Miért fontos a zsidóknak a jeruzsálemi templom, és miért nem fontos keresztények számára?
"A muszlimok imádkozhatnak zsinagógában"
Akkor továbbra se értem, hogy mi a probléma, maga a mecset a szent, vagy a hely? Ha a hely, akkor nem mindegy nektek, hogy mecset áll ott vagy Isten Temploma?
"És tekintve hogy van közel 2 milliárd muszlim, zsidóból meg 15 millió, egyértelmű hogy ez a tett a zsidók számára lenne rossz hosszabb távon."
Gondolom az ilyen nem is annyira burkolt fenyegetések nem számítanak barbár dolognak, igaz?
"Mi az hogy nem népirtás te szerencsétlen."
Újra írom, attól nem lesz népírtás, mert te annak nevezed. te szerencsétlen.
"Utoljára 1453-ban volt keresztény templom."
Tehát templom volt eredetileg, amit mecsetté alakítottak a muzulmánok. Miért számít annyira, hogy mikor történt?
"Nem muszlimok tették hanem at ISIS nevű terrorszervezet amit a keresztények hoztak létre."
De, sajnos a muzulmánok tették, nyomhatod itt a hülye dumát, ez van, fogadd el. Amúgy nem értem a felháborodást, te is szélsőséges, fundamentalista muszlim vagy, csak nincs a kezedben fegyver, ennyi a különbség.
"Akkor továbbra se értem, hogy mi a probléma, maga a mecset a szent, vagy a hely? Ha a hely, akkor nem mindegy nektek, hogy mecset áll ott vagy Isten Temploma?"
A hely az ami szent. De mit is vársz, hogy a muszlimok rombolják le ezért a mecsetet? :)
"Gondolom az ilyen nem is annyira burkolt fenyegetések nem számítanak barbár dolognak, igaz?"
Egy ilyen primitív barbár tettől mit vársz? Hogy majd a muszlimok megsimogatják a zsidókat? Ez akár azonnali háborút is kirobbanthat illetve hosszabb távon is. Egyébként te mit szólnál hozzá ha keresztény templom állna ott amit a zsidók lerombolnának? Hát az történne hogy a keresztények ott folytatnák a zsidók kiirtását ahol abbahagyták 1945-ben.
"Újra írom, attól nem lesz népírtás, mert te annak nevezed. te szerencsétlen."
Nem azért népirtás mert annak nevezem hanem mert kimeríti a néprtás fogalmát te szerencsétlen. Egyébként a zsidók a keresztényeket is kidobták Jeruzsálemből és Palesztinából. Az Oszmán Birodalomé volt a terület 1918-ig. Ekkor még a lakosság 15%-a keresztény volt. Ma kevesebb mint 2%. Csak hogy lásd kiket is védesz :) A zsidók kihasználtak és átvertek titeket keresztényeket, majd a keresztényeket is kidobták onnan.
"Tehát templom volt eredetileg, amit mecsetté alakítottak a muzulmánok."
Igen, ami 500 éve történt.
"Miért számít annyira, hogy mikor történt?"
Mivel a 20. század óta nemzetközi egyezmények védik az ilyen épületeket és az ENSZ. 500 éve még nem volt ilyen.
"De, sajnos a muzulmánok tették, nyomhatod itt a hülye dumát, ez van, fogadd el."
Ahogy mondtam az ISIS féle terrorszervezeteket keresztények hoztak létre. Ez tény. A hozzád hasonló keresztények pedig ezekre hivatkozva támadják az iszlámot. Államszinten meg szintén ezekre hivvatkova támadják a muszlim országokat a kerseztények, élükön az USA-val.
"Amúgy nem értem a felháborodást, te is szélsőséges, fundamentalista muszlim vagy, csak nincs a kezedben fegyver, ennyi a különbség."
Semmi közöm hozzájuk. Pont azt mondom hogy az ilyen iszlamista terrorszerveztek mögött keresztények vannak, élükön az USA-val.
