Hiszel Isten létezésében? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?
Nem hiszek benne.
Egyrészt nincs bizonyíték a létezésére, másrészt nincs is szükség rá, hiszen megvannak a természetes magyarázataink.
Harmadrészt a követői sokszor botrányos módon viselkednek, ami megerősít az ateizmusomban, hogy a vallás nem teszi jobbá az embert, tehát erkölcsi szemszögből sem szükséges az istenhit.
Én is hiszek Istenben. Emlékszem, hogy már kisgyermekként foglalkoztatott a gondolat, hogy ki Isten és hogy hallja-e, ha szólok hozzá.
Azért hiszek Istenben, mert egyrészt megfigyeltem az embereket, hogy a vallás, mindigis szerepet játszott az emberiség életében. Nyilván léteztek olyan vallások, melyek a Biblia szerint nem Istennek tettsző vallások voltak, vagy nem létező Istenek is voltak a történelem folyamán, de akkor is ott volt mindenkinek az, amiben hisz, és az istenek világa.
Na már most én ebből azt a következtetést vontam le, hogy bizony az emberekben ott van ez avallásos téma, és én úgy gondolom, hogy az ember azért ilyen beállítottságú, mert Isten létezik és így alkotta meg az embert, hogy igénye legyen a vallás kutatására, a szellemi dolgok foglalkoztassák az embert. Tehát az embernek erre szüksége van, és mindenki keresi a maga módján Istent. Ezért úgy gondolom, hogy ez az oka, hogy annyi vallás kialakult.
Másrészt a tudományos tények azok, amelyek bizonyítják számomra azt, hogy létezik Isten. Ahogyan felépül egy összetett rendszer, csakis egy értelmes tervezőre mutat előre. Egy Istenre.
Egy házat is megterveznek, megépítenek, akkor egy bonyolultabb rendszert nem? Ezek az indokaim, ami miatt hiszek Isten létezésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!