a templomban, amint ott ült a tanítók körében, figyelt rájuk, és kérdezgette őket. És mindenki, aki csak hallgatta, ámuldozott az értelmén és a válaszain. Mikor pedig a szülei meglátták őt, megdöbbentek, és az anyja ezt mondta neki: „Gyermekem, miért bántál így velünk? Apád és én kétségbeesetten kerestünk.” De ő ezt mondta nekik: „Miért kerestetek? Nem tudtátok, hogy nekem az Atyám házában+ kell lennem?” Ők azonban nem értették, hogy mit mond nekik."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!