Az eredeti kérdésre válaszolva
Jeruzsálembe templom ami a zsidóké volba, nincsen. Megírták keresztény egyházatyák, hogy újra akarták építeni, de Isten nem akarta megegette az ujjáépítök talpát.
És hogyhogy nem építették azóta újjá? Mert Isten nem akarja. És amit Isten nem akar azt mi keresztények sem akarjuk.
A zsidók maguk rombolták le mert a zsidó papság bezárkóztott oda, és a rómaiak felszólítására sem jöttek ki onnan a felkeléskor kr.u.70b3n, így bent égtek.
Krisztus jó előre megmondta, romboljátok le a Templomot és én harmadnapa felépitem!
"De mit is vársz, hogy a muszlimok rombolják le ezért a mecsetet?"
Nem, majd ha úgy akarják, akkor megteszik a zsidók, vagy átépítik, mint a törökök a Hagia Szophiát. Ugye az most válik mecsetté újra, gondolom akkor az átépítéssel neked se lenne bajod, az mégse lerombolás.
"Egyébként te mit szólnál hozzá ha keresztény templom állna ott amit a zsidók lerombolnának?"
A keresztények sose akartak a Templom helyére építeni semmi, egyébként megtehették volna. Valamiért a muzulmánok pont oda akartak, provokálva ezzel is a zsidókat.
"Ekkor még a lakosság 15%-a keresztény volt. Ma kevesebb mint 2%. Csak hogy lásd kiket is védesz :)"
Bocsánat, mondok jobbat, a közel-keleti keresztények számának arányában hasonló csökkenés történt csak az elmúlt 50-60 évben. Igen, arányában, lélekszámban tehát sokkal több emberről beszélhetünk. Most akkor kiket kellene védenem? Pont a keresztényeket sanyargató, elüldöző muzulmánokat? Bocsi, nem.
"Mivel a 20. század óta nemzetközi egyezmények védik az ilyen épületeket és az ENSZ."
Nem véletlenül váltott ki hatalmas nemzetközi felháborodást, hogy a Hagia Szophia újra mecset lesz, de nyilván a te muzulmán szemüvegeden át nézve nem gond, csak ha bárki más csinál hasonlót ellenetek.
"Ahogy mondtam az ISIS féle terrorszervezeteket keresztények hoztak létre."
Nem kell a süket duma, ott bizony fundamentalista muzulmánok harcolnak a saját vélt igazukért. Amúgy semmivel se rosszabbak, mint több 8-11. századi kalifa.
"Nem, majd ha úgy akarják, akkor megteszik a zsidók, vagy átépítik, mint a törökök a Hagia Szophiát. Ugye az most válik mecsetté újra, gondolom akkor az átépítéssel neked se lenne bajod, az mégse lerombolás."
A törökök 500 éve építették át nem ma. Aki ma ilyet tesz ma az egy utolsó aljas primitív barbár.
"A keresztények sose akartak a Templom helyére építeni semmi, egyébként megtehették volna. Valamiért a muzulmánok pont oda akartak, provokálva ezzel is a zsidókat."
Nem azt kérdeztem hogy a keresztények mit akartak ott, hanem hogy te mit szólnál hozzá ha keresztény templom állna ott amit a zsidók lerombolnának?
"Bocsánat, mondok jobbat, a közel-keleti keresztények számának arányában hasonló csökkenés történt csak az elmúlt 50-60 évben. Igen, arányában, lélekszámban tehát sokkal több emberről beszélhetünk. Most akkor kiket kellene védenem? Pont a keresztényeket sanyargató, elüldöző muzulmánokat? Bocsi, nem."
Ez egy aljas hazugság. A Közel-Keleti keresztények száma nő. Legfeljebb olyan háborús országokban csökken mint Irak vagy Szíria, de ezekbe meg a nyugati keresztények vitték a háborút. Még Szaud Arábiában is több millió keresztény él, főleg bevándorlók. Szóval arra semmit nem reagálsz hogy a zsidók kihasználtak és átvertek titeket keresztényeket, majd a keresztényeket is kidobták onnan. Ehelyett hazudozásba kezdesz.
