Mi történik amikor felkennek valakit?
2 Igazad van, hiányos volt amit írtam:
Megszentelt -felruházott (pl.mennyei erővel)
Magyarul: Mennyei szövetségben álló, elválasztott, mennyei erővel felruházott embert jelent.
És nem azt, mint amit a katolikusok hisznek megszentelés alatt.
3+ Károlynál csak vallásos cselekedet-de semmi valóságos felkenetés nincs.
A fenti választ a nyító kérdésre írtam.
illatos olajjal bekenik a fejét vagy a homlokát, esetleg kezét
ugyanolyan, mint a betegek kenete, csak itt mást szimbolizál
Szia
Ahogyan az 5-ös írta a felkenetés több mindent szimbolizál ma, ahogyan a bibliai időkben is.
Ha valakit olajjal kentek fel, akkor az olajat a fejére öntötték, amely aztán lefolyt a szakállára, majd a ruhája gallérjára, ahogyan azt a Zsoltárok 133:2írja. A bibliai időkben a héberek között és néhány nem héber nép között is az volt a szokás, hogy ünnepélyesen felkenték az uralkodóikat. Ezzel vált hivatalossá a trónra lépés.
1Sámuel 9:16
„Holnap ilyenkor elküldök hozzád egy férfit Benjámin földjéről. Kend fel népemnek, Izraelnek vezetőjévé. Ő menti meg népemet a filiszteusok kezéből. Ugyanis láttam népem nyomorúságát, és eljutott hozzám kiáltásuk.”
Miután Isten megmutatta Sámuelnek, hogy Saul a választottja, a próféta felkente Sault királlyá.
1Sámuel 10:1
"Sámuel ekkor fogta az olajoskorsót, és ráöntötte az olajat Saul fejére. Megcsókolta őt, és ezt mondta: „Vajon nem Jehova kent fel téged népének vezetőjévé?"
Áron, miután ki lett nevezve főpappá, felkenetett.
3Mózes 8:12 "Végül Áron fejére is öntött a felkenetési olajból, és felkente őt, hogy felszentelje."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!