Jézus miért ítélte el a zsidókat?
"Még az asztalokat is felborította, mikor a piacon árultak."
Nem a piacon, hanem a templomban. És teljesen érthető.
Pont azért borította fel az asztalokat, mert nem a piacon, hanem a templomban árultak...
Egyébként meg nem ítélte el a zsidókat. Isten Fia eleve nem a zsidók között testesíti volna meg, ha annyira elítélte volna őket.
"De még ha ítélkezem is, igaz az én ítéletem, mert nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, aki elküldött engem"
(János 8:14-15)
Itt a Mester épp a zsidókkall szájkaratézott. Mondanom sem kell: GYÖNYÖRŰ!
"Jézus bement a templomba, és kiűzte onnan, akik a templomban adtak-vettek. A pénzváltók asztalait és a galambárusok padjait felforgatta. „Meg van írva – mondta –, hogy az én házamat az imádság házának fogják nevezni, ti pedig rablók barlangjává teszitek.”" (Máté 21 12-13)
GYÖNYÖRŰ!
Na még egyszer János 8:14-15
"Jézus megfelelt nekik: „Ha magam mellett teszek is tanúságot, érvényes a tanúságom, mert tudom, honnan jöttem, és hova megyek. Ti ellenben nem tudjátok, honnan jöttem, és hova megyek. Ti a test szerint ítéltek, én nem ítélkezem senki fölött."
Gyönyörűűűűűű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!