"Nem véletlenül váltott ki hatalmas nemzetközi felháborodást, hogy a Hagia Szophia újra mecset lesz, de nyilván a te muzulmán szemüvegeden át nézve nem gond, csak ha bárki más csinál hasonlót ellenetek."
A felháborodásnak akkor lett volna alapja ha az Aya Szophia eddig keresztény templomként mükött volna amit a muszlim ma alakítanak át mecsetté de ez nem igaz. Múzeum volt a 20. században, előtte meg 500 évig mecset. Szóval a kettőnek köze nincs egymáshoz.
"Nem kell a süket duma, ott bizony fundamentalista muzulmánok harcolnak a saját vélt igazukért. Amúgy semmivel se rosszabbak, mint több 8-11. századi kalifa."
Az ISIS az USA és Izrael műve. Ezt már minden értelmes ember tudja.
"A törökök 500 éve építették át nem ma. Aki ma ilyet tesz ma az egy utolsó aljas primitív barbár."
Az aljas primitív barbár jelző akkor használható a törökökre is? Vagy ismét csak azokra, akik muzulmán mecsetet építenének át, s nem fordítva?
"Nem azt kérdeztem hogy a keresztények mit akartak ott, hanem hogy te mit szólnál hozzá ha keresztény templom állna ott amit a zsidók lerombolnának?"
Mint írtam, nem állt ott keresztény templom, sose állt ott keresztény templom, pedig sokáig a keresztények uralma alatt állt a terület. Értelmetlen a kérdésed.
"A Közel-Keleti keresztények száma nő."
Hol? Mert én azt olvastam mindenhol, hogy a 20. században számuk és arányuk hatalmas mértékben csökkent.
"Még Szaud Arábiában is több millió keresztény él, főleg bevándorlók."
Tehát te azt nevezed növekedésnek, hogy az őslakos keresztényeket szépen kiirtották a muszlimok és most a a leggazdagabb iszlám országokba lengyel, stb vendégmunkások mennek?
Csak annyit tudok mondani, szánalmas vagy.
"Szóval arra semmit nem reagálsz hogy a zsidók kihasználtak és átvertek titeket keresztényeket, majd a keresztényeket is kidobták onnan."
Miért ne tudnék, nem tették helyesen. De mint írtam, muszlim országokban sokkal nagyobb mértékben csökkent a keresztények száma. És sajnos sokkal nagyobb számban is.
"Múzeum volt a 20. században, előtte meg 500 évig mecset."
Előtte meg 1000 évig keresztény templom. Szerinted nem lett volna bölcsebb múzeumnak meghagyni, ha már egyszer a világörökség része? Talán van éppen elég mecset Konstantinápolyban nem?
"Ezt már minden értelmes ember tudja."
Igen, aki konteós szarokat olvas és azokból tájékozódik :)
"Az aljas primitív barbár jelző akkor használható a törökökre is? Vagy ismét csak azokra, akik muzulmán mecsetet építenének át, s nem fordítva?"
Ma tették ezt a törökök? Nem. Akkor nem használható a törökökre.
"Mint írtam, nem állt ott keresztény templom, sose állt ott keresztény templom, pedig sokáig a keresztények uralma alatt állt a terület. Értelmetlen a kérdésed."
Tényleg ennyire hülye vagy, vagy kerülöd a választ? Jó akkor vegyük a Jeruzsálemi Szent Sír templomot. Mit szólnál hozzá ha a zsidók lerombolnák és zsinagógát építenének a helyére?
"Hol? Mert én azt olvastam mindenhol, hogy a 20. században számuk és arányuk hatalmas mértékben csökkent."
Hol? Mert én azt látom mindenhol nő a keresztények száma. Olyan arányban meg biztosan nem csökkenhetett mint Izraelben. 15%-ról esett vissza 2%-ra.
"Tehát te azt nevezed növekedésnek, hogy az őslakos keresztényeket szépen kiirtották a muszlimok és most a a leggazdagabb iszlám országokba lengyel, stb vendégmunkások mennek?"
