Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus manapság újra elkezde...

Ha Jézus manapság újra elkezdené tanítani az embereket, és hirdetni az eszméit, akkor hogy alakulnának a dolgaink?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 22. 13:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Van annyi guru meg önjelölt próféta meg akármi hogy csak egy lenne közülük. Már persze ha nem tenne csodákat.
2023. ápr. 22. 13:30
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Ugyan úgy alakulna ahogy az Újszövben. De a vége is. ahogy a Jelenések könyvében meg van írva.
2023. ápr. 22. 13:36
 3/11 Jégszív ***** válasza:
100%

Nem vagyok optimista.

A mai világban is szép számmal élnek tudatlan, manipulálható emberek, akik fenntartás nélkül képesek követni eszelős diktátorokat, exhibicionista celebeket és önjelölt messiásokat!

Gondolkodjunk!

Jézus az apostolait nem korának tudósaiból, "írástudóiból" válogatta össze, hanem halászokból, egyéb egyszerű emberekből.

Nem véletlenül irta Pál apostol (1.Kor 1.22-25.)

És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek, mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság,

de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt, az Isten ereje és az Isten bölcsessége.

Mert az Isten „bolondsága” bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten „erőtlensége” erősebb az emberek erejénél.

2023. ápr. 22. 16:43
 4/11 anonim ***** válasza:

Luk.21-

0.

Akkor monda nékik: Nemzet nemzet ellen támad, és ország ország ellen;

11.

És minden felé nagy földindulások lesznek, és éhségek és döghalálok; és rettegtetések és nagy jelek lesznek az égből.

12.

De mind ezeknek előtte kezeiket reátok vetik, és üldöznek titeket, adván a gyülekezetek elé, és tömlöczökbe és királyok és helytartók elé visznek az én nevemért.

13.

De ebből néktek lesz tanúbizonyságotok.

14.

Tökéljétek el azért a ti szívetekben, hogy nem gondoskodtok előre, hogy mit feleljetek védelmetekre:

15.

Mert én adok néktek szájat és bölcseséget, melynek ellene nem szólhatnak, sem ellene nem állhatnak mind azok, a kik magokat ellenetekbe vetik.

16.

Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket ti közületek.

17.

És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért.

Minidg gyűlölni fogja ez a világ, mind Jézust, mind a tanitványait, mind a ma élő felkentjeit, amig sátán birodalma itt van, és le nem lesz rombolva.

Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket ti közületek.

17.

És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért.

2023. ápr. 22. 16:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
*Mindig gyűlölni fogja ez a világ, mind Jézust, mind a tanitványait, mind a ma élő felkentjeit, amig sátán birodalma itt van, és le nem lesz rombolva.
2023. ápr. 22. 16:56
 6/11 KZitus ***** válasza:

Szia

Ez abban a formában, ahogyan földönlétekor történt, már nem lehetne. De rajta minden írásnak be kellett teljesednie ameddig a földön volt, ez is azonosította mint Messiást.

Jézus Krisztust akkor is gúnyolták és üldözték, pedig ő nagyon sok jót tett, és nem követett el bűnt. Ezt mondta: „Ok nélkül gyűlöltek engem” János 15:25. Van ok azt gondolni, hogy most másként lenne??

A halála előtti éjszakán ezekkel a szavakkal készítette fel a követőit: „Ha a világ gyűlöl benneteket, tudjátok, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket.” „Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak” János 15:18, 20.

Egyébként Krisztus azt ígérte, hogy a tanítványképző munkát segíti (napjainkban is) egészen a világ végéig. (Máté 28:19,20.

János apostol pedig látomásban látta ezt, ahogyan azt le is írta a Jelenések 14:6-ban. Akik végzik ezt a munkát, mindannyian tapasztalják ezt a segítséget.

2023. ápr. 22. 18:35
 7/11 anonim ***** válasza:
42%
Minden bizonnyal a keresztény egyházak üldöznék és mindent megtennének hogy meggyilkolják Jézust. A muszlimok viszont befogadnák és jól is érezné magát közöttük.
2023. ápr. 22. 19:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Semmi sem változna, minden ugyanúgy végződne, csak a körülmények és az eszközök mások. Erre enged következtetni és ezt bizonyítja az is, hogy az antikrisztus idejében eljön Illés és Énok, akik prédikálják Isten igazságát és Isten Evangéliumát, csodákat is tesznek és az emberek mégis megvetik őket, majd 3 és fél év múlva a meggyilkolt és Jézus feltámadását leutánzó antikrisztus megöli őket. Erre és az ilyen ehhez hasonló esetekre mondja a közmondás, hogy a történelem ismétli önmagát, mert az ember maga nem változik mindig bűnös marad bűnös ösztöntől vezérelve.
2023. ápr. 22. 21:20
 9/11 anonim ***** válasza:
A háttérhatalom, ami természetesen nem létezik, beszámíthatatlan elmebajos terroristává nyilvánítaná Jézust, és mindenkit extrémistának bélyegezne, aki nem ért egyet.
2023. ápr. 23. 12:15
 10/11 anonim ***** válasza:
A bal liberális árnyék - háttérhatalom a CIA titkos hadműveleti csoportjával együtt, ami természetesen létezik, már rég elitélte volna Jézust!!!! Ugyanaz a sors várt volna rá most is mint anno akkor közel 2000 évvel ezelőtt!!! Már most keresztény vissza-szoritás folyik Európában, miről beszélünk!!!!???
2023. ápr. 23. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!