Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szükségem lenne egy lelkivezet...

Szükségem lenne egy lelkivezetőre. Tudom, hogy ez így online elég hülye kérés, de tényleg kéne valaki aki megtudna dobni pár tanáccsal. Nem az életemet akarom leírni csak szükségem lenne egy segítő kézre. Csak pár kérdés erejéig.Szóval, valaki?

Figyelt kérdés

Tudom nem itt kéne keresgélném, de jelenleg nem igazán van olyan ember, akihez fordulhatnék. Másfelől nyilván szoktam olvasgatni itt a vallás kategóriában kérdéseket, illetve az ahoz kapcsolódó kommenteket és azért elég sok szépen kíművelt, értelmes, illetve hasznos válasszal szoktam szembetalálni magam. Emiatt reménykedem abban, hogy esetleg találok valaki olyat, aki az én problémámon is tudna segíteni.

A kérdéseket még nem tenném fel, ha valaki gondolja segít, az kérem jelezze vagy irjon privátban.

Egyébként, ha fogalmazhatok így, egy frissen megtért, 20 éves fiú vagyok.

Csak most kicsit elakadtam és elég nehéz már egyedül cipelnem ezt a terhet.

Röviden annyi hogy:

Igyekszem azt tenni, amit Isten kér tőlem, de már sajnos kezdek belefáradni. Olyan lehetetlen dolgokat kér tőlem és egyszerűen már úgy érzem kezdek megtörni.

Persze mindig felállok, ha el is bukok, mert tudom, hogy nem szabad szembeszegülnöm az ő akaratával, de már kezdem úgy érezni erősebb a bűn, mint én és sokszor elgondolodom azon, hogy feladjam. Mármint a hitemet. Pedig nagyon nem akarom.

Szóval röviden ennyike.

2022. jan. 16. 23:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szia! Én is 20 évesen tértem meg. Írhatsz nyugodtan, ha gondolod. Ha tudok, akkor szívesen segítek.
2022. jan. 16. 23:47
 2/13 anonim ***** válasza:
69%

Én nem vagyok hívő, de van hívő barátom és egy dolgot tudok csak mondani emiatt:

Ne légy szigorú önmagadhoz és bocsásd meg saját vétkeidet is. Nehéz út ez az elején, de ha járni akarod, képes leszel rá, akkor is ha néha nehéz.

Barátnőm sokszor mesélt erről, én nem tudom milyen a keresztény "teher" illetve a bűnbánat, így elképzelni sem tudom, de mint világi ember én is éltem már át leküzdhetetlennek tűnő nehézségeket és mindig az segített, ha kivertem a fejemből a lehető legrosszabb forgatókönyvet és igyekeztem a célra koncentrálni.

Te tudod mi a célod? Istennel megbeszélted, hogy mi a célod? Ha hiszel, segít benne!

2022. jan. 16. 23:51
 3/13 anonim ***** válasza:
7%

Azt hiszem ismerünk itt sokan téged és a történetedet.

Azt is ismerjük, hogy miért akadtál el és miért kell egyedül cipelned a terheidet. Amikor a lelkivezetődet otthagytad akkor kellett volna gondolkozni. Találhatsz olyan lelkivezetőt és tanitót akitől nem fog viszketni a füled, de ha a kivánságaidhoz akarsz inkább hűséges lenni mint ahhoz akit Isten az életedbe küldött akkor azt fogod aratni amit vetettél.

2022. jan. 17. 07:42
 4/13 anonim ***** válasza:

Frissen megtértél és már teher?

Ha lelki vezetőre van szükséged imádkozz, hogy az Isten legyen veled. Az Istentől kérj segítséget, mert Ő tud támogatni.

2022. jan. 17. 10:23
 5/13 A kérdező kommentje:

3-as

Azt hiszem összekeversz valakivel. Sosem volt lelkivezetőm ezelőtt szval nem volt kit otthagyni.

2022. jan. 17. 10:28
 6/13 anonim ***** válasza:

4-es miért kell szerencsetlent savazni... semmi empátia nincs benned. Tudod ez egy borzasztóan nehéz folyamat, én aláírom, hogy nekem nem ment volna egyáltalán így meg sem próbáltam megtérni.

Nem olyan egyszerű a hit, mint ahogy egyeseknek olyan egyszerűnek érzik....

2022. jan. 17. 11:49
 7/13 anonim ***** válasza:
Online nem nagyon lehet, miért nem keresel fel egy papot ezzel személyesen?
2022. jan. 17. 12:24
 8/13 anonim ***** válasza:
#6 Tudom, hogy nem egyszerű, azért is mondom, hogy ne emberektől kérjen támogatást és vezetést. Ha a bűneitől akar megszabadulni, abban csak az Isten tud neki segíteni.
2022. jan. 17. 12:32
 9/13 A kérdező kommentje:

Utólag is köszi mindenkinek, aki válaszolt, illetve privát üzenetet küldött. Bocsi, hogy nem válaszoltam mindenkinek, de már találtam egy két embert, akikkel megtudom vitatni a problémáimat.

Szóval mégegyszer köszi szépen a segítséget.

Istentől megáldott szép hétvégét nektek!

2022. jan. 23. 12:24
 10/13 anonim ***** válasza:
Szia! Írhatsz nekem is, ha akarsz. Jobb megismerni több nézőpontot is.
2022. jan. 23. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!