Lehet ez vallási okokból?
Nekem egy kozelebbi ismerosom van, aki Jehova tanuja, es szinte sosem beszelunk a vallas dolgairol vagy kulonbsegeirol, ha megis, akkor nalunk is pozitiv. Mi is mindketten nok vagyunk, es tudja, hogy en "rendes kereszteny" vagyok es nem terek at. Kedves, nagyon udvarias, okos,segitokesz.
Nyugodtan hozd szoba, hogy elmennel hozzajuk latogatoba, es hatha az lesz, hogy semmi problema. De ha veletlenul az derul ki, hogy a vallas miatt nem lehet, akkor sem kell a baratsagnak vegeterni, folytatodhat ugy, mint eddig.
Az emberekben sok eloitelet van a tanukkal szemben, mert sokan csak abban a helyzetben latjak oket, amikor hazalnak a magazinnal. De hat ugyanolyan emberek, mint mi. Szerintem nem teljesen igaz, amit a 3-as ir, hogy "mindenkit kotelessege bevinni". En nem ezt tapasztalom.
Szia
"A barátnőm Jehova tanúja." - ha ez így van, miért idegenektől kérdezed, mi a helyzet a "barátnőddel"? Nem lenne őszintébb ha leülnél vele és egy kávé, üdítő, vagy tea mellett megbeszélnétek ezt a téged ennyire foglalkoztató, nyugtalanító dolgot?
Sokszor vádolnak minket, de elsősorban miért? Itt a gyakorin én azt látom azért, mert ni ragaszkodunk ahhoz, amit a Bibliában Isten mond nekünk embereknek. Pl. ehhez is: „Ne hazudjatok egymásnak” Kolosszé 3:9. Ez a garancia arra, hogy őszinte lesz veled és elmondja az okait, indokait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!