Ferenc pápa vajon tud tangózni? Argentin, és főleg Buenos Airesben nőtt fel, a tangó őshazájában.
Figyelt kérdés
Egy milongában tartott áhítat után, egy noviciata 'felkérné' menne neki?Nyilván szegény ha a lábait nem fájlalná és kellő erőt adna Isten hozzá..
Szolgálata előtt érettségi után több szakmát kipróbált nem hinném hogy a tangó szele nem söpört volna végig ifjúi lelkében annak idején.
2023. ápr. 28. 15:49
2/6 A kérdező kommentje:
novícia fiatal apáca(növendék)- elnézést. Tudom a tangóban nincs felkérés, hanem szemkontaktus. És nem akartam semmiképp a bulvárba mégha vallási tant nem is érint a kérdés inkább egy egyházfő szolgálat előtti életét...
2023. ápr. 28. 15:56
3/6 anonim válasza:
lehet, hogy tud, de amióta pap, nem táncolhat
a katolikus papoknak tilos a tánc
4/6 anonim válasza:
Úgy tudom tud. Fiatalon tudott, most már nyilván nehezebben mozogna.
5/6 A kérdező kommentje:
3. Akkor miért van az a mondás hogy "ott ahol a papok táncolnak"?
2023. ápr. 29. 12:28
6/6 anonim válasza:
Szerintem ez a mondás eredetileg azt jelenti, hogy ott, ahol nem látszik.
Vagyis hogy táncolnak a papok, ha nem látja senki.
De lehet, hogy régen más volt - most mindenesetre nem szabad nekik, mivel ennek udvarlás jellege lehet, és nekik azt nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!