Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus miért ítélte el a zsidókat?

Jézus miért ítélte el a zsidókat?

Figyelt kérdés
Még az asztalokat is felborította, mikor a piacon árultak.

2023. ápr. 2. 11:54
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Plusz Jézust a zsidók ölték meg.
2023. ápr. 2. 11:56
 2/17 anonim ***** válasza:
25%
Zsidók királya. Ez volt Pilátus ítélete, a kivégzett bűne.
2023. ápr. 2. 12:00
 3/17 A kérdező kommentje:
A zsidók egy része nem fogadta el Jézust Isten fiának.
2023. ápr. 2. 12:04
 4/17 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
92%

"Még az asztalokat is felborította, mikor a piacon árultak."

Nem a piacon, hanem a templomban. És teljesen érthető.

2023. ápr. 2. 12:05
 5/17 anonim ***** válasza:
90%

Pont azért borította fel az asztalokat, mert nem a piacon, hanem a templomban árultak...

Egyébként meg nem ítélte el a zsidókat. Isten Fia eleve nem a zsidók között testesíti volna meg, ha annyira elítélte volna őket.

2023. ápr. 2. 12:08
 6/17 anonim ***** válasza:
19%
Mert Jézus nem olyan zsidó volt, mint akik ott voltak.
2023. ápr. 2. 13:00
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Jézus amikor zsidókról beszélt legtöbbször a farizeusokra utalt ezzel, nem a származására. Nem utálta a zsidókat, hiszen mindenki maga körül, sőt saját maga is az volt. Amikor a templomban kiűzte a kufátokat sem azért űzte ki, mert zsidók voltak, hanem mert piacnak használták az Isten házát.
2023. ápr. 2. 14:20
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Nemtudom honnan veszed hogy elitélte a zsidókat, hiszen maga is az volt. Inkább azok a zsidók itélték el őt akik inkább hallgattak a farizeusokra meg írástudókra mint Istenre. És ez ma is így van. A legtöbb zsidó ma már a hagyományokban meg emberek írásaira támaszkodik, ezért sem fogadják el megváltójuknak.
2023. ápr. 2. 14:59
 9/17 anonim ***** válasza:
55%

"De még ha ítélkezem is, igaz az én ítéletem, mert nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, aki elküldött engem"

(János 8:14-15)

Itt a Mester épp a zsidókkall szájkaratézott. Mondanom sem kell: GYÖNYÖRŰ!

"Jézus bement a templomba, és kiűzte onnan, akik a templomban adtak-vettek. A pénzváltók asztalait és a galambárusok padjait felforgatta. „Meg van írva – mondta –, hogy az én házamat az imádság házának fogják nevezni, ti pedig rablók barlangjává teszitek.”" (Máté 21 12-13)

GYÖNYÖRŰ!

2023. ápr. 2. 17:34
 10/17 anonim ***** válasza:

Na még egyszer János 8:14-15

"Jézus megfelelt nekik: „Ha magam mellett teszek is tanúságot, érvényes a tanúságom, mert tudom, honnan jöttem, és hova megyek. Ti ellenben nem tudjátok, honnan jöttem, és hova megyek. Ti a test szerint ítéltek, én nem ítélkezem senki fölött."

Gyönyörűűűűűű!

2023. ápr. 2. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!