Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény fiúk, ti felnevelné...

Keresztény fiúk, ti felnevelnétek a szűz anya magját, ha tuudjátok, hogy nuku szex, nuku önkielégítés többet?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 20. 21:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
48%
Hogy érted? Szűz Mária csak addig volt szűz, míg meg nem szülte Jézust, utána volt szex Józsefnek s Jézusnak is lettek testvérei.
2023. ápr. 20. 21:52
 2/19 anonim ***** válasza:
Jah, bocs a válasz lemaradt: felnevelném, mert lenne szex, ha nem így, hát úgy, de lenne.
2023. ápr. 20. 22:02
 3/19 anonim ***** válasza:
41%

Nagyon ostoba kérdés!

Máriának és Józsefnek voltak közös gyermekei, azaz Jézusnak voltak testvérei!

Máriának és Józsefnek igen is több gyermekük volt.

Mát. 1;25. És nem ismeré őt, míg meg nem szülé az ő első szülött fiát; és nevezé annak nevét Jézusnak.

Itt két fontos dolgot tudhatunk meg. Történetesen azt, hogy Mária és József nem szeretkeztek addig, míg Jézus meg nem született.

A másik dolog az „első szülött” szó, ami arra enged következtetni, hogy több fiúgyermek közül Jézus volt az első szülött, azaz a legidősebb. Ugyanezt a szót olvashatjuk Lukácsnál is.

Luk. 2;7. És szülé az ő elsőszülött fiát; és bepolyálá őt, és helyezteté őt a jászolba, mivelhogy nem vala nékik helyök a vendégfogadó háznál.

A Szent írás több helyen említést is tesz Jézus testvéreiről.

Mát. 12;46. Mikor pedig még szóla a sokaságnak imé az ő anyja és az ő testvérei állnak vala odakünn, akarván ő vele szólni.

Mát. 12;47. És monda néki valaki: Ímé a te anyád és testvéreid odakünn állnak, és szólni akarnak veled.

Egy alkalommal csodálkoztak is az emberek Jézus bölcs beszédein és hatalmán, hogy honnét vannak neki ezek, hiszen úgy ismerték őt és háznépét, mint a legtöbb átlagos családot. Tehát Jézus családi állapota és háttere nem különbözött az akkori legtöbb család életétől. Jézus köztük nőtt fel és egyszer csak hirtelen beállít a bölcsességével.

Álmukban sem gondolták, hogy a köztük felcseperedett Jézus egyszer csak előrukkol egy hihetetlennek tűnő dologgal.

Mát. 13;55. Nem ez-é amaz ácsmesternek fia? Nem az ő anyját hívják-e Máriának, és az ő testvéreit Jakabnak, Józsénak, Simonnak és Júdásnak?

Mát. 13;56. És az ő nő testvérei is nem mind mi nálunk vannak-é? Honnét vannak tehát ennél mindezek?

Természetesen nem csak mások voltak ledöbbenve az ismerősök körében, Jézus kijelentésétől, hanem maga Jézus testvérei is, akikkel együtt élt.

Ján. 7;3. Mondának azért néki az ő atyjafiai: Menj el innen, és térj Júdeába, hogy a te tanítványaid is lássák a te dolgaidat, amelyeket cselekszel.

Ján. 7;4. Mert senki sem cselekszik titkon semmit, aki maga ismeretessé akar lenni. Ha ilyeneket cselekszel, mutasd meg magadat a világnak.

Ján. 7;5. Mert az ő atyjafiai sem hívének benne.

Az írás megemlíti, hogy Jézus keresztre feszítésénél az anyja is ott volt a bűnbánó Magdolnával együtt, mint Jakab és Jozsé anyja:

Mát. 27;56. Ezek közt volt Mária Magdaléna, és Mária a Jakab és Jozsé anyja, és a Zebedeus fiának anyja.

Jézus halála után az apostoli időkben az Ige terjesztésekor, Jézus testvérei már aktívan részt vettek az Úr munkájában.

Csel. 1;14. Ezek mindnyájan egy szívvel-lélekkel foglalatosak valának az imádkozásban és a könyörgésben, az asszonyokkal és Máriával, Jézusnak anyjával, és az ő atyjafiaival együtt.

