Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék bemerítkezni. Mi...

Szeretnék bemerítkezni. Mi szükséges ehhez? Akár magamnak is megcsinálhatom?

Figyelt kérdés
Ha nem, akkor miért nem?

2023. ápr. 20. 13:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

A magvető példázatában hol olvasol pásztori kenetről?

A hitgyülihez meg volt szerencsém, kösz.

2023. ápr. 20. 16:01
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

"A magvető példázatában hol olvasol pásztori kenetről?"

NMaga Jézus sem cselekedet semmit az emberek felé, és nem tett egyetlen csodát sem, és egyetlen beteget sem gyógyított meg addig amig a Szent Lélek fel nem szentelte az emberi testét. Csak utána szolgált az emberek felé.

Lásd Keresztelő János+Galamb a Jordánnál.

"A hitgyülihez meg volt szerencsém, kösz."

Arról nem én, sem nem a Gyülekezet tehet, hogy te az Úr előtt nem tiszta szívvel álltál.Hogy a szándékod nem volt tiszta, és hogy az alaplépésekig el sem jutottál.

Egyet ne felejtsd az embereket becsaphatod-de a Mindenható Istent soha. Rágalmazhatsz közösségeket, szolgálókat, embercsoportokat-a te cselekedeted, amiért a gyümölcsöt te aratod.

Lásd 10 szűz és az olaj példáját.

2023. ápr. 20. 16:14
 13/23 anonim ***** válasza:
:))))))
2023. ápr. 20. 16:17
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

Máté Evangyélioma 3. rész

1.

Azokban a napokban pedig eljöve Keresztelő János, a ki prédikál vala Júdea pusztájában.

2.

És ezt mondja vala: Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa.

3.

Mert ez az, a kiről Ésaiás próféta szólott, ezt mondván: Kiáltó szó a pusztában: Készítsétek az Úrnak útját, és egyengessétek meg az ő ösvényeit.

4.

Ennek a Jánosnak a ruhája pedig teveszőrből vala, és bőröv vala a dereka körül, elesége pedig sáska és erdei méz.

5.

Ekkor kiméne ő hozzá Jeruzsálem és az egész Júdea és a Jordánnak egész környéke.

6.

És megkeresztelkednek vala ő általa a Jordán vizében, vallást tevén az ő bűneikről.

7.

Mikor pedig látá, hogy a farizeusok és sadduceusok közül sokan mennek ő hozzá, hogy megkeresztelkedjenek, monda nékik: Mérges kígyóknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjától megmeneküljetek?

8.

Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket.

9.

És ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom néktek, hogy Isten eme kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.

10.

A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, a mely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik.

11.

Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.

12.

A kinek szóró lapát van az ő kezében, és megtisztítja az ő szérűjét; és az ő gabonáját csűrbe takarítja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel.

13.

Akkor eljöve Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék ő általa.

14.

János azonban visszatartja vala őt, mondván: Nékem kell általad megkeresztelkednem, és te jősz én hozzám?

15.

Jézus pedig felelvén, monda néki: Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk. Ekkor engede néki.

16.

És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijöve a vízből; és ímé az egek megnyilatkozának néki, és ő látá az Istennek Lelkét alájőni mintegy galambot és ő reá szállani.

17.

És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.

2023. ápr. 20. 16:26
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Ha törölteted a neked szóló reakciót-de a rágalmat bent hagyod, attól még nem változik semmi, a gyümije-nálad van:) Nem nekem okozol kárt ezzel, hanem magadnak.
2023. ápr. 20. 16:29
 16/23 anonim ***** válasza:
90%

"NMaga Jézus sem cselekedet semmit az emberek felé, és nem tett egyetlen csodát sem, és egyetlen beteget sem gyógyított meg addig amig a Szent Lélek fel nem szentelte az emberi testét. Csak utána szolgált az emberek felé."

Ez gondolom a hitgyüli újabb sátáni hazugsága lehet!

"Mikor azután tizenkét esztendős lett, fölmentek mindnyájan Jeruzsálembe az ünnepi szokás szerint. Amikor elteltek az ünnepnapok és már visszatérőben voltak, a gyermek Jézus ottmaradt Jeruzsálemben, és nem vették észre a szülei. Úgy gondolták, hogy az úti társaságban van. Megtettek egy napi utat, s akkor keresték őt a rokonok és az ismerősök között. Mivel nem találták, visszatértek Jeruzsálembe, hogy megkeressék. És történt, hogy három nap múlva megtalálták őt a templomban, amint a tanítók közt ült, hallgatta és kérdezte őket. Mindnyájan, akik hallották, csodálkoztak okosságán és feleletein. Mikor meglátták őt, elcsodálkoztak, és anyja ezt mondta neki: »Fiam! Miért tetted ezt velünk? Íme, apád és én bánkódva kerestünk téged.« Ő pedig ezt felelte nekik: »Miért kerestetek engem? Nem tudtátok, hogy nekem az én Atyám dolgaiban kell lennem?« De ők nem értették meg, amit nekik mondott."

Jézus már 12 évesen bölcseket megszégyenítve tanított, tehát nem igaz a hitgyülis propaganda hülyeség.

2023. ápr. 20. 18:43
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

17 Már megint kevered a szezopnt a fazonnal, bölcsebb lett volna ha meg sem szólaltál volna. A Szent Lélekről és a kenetről volt szó-még mindig.

Hol látsz te ebben tanítást?

"Maga Jézus sem cselekedet semmit az emberek felé, és nem tett egyetlen csodát sem, és egyetlen beteget sem gyógyított meg addig amig a Szent Lélek fel nem szentelte az emberi testét."

Nem unod még hogy koslatsz útánam? mert én már nagyon..

2023. ápr. 20. 18:54
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"Maga Jézus sem cselekedet semmit az emberek felé"

A tanítás mi? Ha nem cselekedet az emberek felé?

2023. ápr. 20. 18:58
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

19 Megint olyanba írkálsz amibe nem kéne.

Szent Lélekről volt szó. Kenetről.

2023. ápr. 20. 19:03
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Te át is gondolod, amiket írsz, vagy papagáj módjára visszhangzod Sanyibá hülyeségeit?
2023. ápr. 20. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!