A zsidók tényleg gyűlölik Jézus Krisztust és hamisnak tartják? Itt olvastam mostanában több hozzászólásban.
De itt nagyon nem az van, amit írtál. Te azt írtad, Isten tartja őket lepel alatt, a Biblia szerint ők saját magukat. Ha meg akarnának térni, bármikor megtehetnék és lehullana ez a lepel. Biztos ismered Radnótit, aki zsidó volt, de megtért és hívő keresztény lett.
12
"Ha meg akarnának térni, bármikor megtehetnék és lehullana ez a lepel"
Nem tudnak. Ahhoz kell a kegyelem, de még nem kapták meg, csak némelyek.
Radnótit nagyon szerettem..:)
14 Ha megtérnek az Úrhoz megkapják a kegyelmet, ez ezt jelenti:
16.
Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel.
Ez a szerepük. Ez volt megírva. Derekasan beleáltak, mint ahogy mások a hamispróféták álkrisztus szerepébe áltak bele. A fajtám, akiket Krisztus megérintett a bárányok szerepébe áltak bele.
Megint mások más szerepben vannak beállva.
Le vannak osztva a szerepek.
A végjátékra készülünk.
A hitben járók pedik függetlenűl attól, hogy Isten fájának melyik ágának gyümölcsei élnek. Élnek, noha holtak voltak, mint jómagam.
Ő pedig, aki elközeledett mindenkit szeret. Csupán van aki szép szavakból, van aki törvényekből, van aki kemény szeretetből, térdepeltetésből ért.
Az élet fája az Isten fája. Mi pedig egy-egy gyümölcs.
Az győz, aki érti, hogy Istentől tanulni jelenti az élet fájának gyümölcsét enni. Mert ettünk a tudás fájáról és magunktól tanultunk a teremtett világról elfeledve Istent, nem pedig egymástól tanultunk Istenről.
#1.
Dehogynem hiszik el, hogy létezett. A Talmud is beszél róla. A történészek között is konszenzus van arról, hogy létezett.
Egyszerűen nem tartják az igazi Messiásnak. A Talmud is erről beszél.
Én kedvelem Jézust, az ókor Jim Morrisonja volt, de ettől még nem tartom megváltónak. Ha a világra ránézek, nincs olyan érzésem hogy meg lenne váltva.
Lehet pár száz év múlva meg Bob Marleyból lesz isten fia. Ha jól tudom Jamaicában már van Bob Marley templom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!