Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszel Isten létezésében? Ha...

Hiszel Isten létezésében? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

Figyelt kérdés

#Isten, létezés
2023. ápr. 10. 13:09
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
#9-es lehet neked vannak ilyen negatív tapasztalataid, de részemről teljesen objektívan állok a kérdéshez, szándékosan ezért is próbáltam teljesen semlegesen megfogalmazni a kérdést, illetőleg ezért nem is válaszolok a saját kérdésemre mert így maradok teljesen független és pártatlan.
2023. ápr. 10. 15:06
 12/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm 10-es a hozzászólást.
2023. ápr. 10. 15:07
 13/28 anonim ***** válasza:
Azt nem tartom kizárólagosnak hogy az ember a csúcs és az univerzum csak ennyi ami itt van. Ki mi az isten istenek fogalmam sincs , babonák legendák kimagyarázások kultuszok szekták kevese van egy véleményen .
2023. ápr. 10. 16:04
 14/28 anonim ***** válasza:
79%
Nem foglalkozom ezzel a kérdéssel, mert emberi minőség szempontjából lényegtelen. Senki se tud semmit erről, csak mindenki a maga elméletét fújja, de igazából senkinek sincs igaza. Az "én" a lényeg, én mint ember meddig jutok el minőségben, és ennek köze nincs istenhez.
2023. ápr. 10. 16:19
 15/28 A kérdező kommentje:
13, 14, köszönöm a válaszaitokat.
2023. ápr. 10. 16:31
 16/28 PetheD ***** válasza:
73%
Hiszek. "Ami ugyanis Istenről megismerhető, az világos előttünk, mert Isten nyilvánvalóvá tette számunkra. Hiszen ami benne láthatatlan: örök ereje és isteni mivolta, a világ teremtése óta művei alapján értelemmel fölismerhető." (Róm 1,19-20.) A véletlenekben nem hiszek: ha valami történik, okkal történik akkor és úgy, ahogy történik. A szituációban részt vevő felek és a körülmények befolyásolhatják a történéseket, de akkor sem nevezném véletlennek. (Mármint a szó társadalmilag elfogadott értelmében. Az eredeti jelentés ugyanis az, hogy olyan történik, amire nem számítunk, amit nem is vélünk, hogy meg fog történni.) Úgy gondolom, s olykor érzékelem, van valaki, aki ezt a világot irányítja, és hivatást, célt ad az embereknek, akkor is, ha sokan nem ismerik fel, vagy nem az Ő működésének tulajdonítják. Mintha egy belső sugallat vezetne, segítene, s nem egy alkalommal ezáltal kerültem közelebb a jóhoz, menekültem meg kellemetlen helyzetektől. Ez egyfajta megérzés, ráhagyatkozás. A keresztény (római katolikus) egyházi álláspont szerint vallom, hogy Isten a szeretet Istene, és tőlem telhető módon, igyekszem ennek megfelelően élni. Tudom, hogy nem vagyok tökéletes, és sokat kell még tanulnom, fejlődnöm. Próbálom magamban erősíteni a jót és küzdeni a rossz ellen.
2023. ápr. 10. 17:13
 17/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm PetheD a részletesen kifejtett hozzászólást.
2023. ápr. 10. 17:24
 18/28 anonim ***** válasza:
67%
Nem hiszem, mivel ez az isten nem létezhet.
2023. ápr. 10. 21:16
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszek benne.

Egyrészt nincs bizonyíték a létezésére, másrészt nincs is szükség rá, hiszen megvannak a természetes magyarázataink.

Harmadrészt a követői sokszor botrányos módon viselkednek, ami megerősít az ateizmusomban, hogy a vallás nem teszi jobbá az embert, tehát erkölcsi szemszögből sem szükséges az istenhit.

2023. ápr. 11. 11:57
 20/28 anonim ***** válasza:
51%

Én is hiszek Istenben. Emlékszem, hogy már kisgyermekként foglalkoztatott a gondolat, hogy ki Isten és hogy hallja-e, ha szólok hozzá.

Azért hiszek Istenben, mert egyrészt megfigyeltem az embereket, hogy a vallás, mindigis szerepet játszott az emberiség életében. Nyilván léteztek olyan vallások, melyek a Biblia szerint nem Istennek tettsző vallások voltak, vagy nem létező Istenek is voltak a történelem folyamán, de akkor is ott volt mindenkinek az, amiben hisz, és az istenek világa.

Na már most én ebből azt a következtetést vontam le, hogy bizony az emberekben ott van ez avallásos téma, és én úgy gondolom, hogy az ember azért ilyen beállítottságú, mert Isten létezik és így alkotta meg az embert, hogy igénye legyen a vallás kutatására, a szellemi dolgok foglalkoztassák az embert. Tehát az embernek erre szüksége van, és mindenki keresi a maga módján Istent. Ezért úgy gondolom, hogy ez az oka, hogy annyi vallás kialakult.

Másrészt a tudományos tények azok, amelyek bizonyítják számomra azt, hogy létezik Isten. Ahogyan felépül egy összetett rendszer, csakis egy értelmes tervezőre mutat előre. Egy Istenre.

Egy házat is megterveznek, megépítenek, akkor egy bonyolultabb rendszert nem? Ezek az indokaim, ami miatt hiszek Isten létezésében.

2023. ápr. 11. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!