Pál beszámol arról, hogy miután megtért és újjászületett Szent Szellemtől három év multán találkozott Jeruzsálemben Jakabbal, Jézus testvérével.

Gal. 1;19. Az apostolok közül pedig mást nem láttam, hanem csak Jakabot, az Úr atyjafiát.

Ezek után már biztosak lehetünk abban, hogy Jézusnak igenis voltak testvérei. Nem is lehet elképzelni, hogy két egészséges ember miután összeházasodtak, ne éltek volna nemi életet. Nem azért házasodtak össze Jézus szülei, Mária és József, hogy aztán egész házas életükben ne is érintsék egymást testileg.

2023. ápr. 20. 22:22
 4/19 A kérdező kommentje:
#3 nem ostoba, mert akkor nem lenne szűz anya. Eretnek tetszik lenni?
2023. ápr. 20. 22:52
 5/19 anonim ***** válasza:
34%

A katolikus egyház tanítása szerint József és Mária szűzek maradtak a házasságban is. A fenti részben unokatestvérekről van szó.

A protestáns egyházak tudtommal nem hisznek ebben.

De szerintem tök lényegtelen kérdés. Köze nincs a lémyeghez. Nem kell nekem másképp élni attól, hogy szűz maradt Mária vagy nem.

2023. ápr. 20. 23:45
 6/19 anonim ***** válasza:
65%

"A katolikus egyház tanítása szerint"

Ez nem igaz, mert általános keresztény tanítás, amit minden korai felekezet vall. Az a hülyeség, hogy Máriának több gyereke született, csak 16-17. századi kitaláció, hogy Mária szűzi tisztaságát megpróbálják beszennyezni.

Ha megnézed, ugyanezt az ősi tanítást vallják az ortodoxok, az etióp keresztények, a koptok, stb...

A Bibliában pedig már csak abból is látszik, hogy Jézus János gondjaira bízza Máriát, pedig rokona se volt. Ha Máriának lett volna több gyermeke, ezt nem tehette volna meg.

2023. ápr. 21. 11:28
 7/19 anonim ***** válasza:
50%
József jobb ember volt, mint én vagyok.
2023. ápr. 21. 13:21
 8/19 anonim ***** válasza:
40%

#4#: "#3 nem ostoba, mert akkor nem lenne szűz anya. Eretnek tetszik lenni?"

Szia!

Nem vagyok eretnek, mitől lennék az?

Mária, Jézus édesanyja természetesen szüzen fogant, még nem volt férfival és nem volt nemi kapcsolata, tehát szűz volt, amikor Jézus megfogant a méhében. József ezért is akarta elküldeni Őt, mert ezt nem akarta elhini, azt gondolta, hogy Mária megcsalta.

Tehát nem vagyok eretnek, Mária szüzen fogant. Én csak annyit mondtam, hogy Mária nem volt élete végéig szűz. Jézus után Szeretkezett Józseffel mint minden normális átlagos ember ők is élték a házastársi mindennapi életüket és élték a többgyermekes családi életüket.

Mát. 1;25. És nem ismeré őt, míg meg nem szülé az ő első szülött fiát; és nevezé annak nevét Jézusnak.

Ez az ige pont azt jelenti, hogy addig nem szeretkeztek, míg Jézus meg nem született. Aztán azzal folytatja, hogy az "első szülött fiát", ami azt jelenti, hogy több fiú gyermek közül Jézus volt az első szülött. Ugye, hogy nem annyira bonyolult?

2023. ápr. 21. 21:37
 9/19 anonim ***** válasza:
Nah, kedves kérdező. Kezdjük ezeket az eretnek dumákat? 😂 Né te, egy inkvizítorral van dolgunk, nehogy máglyára vess, szentatyámgatyám. 😂
2023. ápr. 21. 21:55
 10/19 anonim ***** válasza:

"Aztán azzal folytatja, hogy az "első szülött fiát", ami azt jelenti, hogy több fiú gyermek közül Jézus volt az első szülött. Ugye, hogy nem annyira bonyolult?"

Akkor az Atyaistennek is van több Fia Jézus mellett? Mivel Jézus és Isten relációjában is használja a Biblia az elsőszülött szót. Én eddig azt hittem, hogy az Atya egyetlen Fia Jézus, de ezek szerint tévedek.

2023. ápr. 21. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!