Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet ez vallási okokból?

Lehet ez vallási okokból?

Figyelt kérdés
A barátnőm Jehova tanúja. Mármint én is nő vagyok, barátok vagyunk több, mint 4 éve. Én is keresztény vagyok, református. Már jópárszor mentünk össze-vissza, illetve nálunk is megfordult már. Én nála még soha. Most szült, és épp írt, hogy majd beugrana a picivel. Kicsit fura nem, ugyanis én épp terveztem írni neki a babalátogatással kapcsolatban. Már az is észbe jutott, hogy a vallása miatt nem fordultam még meg nála. Viszont irtó kedves, nagyon jóban vagyunk, ő vezet (én nem, bár van jogom), talán emiatt is jön ő inkább és csak túlgondolom a dolgot. Vagy mégsem? Nem igazán vagyok képben a vallásuk tanításaival, de nem mondanám, hogy konzervatív e szempontból. Van erre valamilyen szabály? Tudja valaki? Köszönöm!
2023. máj. 1. 19:12
 1/6 A kérdező kommentje:
*fura nekem
2023. máj. 1. 19:12
 2/6 A kérdező kommentje:
*jogsim ! Bocsi, aut.korrektor
2023. máj. 1. 19:13
 3/6 Duenna ***** válasza:
74%
A Jehova Tanúinak az az elsőszámú feladata, hogy mindenkit, akivel kapcsolatban áll, bevigye, és ott tartsa a Jehova közösségben. Ha nem szeretnél Jehova Tanúi lenni, hanem szeretnél továbbra is református maradni, akkor ezt meg kellene neki mondani.
2023. máj. 1. 20:05
 4/6 A kérdező kommentje:
#3 Köszönöm szépen a válaszodat! Nem, ilyen térítő jellegű beszélgetés sosem jött fel közöttük. Sőt, érdeklődni is szokott a mi templomunkkal kapcsolatban, pl. mikor beütött a korona. A férjem tiszteletes, tehát tudja nagyon jól, hogy sosem térnék át (nem azért, mert követelni valóm lenne, egyszerűen megvan a saját utam). De persze ritkán jön fel a vallás közöttünk, de ha igen, pozitív jellegű a beszélgetés.
2023. máj. 1. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:
67%

Nekem egy kozelebbi ismerosom van, aki Jehova tanuja, es szinte sosem beszelunk a vallas dolgairol vagy kulonbsegeirol, ha megis, akkor nalunk is pozitiv. Mi is mindketten nok vagyunk, es tudja, hogy en "rendes kereszteny" vagyok es nem terek at. Kedves, nagyon udvarias, okos,segitokesz.

Nyugodtan hozd szoba, hogy elmennel hozzajuk latogatoba, es hatha az lesz, hogy semmi problema. De ha veletlenul az derul ki, hogy a vallas miatt nem lehet, akkor sem kell a baratsagnak vegeterni, folytatodhat ugy, mint eddig.

Az emberekben sok eloitelet van a tanukkal szemben, mert sokan csak abban a helyzetben latjak oket, amikor hazalnak a magazinnal. De hat ugyanolyan emberek, mint mi. Szerintem nem teljesen igaz, amit a 3-as ir, hogy "mindenkit kotelessege bevinni". En nem ezt tapasztalom.

2023. máj. 2. 01:46
 6/6 KZitus ***** válasza:

Szia

"A barátnőm Jehova tanúja." - ha ez így van, miért idegenektől kérdezed, mi a helyzet a "barátnőddel"? Nem lenne őszintébb ha leülnél vele és egy kávé, üdítő, vagy tea mellett megbeszélnétek ezt a téged ennyire foglalkoztató, nyugtalanító dolgot?

Sokszor vádolnak minket, de elsősorban miért? Itt a gyakorin én azt látom azért, mert ni ragaszkodunk ahhoz, amit a Bibliában Isten mond nekünk embereknek. Pl. ehhez is: „Ne hazudjatok egymásnak” Kolosszé 3:9. Ez a garancia arra, hogy őszinte lesz veled és elmondja az okait, indokait.

2023. máj. 5. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!