A muszlimok nem irtottak ki senkit. Ma is vagy 20 millió őslakos keresztény él a Közel-Keleten ami az iszlám világ központja. A keresztények viszont szinte teljesen kiirtották a muszlimokat Európából. Még az 1990-es években is azon voltak a keresztények hogy kiirtsák Eurrópából a muszlimokat lásd Srebrenicai népirtás.
"Miért ne tudnék, nem tették helyesen. De mint írtam, muszlim országokban sokkal nagyobb mértékben csökkent a keresztények száma. És sajnos sokkal nagyobb számban is."
Én pedig leírtam hogy ez hazugság. Izraelben ma a 2%-ot sem éri el a keresztények száma amiben benne van a bevándorot keresztények is, tehát szinte nem is maradt őslakos keresztény Izraelben. A zsidók gyakorlatilag kidobták az összes keresztényt de te továbbra is a népirtó Izraelt véded :) A muszlim országokban viszont 20 millió az őslakos keresztények száma.
"Előtte meg 1000 évig keresztény templom. Szerinted nem lett volna bölcsebb múzeumnak meghagyni, ha már egyszer a világörökség része? Talán van éppen elég mecset Konstantinápolyban nem?"
Persze hogy van elég mecset. Minden bizonnyal a 20. században kersztény nyomásra lett múzeum, most viszont Törökország úgy döntött mecsset lesz ezzel jelezve hogy a Nyugat nem parancsol nekik. Egyébként ha már ennyire fontos neked ez, az nem zavar hogy Magyarországon nincs mecset mint épület amit muszlimok használhatnak? A magyar állam nem engedi mecset építését. A történelmi mecseteket mind lerombolták a keresztények. Néhányat templommá alakítottak, egy kettő pedig múteum. Törökországban viszont többszáz történelmi keresztény templom van amiből sokat a keresztények használnak. Na az mutatja hogy a keresztények mennyire ellenségesek és intoleránsak a muszlimokkal mig a muszlimok korrektek a keresztényekkel.
"Igen, aki konteós szarokat olvas és azokból tájékozódik :)"
Ez nem konteo. A volt brit miniszetelnök azt már be is ismerte hogy ők hozták létre az ISIS terroszervezetet. Azt nem hogy szándékosan de azt igen hogy közvetetten.
Én a helyedben nem nyavajognék a muszlimok helyzetével európában.
"A keresztények viszont szinte teljesen kiirtották a muszlimokat Európából."
Néztél te már statisztikákat? Miközben a hívő keresztények száma drasztikusan csökken, az iszlám terjeszkedik. Nem csak arabok, európaiak tömegével térnek be az iszlámba.Nézd meg Franciaországban a magántanulókat meg a Korán iskolákat. Mind muszlim. Ott radikalizálják őket csak mellékesen hozzáteszem. Nézd meg mennyien tüntetnek Svédországban, Malmöben többen járnak mecsetekben mint templomokba. Menj végig a londoni sheperds bush marketen. Én voltam ott, hát ritkán lehetett látni nem arab kinézetű embert.péntekenként minden harmadik ember szellemnek öltözve fehér pizsamában mászkál nyugat Londonban. Éltem ott.
A másik meg Magyarországon is van mecset. Mi az, hogy nem lehet építeni. Lehet, csak nincs rá pénz meg nem kell a kutyának se. Alig él igazi muszlim Magyarországon aki rendesen járna is mecsetben.
"A történelmi mecseteket mind lerombolták a keresztények."
Hát csak lemaradt elötte az a tény, hogy az templom volt igazából amit lerombolták a muszlimok vagy átalakították mecsetté.
"Néztél te már statisztikákat? Miközben a hívő keresztények száma drasztikusan csökken, az iszlám terjeszkedik. Nem csak arabok, európaiak tömegével térnek be az iszlámba.Nézd meg Franciaországban a magántanulókat meg a Korán iskolákat. Mind muszlim."
Látom nem fogtad fel. Én az őslakos muszlimokról beszélek. Az Ibériai félszigeten teljesen kiirtották a keresztények a muszlimokat. Kelet-Európában pedig csak egy kis töredéke maradt. Magyarországon a keresztények kétszer is kiirtották a muszlimokat.
