Jézus milyen nyelven tanított? Héber arámi szír akkád hettita vagy egyéb?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 12. 20:24
2/17 A kérdező kommentje:
Hát azt biztosan tudni hogy utolsó mondatai arámi nyelven hangzottak el, de abbana katyvaszban ami népség őt körülvette egy adott nyelvvel biztos nem boldogult mert a fele arámi volt, a fele héber stb....
2023. ápr. 12. 20:30
6/17 anonim válasza:
Akkoriban az ottani zsidóság hétköznapi nyelve az arámi volt, viszont a szent szövegeket héberül olvasták, mondták. Ezen felül Jézus beszélhetett görögül is, lásd folyékonyan beszélt Pilátussal is, a Birodalom keleti felén olyan volt, mint ma az angol.
7/17 A kérdező kommentje:
" lásd folyékonyan beszélt Pilátussal is,"
Pilátus, Róma helytartója milyen nyelven szólalt volna meg? Mert nem alacsonyította le magát sem az arámihoz sem a "szent" héberhez az biztos.
2023. ápr. 12. 21:22
8/17 anonim válasza:
Mint azt írtam is, görögül.
"Ezen felül Jézus beszélhetett görögül is, lásd folyékonyan beszélt Pilátussal is"
Érdemes néha a teljes mondatot elolvasni.
10/17 anonim válasza:
"Érdemes néha a teljes mondatot elolvasni."
Én elolvastam és nem értem.... Róma embere görögül beszélt volna? kötve hiszem.
A római államhatalom képviselője idág nem süllyed le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!