Istennek azért nem volt elég egy bocsánat kérés mert ez nem úvy működött? Mi tanít errőla Bibliánk? Miért nem tudta azonnal vissza állítani a paradicsomi állapotott a földön??
Figyelt kérdés
2023. ápr. 20. 14:28
1/10 A kérdező kommentje:
Nem értem Istennek miért nem volt elég egy bocsánat kérés?
2023. ápr. 20. 14:32
2/10 anonim válasza:
Káin és Ábelre gondolsz?
Hogy miért nem fogadta el Káin áldozatát Isten?
Mert abból akart áldozni Istennek ami eleve Istené volt.
gyilkossá is vált. Igaz Isten senkinek nem engedte meg, hogy megölje Káint, annál rosszabbra lett ítélve.
3/10 anonim válasza:
"Miért nem tudta azonnal vissza állítani a paradicsomi állapotott a földön?"
Jah, hogy Ádám és Évára gondolsz...
Mert nem akarta, mert nem cselekszik a saját törvényei ellenében, és mert Ádám átjátszotta saját akaratából a földet-volt "némi" ráhatása sátánnak, de összességében Ádám simán mondhatott volna nem-et sátánnak.
4/10 A kérdező kommentje:
ádám és évára gondolok
2023. ápr. 20. 15:18
5/10 anonim válasza:
ok. Végül is válaszoltam, csak közben dolgozom is, ezért szoktam kapkodni..
6/10 A kérdező kommentje:
ment a zöld
2023. ápr. 20. 15:23
7/10 anonim válasza:
Azért, mert egy olyan dolgot indítottak el vele, amit egy bocsánatkéréssel nem lehet helyrehozni.
8/10 anonim válasza:
A biblia éppen semmit nem tanít erről. A vallásfilozófia vezeti le, hogy a más ókori vallásokból átkopizott isten nem igazán tudta eltűrni azon emberi törekvést, hogy hozzá hasonló legyen (jó és rossz tudásának birtokosa) és kellően impulzív személyiség, hogy a megtorlás örökké tartson.
9/10 kretens válasza:
Mennyivel egyszerűbb lenne ha nem lenne semmi.Abszolút semmi.Se világegyetem se sötét se világos mintha ez az egész meg sem történt volna.Ha van egy olyan hatalom aminek nem létezik idő tehát nem teremtett és nem lesz vége akkor annak mindent tudnia kell.Szó szerint mindent aminek ideje van ahol szabad akaratot ad és a teremtett élőlényeket a döntéseik alapján itéli meg.De ez nekem valahogy nem kerek.Ha isten mindenható akkor neki már előtte tudnia kellett mielőtt megszülettek hogy lesznek sztálinok hitlerek polpotok és igy tovább vagyis gonosz élőlények.Ha igy nézem akkor már eleve elrendeltetett hogy lesznek akik biztos hogy már születésük előtt eldől hogy a pokolba kerülnek?Akkor minek születnek meg?Ha isten mindenható akkor miért engedi meg hogy ezek a dolgok megtörténjenek?Szóval miféle perverzió az hogy legyen pokol és előre lezsirozva hogy legyenek pokollakók is?Előre eltervezett hogy legyenek olyanok is akik örökké szenvedni fognak?Amikor káin megölte ábelt ezt isten nem tudta előre?Bizony tudnia kellett de mi szükség volt erre?Szóval ahogy az elején irtam akkor már inkább ne lett volna semmi és akkor sem halál sem félelem sem fájdalom nem lett volna.
10/10 anonim válasza:
Azért mert Sátán bevádolta Istent hogy az emberek nélküle is elvannak. Ezért mikor az ember megszegte azt az 1 db szabályt amit kapott Isten hagyta hogy nélküle follyanak a dolgok és bebizonyítsa hogy az ember Isten nélkül elbukik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!