Ha Jézus manapság újra elkezdené tanítani az embereket, és hirdetni az eszméit, akkor hogy alakulnának a dolgaink?
Nem vagyok optimista.
A mai világban is szép számmal élnek tudatlan, manipulálható emberek, akik fenntartás nélkül képesek követni eszelős diktátorokat, exhibicionista celebeket és önjelölt messiásokat!
Gondolkodjunk!
Jézus az apostolait nem korának tudósaiból, "írástudóiból" válogatta össze, hanem halászokból, egyéb egyszerű emberekből.
Nem véletlenül irta Pál apostol (1.Kor 1.22-25.)
És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek, mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság,
de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt, az Isten ereje és az Isten bölcsessége.
Mert az Isten „bolondsága” bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten „erőtlensége” erősebb az emberek erejénél.
Luk.21-
0.
Akkor monda nékik: Nemzet nemzet ellen támad, és ország ország ellen;
11.
És minden felé nagy földindulások lesznek, és éhségek és döghalálok; és rettegtetések és nagy jelek lesznek az égből.
12.
De mind ezeknek előtte kezeiket reátok vetik, és üldöznek titeket, adván a gyülekezetek elé, és tömlöczökbe és királyok és helytartók elé visznek az én nevemért.
13.
De ebből néktek lesz tanúbizonyságotok.
14.
Tökéljétek el azért a ti szívetekben, hogy nem gondoskodtok előre, hogy mit feleljetek védelmetekre:
15.
Mert én adok néktek szájat és bölcseséget, melynek ellene nem szólhatnak, sem ellene nem állhatnak mind azok, a kik magokat ellenetekbe vetik.
16.
Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket ti közületek.
17.
És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért.
Minidg gyűlölni fogja ez a világ, mind Jézust, mind a tanitványait, mind a ma élő felkentjeit, amig sátán birodalma itt van, és le nem lesz rombolva.
Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket ti közületek.
17.
És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért.
Szia
Ez abban a formában, ahogyan földönlétekor történt, már nem lehetne. De rajta minden írásnak be kellett teljesednie ameddig a földön volt, ez is azonosította mint Messiást.
Jézus Krisztust akkor is gúnyolták és üldözték, pedig ő nagyon sok jót tett, és nem követett el bűnt. Ezt mondta: „Ok nélkül gyűlöltek engem” János 15:25. Van ok azt gondolni, hogy most másként lenne??
A halála előtti éjszakán ezekkel a szavakkal készítette fel a követőit: „Ha a világ gyűlöl benneteket, tudjátok, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket.” „Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak” János 15:18, 20.
Egyébként Krisztus azt ígérte, hogy a tanítványképző munkát segíti (napjainkban is) egészen a világ végéig. (Máté 28:19,20.
János apostol pedig látomásban látta ezt, ahogyan azt le is írta a Jelenések 14:6-ban. Akik végzik ezt a munkát, mindannyian tapasztalják ezt a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!