Miért fontos a zsidóknak a jeruzsálemi templom, és miért nem fontos keresztények számára?
Belinkelsz egy szeretlek Magyarországos kattintásvadasz linket. Gulyás ezt meg azt mondta. Te melyik országban élsz? Össze-vissza mondanak mindent kampányidőszakban. Pár évvel ezelőtt még Orbanék akarták megépíttetni Európa legnagyobb oriásmecsetét. Majd ha valamelyik közel keleti diktátorhoz kell bepuncsolni olyan mecset lesz, hogy kifolyik a szemed tőle. Alkotmányellenes lenne, ha nem engednék a mecset építését, sérti a szabad vallásgyakorlathoz való jogot.
Meg mi az, hogy nincs mecset?
Itt imádkoznak a hittársaid. De tudtommal zuglóban is van. Én nem vagyok muszlim de ez nagyon is mecsetnek néz ki belül. Én ilyen fura raktárépüleltet nem láttam. Nem nevezném irodaháznak sem.
"Miért nem? Akkor a törökök 500 éve voltak aljas primitív barbárok, de már megjavultak?"
Abban az időben nem voltak nemzetközi egyezmények, nem volt ENSZ ami tiltotta volna az ilyesmit. Persze akkoriban sem volt szép tett, de ha ma tesz ilyet valaki az fényévekkel rosszabb. Plusz a törökök számatalan keresztény templomot meghagytak amit a keresztények használhattak, ellenben a keresztények minden mecsetet leromboltak vagy átalaktítottak és minden muszlimot legyilkoltak vagy elüldöztek.
"A Szent Sír templom nem a zsidók Temploma helyén épült, hanem egy barlang fölé, ami Krisztus sírja volt. Miért rombolnák le?"
Mondjuk azért mert utálják a keresztényeket, vagy bármi más okból. És nem ezt kérdeztem hanem hogy mit szólnál hozzá ha a zsidók lerombolnák és zsinagógát építenének a helyére. Válaszolnál végre a kérdésre?
"Hol látod, mutasd már meg."
A kedvdért megnéztem mennyi a keresztények aránya egyes muszlim országokban.
Bahrein 14,1 %
Katar 14%
Emírségek 12,5%
Szíria 10%
Libanon 40%
Egyiptom 10%
Ezek jóval magasabb számok mint az Izrali 2%. Sőt, az európai keresztény országokban nem élnek ilyen arányban muszlimok.
"Még ennyi él, vannak városok, ahol több tízezer fős keresztény gyülekezet alig pár százra csökkent. Egykor pedig azok szinte szín tiszta keresztény országok voltak a muzulmán erőszakos hódítás és pusztítás előtt."
A közel keleti keresztények felszabadítóként tekintettek a muszlimokra mert a bizánci keresztények üldözték őket mert más irányzatot követtek, a muszlimok viszont szabad vallásgyakorlást biztostottak. Az 1400 év alatt pedig nyilván sokan áttérttek.
"Bizonyíték? Ezt tőled hallom először, hát bizonyítsd be, mert gyanús, hogy újra hazudozol, rossz szokásod szerint."
Ti keresztények hazudoztok gátlástalanul. A muszlimoknak ez nem szokása és nekem sem. A 20. század elején lett múzeum, akkor mikor Törökország gyenge volt. Nyilván akkor keresztény nyomásra tehették ezt. Különben egy muszlim ország miért alakítan át egy mecsetet múzeummá.
"Van mecset jelenleg is, tehát hazugság, amit írsz."
Te hazudsz. Mecset mint épület nincs Magyarországon amit muszlimok hasdználhatnak. Irodaházakban, családi házakban, raktárépületkben kénytelenek a muszlimok imádkozni. Ráadásul a magyar állam nem is engedi mecset építését ami még alkotmányellenes is.
"Történelmi mecsetek sose léteztek, a hódítók építettek néhányat"
Nem néhányat hanem több százat építettek és ha 4-500 éve építették az történelmi épület te hazug.
"átalakítottak pogány iszlám kultuszuk tiszteletére."
Az iszlám monoteista vallás így nem pogány. Ellenben a keresztények három istenséget imádnak így az pogány. Továbbá minden keresztény tanítás mint Jézus istensége, szentháromság, Jézus megváltó áldozata pogány elem a kereszténységben.
"De mondjuk 150 éves pusztítás, hódoltság utána lehet nem szívesen emelnek emlékeket a pusztítóik emlékére."
Az akkori magyarok inkább harcoltak a muszlim törökök oldalán mint a keresztény habszburgok oldalán. Sőt, mikor a habsburgok leverték a magyar szabadságharcokat, a magyarok kihez is menekültek? Bizony a muszlim törökökhöz. Több 48-as tábornok át is tért az iszlámra.
"Nagyon korrektek, hogy a legfőbb keleti templomot mecsetté alakították, megszentségtelenítették."
A muszlimok csak megtiszították a keresztény bálványoktól. Továbbá számtalan keresztény templomot meghagytak ahol a keresztények imádhatták a bálványaikat.