"A másik meg Magyarországon is van mecset. Mi az, hogy nem lehet építeni. Lehet, csak nincs rá pénz meg nem kell a kutyának se. Alig él igazi muszlim Magyarországon aki rendesen járna is mecsetben."
Ez hazugság. Magyarországon nincs mecset mint épület. A muszlimok irodaházakban, családi házakban meg raktárépületekben kénytelenek imádkozni. A fidesz kormány kijelentette hogy nem épülhet mecset Magyarországon, ami amúgy még alktmányellenes is.
Szóval mielőtt kinyitod a szád, javaslom nézz utána.
"Hát csak lemaradt elötte az a tény, hogy az templom volt igazából amit lerombolták a muszlimok vagy átalakították mecsetté."
A muszlimok építettek is maguknak mecsetet. Nem is keveset. Csak Budán 50 mecset volt de egy sem mardt. A törökök még ha át is alakítottak templomokat, rengeteg templomot meghagytak a keresztényeknek. A keresztények viszont egyetlen egy mecsetet sem hagytak, a muszlimokat pedig kiirtották Magyarországon.
"Ma tették ezt a törökök? Nem. Akkor nem használható a törökökre."
Miért nem? Akkor a törökök 500 éve voltak aljas primitív barbárok, de már megjavultak?
"Jó akkor vegyük a Jeruzsálemi Szent Sír templomot. Mit szólnál hozzá ha a zsidók lerombolnák és zsinagógát építenének a helyére?"
A Szent Sír templom nem a zsidók Temploma helyén épült, hanem egy barlang fölé, ami Krisztus sírja volt. Miért rombolnák le?
"Mert én azt látom mindenhol nő a keresztények száma."
Hol látod, mutasd már meg.
"A muszlimok nem irtottak ki senkit. Ma is vagy 20 millió őslakos keresztény él a Közel-Keleten ami az iszlám világ központja."
Még ennyi él, vannak városok, ahol több tízezer fős keresztény gyülekezet alig pár százra csökkent. Egykor pedig azok szinte szín tiszta keresztény országok voltak a muzulmán erőszakos hódítás és pusztítás előtt.
"Minden bizonnyal a 20. században kersztény nyomásra lett múzeum"
Bizonyíték? Ezt tőled hallom először, hát bizonyítsd be, mert gyanús, hogy újra hazudozol, rossz szokásod szerint.
"A magyar állam nem engedi mecset építését. A történelmi mecseteket mind lerombolták a keresztények"
Van mecset jelenleg is, tehát hazugság, amit írsz. Történelmi mecsetek sose léteztek, a hódítók építettek néhányat és még több katolikus templomot átalakítottak pogány iszlám kultuszuk tiszteletére. De mondjuk 150 éves pusztítás, hódoltság utána lehet nem szívesen emelnek emlékeket a pusztítóik emlékére. Konstantinápolyban kicsit más a helyzet, mert ott a pusztító hódítók kezén maradt.
"Na az mutatja hogy a keresztények mennyire ellenségesek és intoleránsak a muszlimokkal mig a muszlimok korrektek a keresztényekkel."
Nagyon korrektek, hogy a legfőbb keleti templomot mecsetté alakították, megszentségtelenítették.
"A volt brit miniszetelnök azt már be is ismerte hogy ők hozták létre az ISIS terroszervezetet. Azt nem hogy szándékosan de azt igen hogy közvetetten."
Bocsánat, tényleg nem konteó, szimplán hazudozás. Egy brit miniszterelnök se ismert be olyat, hogy ők hozták létre. Mivel nem is ők hozták létre. Legfeljebb abban a hatalmi vákuumban jött létre, amit az ottani katonai beavatkozások eredményeztek. Sajnos nagyon nagy hülyeség volt Szaddam félreállítása, az ottani keresztényekre nézve is, mivel Szaddam alatt a keresztények viszonylagos békében élhettek, amióta muzulmán vezetés van, újra üldözik az ottani keresztényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!