Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Olyan van, hogy a templomban...

Olyan van, hogy a templomban ostyát kell enni? És ha igen, ennek mi a neve és hogyan zajlik? Minden nap vagy mikor?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 7. 21:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szaja: Az ne zavarjon, hogy az utolsó vacsorán kovásztalan kenyér volt. Innen az ostya.

[link]

[link]

[link]

2023. ápr. 12. 20:56
 12/13 anonim ***** válasza:
Elég sok az ellentmondásos mellébeszélés. Idéztél oldalakat, de te a saját meggyőződésedet és értelmedet és nézetedet nem írtad meg. Örülnék, ha saját bevallásod szerint leírnád, hogy amit az elsőszázai keresztények naponta végeztek házanként Úrvacsora, bor ivás, kenyérmegtörés hogyan lett és vajon normális e "áldozásnak" nevezni, bor kihagyásával ostyát használva.
2023. ápr. 13. 21:23
 13/13 anonim ***** válasza:

"Mondjuk nem tudom az esetedben ez hogyan történt, mert nem szokták kivinni a padoghoz, hanem a híveknek kell kimenni. Leszámítva ha idős a hívő és nem tud kimenni."

Egy osztálytársnőm mesélte, hogy vitték egy misére sulival és nem tudta mi van, csak követte a többieket és így kapott ostyát.

Amikor meg külföldre költöztem, én sem tudtam mi történik a misén, én is simán kimentem volna, a többiek szóltak, hogy maradjak. Ott csak akkor mentem ki amikor a pap hamuval keresztet rajzolt a homlokunkra, évente egyszer, akkor is úgy mentem, hogy mondtak, hogy menjek én is.

ápr. 15. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!