"Bocsánat, tényleg nem konteó, szimplán hazudozás. Egy brit miniszterelnök se ismert be olyat, hogy ők hozták létre. Mivel nem is ők hozták létre. Legfeljebb abban a hatalmi vákuumban jött létre, amit az ottani katonai beavatkozások eredményeztek."
Ez pontosan azt jelenti hogy a keresztények hozták léte az ISIS-t közvetetten. Ha nem mennek oda, soha nem is jött volna létre. Persze szándékosan hozták létre, de ezt még nem ismerték be.
"Sajnos nagyon nagy hülyeség volt Szaddam félreállítása, az ottani keresztényekre nézve is, mivel Szaddam alatt a keresztények viszonylagos békében élhettek, amióta muzulmán vezetés van, újra üldözik az ottani keresztényeket."
Na akkor megmutatom a közel-keleti kerestzényeknek mi erről a véleménye:
Egy közös nyilatkozatot adtak ki a közel keleti keresztények. Ebben elmondják hogy a nyugati keresztények állnak az ISIS féle terrorszerveztek mögött és hogy valójában a muszlimok védik a keresztényeket.
"Ebben elmondják hogy a nyugati keresztények állnak az ISIS féle terrorszerveztek mögött és hogy valójában a muszlimok védik a keresztényeket."
Ezt idéznéd nekem? Sehol se találtam.
Amúgy valószínűleg a szíriai keresztények attól félnek, hogy a valamilyen szinten szekuláris Aszad helyett iszlám vezető kerül hatalomra. Több helyen, ahol a szekulárisabb katonai diktatúrákat iszlám vezetés váltott fel, hatalmas keresztényüldözések kezdőtek.
"Ezt idéznéd nekem? Sehol se találtam."
Például itt:
A cikk azzal folytatódik, hogy a nyugati kormányok a színfalak mögött olyan terrorcsoportokat támogatnak, amelyeket őszinte pillanataikban csak mosollyal a szájukon neveznek „mérsékelt lázadóknak”, mert valóban ezek a dzsihadisták fejeket vágnak le, emberek máját eszik meg, valamint úgy hívják őket, hogy Dzsais al-Iszlám és Ahrar al-Sam”. Őket a nyugati kormányok geopolitikai előnyök elérése érdekében támogatják, miközben alig győznek hízelegni a szaúdi koronahercegnek, a szélsőséges, lefejező iszlamisták legnagyobb exportőrének, aki nemrégiben kereste fel Londont, Washingtont és Párizst."
"Amúgy valószínűleg a szíriai keresztények attól félnek, hogy a valamilyen szinten szekuláris Aszad helyett iszlám vezető kerül hatalomra."
Tehát azt mondod a közel keleti keresztények hazudnak?
Meg nem tudom milyen szíriai keresztényekről beszélsz. Azt írja az antiochiai, jeruzsálemi és az összes keleti patriarchátusok görög-ortodox, szíriai orthodox, görög-melkita katolikusok tehát kb az összes közel keleti kersztény közös nyilatkozata ez.
"Több helyen, ahol a szekulárisabb katonai diktatúrákat iszlám vezetés váltott fel, hatalmas keresztényüldözések kezdőtek."
Tudnál ilyet mutatni? Mert ez egy így hazugság. Melyik muszlim országban van államszintű kerestzénxüldözés? Szokásos keresztény hazugság.
"Belinkelsz egy szeretlek Magyarországos kattintásvadasz linket."
Ugyanezt leírja ez is:
"Pár évvel ezelőtt még Orbanék akarták megépíttetni Európa legnagyobb oriásmecsetét."
Az sok évvel ezelőtt volt. Orbán rájött hogy a keresztény szavazói igénylik a gyülölködést, ezért kezdte az iszlámmelnes gyülöletkampányt. Ennek része hogy nem épülhet mecset Magyarországon.
"Majd ha valamelyik közel keleti diktátorhoz kell bepuncsolni olyan mecset lesz, hogy kifolyik a szemed tőle. Alkotmányellenes lenne, ha nem engednék a mecset építését, sérti a szabad vallásgyakorlathoz való jogot."
Orbán külföldön valóban barátkozik muszlimokkal. Éppen be akar kerülni a muszlimokból álló Türk Tanácsba. Belföldön viszont iszlámellenes propagandát folytat mert ez kell a primitv keresztény szavazóinak. Ez egy elég nagy ellentmondás Orbán politikájában de annyira primitív az a szavazóréteg hogy ez sem tünik fel nekik.
"Itt imádkoznak a hittársaid. De tudtommal zuglóban is van. Én nem vagyok muszlim de ez nagyon is mecsetnek néz ki belül. Én ilyen fura raktárépüleltet nem láttam. Nem nevezném irodaháznak sem."
Én is imádkozom ott. Ez neked hol mecset? :) Ez egy irodaház amit a muszlimok bérelnek és belülről lett átalakítva. Mecset mint épület nincs a muszlimok tulajdonában és nem is engedi a magyar állam ami alkotmányellenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!