Akiket nem avatnak Boldoggá, azok a Mennyben nem találják meg a boldogságot?
Tényleg, pont a két pipás szerint.
#29.
Igen. A 25. ezt írta:
"Eleve ahhoz is kell némi vizsgálat, hogy azt megítéljük, valóban követi-e Krisztust vagy csak azt állítja magáról..."
Senki ember fiának,lányának nem dolga ítélgetni mások Krisztushoz való viszonyát.
"Senki ember fiának,lányának nem dolga ítélgetni mások Krisztushoz való viszonyát."
De azt nagyon is dolgunk megítélni, hogy valaki vajon igazat mond-e vagy nem. Másképp hogy dönthetnénk el, hogy higgyünk-e neki vagy ne? Ezért kaptuk a józan paraszti eszünket. Hogy használjuk.
"ami épp egy egyházban törvényszerűen rátok erőltetett állítás"
Én katolikus vagyok, az meg semmit se erőltet rám. Ha nem akarnék úgy élni, ahogy az egyház tanítja, hogy érdemes, akár most azonnal abbahagyhatnám, senki se járna a nyakamra, hogy miért nem úgy élek, úgyhogy semmi sem kötelező. Csak tanácsok vannak, amiket a saját érdekünkben érdemes megfogadni és kész.
#33.
Miféle dolgunk van az illető halála után ítélgetni???
Ki hatalmazott fel minket erre?...Gyerünk,idézz a Bibliából!
#35.
Gyülekezetem énekese,miután házicselédként viszonyult a feleségéhez-műveletlen tahóként- elhagyta és talált magához illő társat. A "liberális" pap többé nem adott neki ostyát és semmilyen szentségben nem részesülhetett.
Kollegám,barátom beleszeretett a házvezetőnőjébe,teherbe ejtette és a püspöke nem engedte,hogy feleségül vegye.
A katolikus vallás egy emberek kreálta kényszerszervezet.
Jav.
Gyülekezetem énekese,miután házicselédként viszonyult hozzá a férje-műveletlen....
"Gyerünk,idézz a Bibliából!"
Miért kéne minden tettemet, gondolatomat bibliai idézettel alátámasztani? Hol van az benne a Bibliában, hogy csak olyasmit tegyünk, amiről a Bibliában szó esik? :D
De ha nagyon akarod, tessék:
"Legyetek tehát okosak"
Máté 1o,16
39.Hsz!
Az okos nem ártja bele magát Isten dolgába és nem ítélkezik sem élő,sem halott emberek felett.
"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek."Mt 7:1,2
“Nekünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék aszerint, amiket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.” II. Kor. 5,10.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!