Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg vagyok keresztelve, római...

Meg vagyok keresztelve, római katolikusként. Ha eddig nem gyakoroltam a vallást, vissza lehet állni az útra, milyen kötelezettségeket kell tennem?

Figyelt kérdés
Szentmise, gyónás és hasonlókra gondolok. Mi ennek a rendje. Köszönöm!

2023. ápr. 7. 17:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont a papnak ne gyónj meg, hiszen ő nem a jó pásztor, akinek gondja van a juhokra."

A Bibliában azt olvassuk (egyszer te is olvasd majd el), hogy Krisztus megbízza apostolait, legeltessék juhait. Az apostolok és így megbízottjaik is pásztorokká lettek.

2023. ápr. 9. 14:18
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

Azt csak Péternek parancsolta meg János evangéliumának a végén. Utolsó fejezet barátom. 3-szor is meg kérdezte előtte, hogy szereti-e Péter Őt. 2 szer Péter igennel felelt, harmadszor pedig elszomorodott, hogy mégegyszer megkérdezi. Íme:

Miután ettek, Jézus megkérdezte Simon Pétertől: „Simon, János fia, jobban szeretsz engem, mint ezek?” „Igen, Uram – felelte –, tudod, hogy szeretlek.” Erre így szólt hozzá: „Legeltesd bárányaimat!” 16Aztán másodszor is megkérdezte tőle: „Simon, János fia, szeretsz engem?” „Igen, Uram – válaszolta –, tudod, hogy szeretlek.” Erre azt mondta neki: „Legeltesd juhaimat!” 17Majd harmadszor is megkérdezte tőle: „Simon, János fia, szeretsz?” Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte: „Szeretsz engem?” S így válaszolt: „Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek.” Jézus ismét azt mondta: „Legeltesd juhaimat!”

Hát végül nem Péter írta meg az egész újszövetséget, azt is tudjuk, hogy melyik korban és kik voltak, akik elsőként eldöntötték, hogy mi kerűlhet bele és mi nem.

De azért Isten sokkal bölcsebb volt és már előre az Ó szövetségben beletette a hiányzó láncszemeket, hogy akinek értenie kell, az meg is értse és idelyében kirakhassa az isteni puzzle-t.

Akinek pedig sikerűl, abba dől a bölcsesség, noha a világ nem áll rá készen vagy nem akar készen állni rá.

2023. ápr. 9. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!