Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlim vallási szokások,...

Muszlim vallási szokások, Ramadan.... ?

Figyelt kérdés

Sziasztok, Ramadankor milyen szabályok vonatkoznak a muszlim férfiakra ? ( Azt tudom ,hogy szex is csak napnyugta után lehetséges)

Viszont csak ' beszélgetni ' is tilos a férfiaknak a nőkkel ? ( Női - férfi minőségben értem , nem mint ember az emberrel )

Köszi a válaszokat , segítséget:)

2023. márc. 28. 12:32
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

16:29 - es válaszoló :

Nem , nem egyszer sem vallott szerelmet. De nagyon tud udvarolni ,az tény ....

Csak leültetett és megkérdezte ,hogy mik a terveim a jövőre nézve,mert neki ház 🏡 vásárlás ,gyerek / család alapítás .

Nekem ezek korábban nem voltak tervben , pedig nem vagyok már mai csirke ,mert egyszerűen annyit csalódtam ,hogy teljesen kiábrándultam a férfiakból,és úgy voltam vele ,hogy jó nekem egyedül is . ( Utazok, kirándulok, tanulok, koncertek , kiállítások, múzeumok stb .eljarok mindenhová ) és feltettem a szabadságom amit el is mondtam neki. Meg azt is ,hogyha ő ilyet tervez ,akkor ne velem ,mert nem hiszem hogy képes vagyok erre ( gondoltam ezt akkor )🙈 arra írta nekem késő este ,hogy " nem értem sokszor az életet " ...mondtam hogy én sem ,és épp ezért akarok még vele beszélgetni. Aminek az lett a vége ,hogy nem szakítottuk meg a kapcsolatot,és ment minden tovább ,amit fentebb is írtam .

Tervezek Stuttgart környékére költözni, munkát is keresek arra , így többet tudnánk találkozni , ismerkedni .

Pénzt sosem kert eddig tőlem semmire ,( mikor ő jötthizzám én vettem meg neki online a jegyét, de mikor nálam voltunk már fizette is ) ő akart mindent fizetni a boltban stb.stb. ,de mondtam hogy ne, mert nem a pénze kell ...

2023. márc. 28. 18:49
 12/14 anonim ***** válasza:

Mégis milyen alapon veti meg az arabokat? Ugyanazt a vallást követi, mint ők. Ez tipikusan a "bagoly mondja verébnek" szituáció. Egyéb iránt miben különböznek? A bőrszínben. És akkor mondja valaki, hogy nem a négerek a legnagyobb rasszisták... 🙄

Szerintem légy óvatos, és majd meglátod, merre haladtok, milyen ember, mik a szándékai, stb. Idővel kiderül. Ha véresen komolyan veszi a vallást (pl. elvárja, hogy a leendő felesége is muszlim legyen, ergo át kellene térned) , az nagyon gáz, európai embernek kb. élhetetlen életforma. Az is tök ciki, mikor egy hónap után jön a lánykérés (mert ők ugye csak házasságban szexelhetnek), és gyakorlatilag két idegen házasodik össze.

Az én barátom (az olyan nagyon megvetett arab) nem várja el, hogy áttérjek, nem egy vallási fanatikus, aki vakon követ mindent, ami a Koránban le van írva. Alkalomadtán fogyaszt alkoholt, szexuális életünk van, pedig nem vagyunk házasok. Az ilyenekből látszik, hogy valaki képes-e az európai kultúrához igazodni, beilleszkedni,vagy a másik féltől várja el, hogy felvegye az idegen szokásokat.

2023. márc. 28. 18:58
 13/14 A kérdező kommentje:

Azt mondta náluk nincs az , ami az araboknál ( ahogy sokan bánnak a nőkkel) de inkább úgy gondolom ,hogy ez az egyén jellemi hibája , mint a vallási...ahogy Te is írtad fanatikusok.

Nálunk is van minden napra egy horror sztori, ki - kit ölt meg kocsmából hazatérve.

Mondtam neki hogy nekem gyors a tempó, a nyomulas ( honnan tudjam mi lesz 2-3 hónap múlva ,hogy melyikünk hogy tudja elviselni a másik rigolyait) ezért lassított is , de szex / csók stb volt köztünk , ami ugye nem lehetett volna...

Amit eddig láttam belőle az alapján nem mondanám full fanatikusnak ( bulizik , van ,hogy kihagyja az imákat ,eshat velem is egész jól össztemelegedett... )

Mondtam hogy elsején megyek partyzni, mondta , hogy nyugodtan. Nem vagyok tini, tudok döntéseket hozni ( egyedül egy nőt,hamar megtalálnak a pasik egy clubban )

de én nem vagyok egy Spieler,szóval nem fogok ismerkedni.

Hát, a távolság miatt amúgyis nehezített az ismerkedés , a telefon meg a videóhívás az nem elég . Olyanoknak sem akik évek óta együtt vannak , nemhogy egy ismerkedés elején ... plusz a Ramadan.

Kíváncsi vagyok hogy hova fogunk kilyukadni, tartjuk a kapcsolatot vagy " kihűl" ez a sztori... Főleg ha' elvileg ' beszélhetne velem ,de nem teszi .

/ Azért ennek kicsit átb*szás szaga van, vagy ki tudja .../

2023. márc. 28. 19:54
 14/14 anonim ***** válasza:
Azóta mi lett? Hogy alakult?
2023. dec. 1. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!