Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlim vallási szokások,...

Muszlim vallási szokások, Ramadan.... ?

Figyelt kérdés

Sziasztok, Ramadankor milyen szabályok vonatkoznak a muszlim férfiakra ? ( Azt tudom ,hogy szex is csak napnyugta után lehetséges)

Viszont csak ' beszélgetni ' is tilos a férfiaknak a nőkkel ? ( Női - férfi minőségben értem , nem mint ember az emberrel )

Köszi a válaszokat , segítséget:)

2023. márc. 28. 12:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Beszélgetni nem tilos.
2023. márc. 28. 14:02
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm ,ergo " flört" lehetséges lenne , de semmi testiség estig ha jól értem .

Mert megismertem valakit ,aki muszlim vallású ( történtek köztünk dolgok, amiket tudom ,hogy tilos ) ,de beszéltünk a jövőről, hogy közösen tovább.

Viszont tegnap reggel mondta ,hogy mondana nekem egy szót ,de most nem mondhatja ( Schatz) / mégis mondta / :)

Szóval ...olvasok a magyar muszlim közösség hivatalos oldalán , hogy jobban megértsem Őt és a világát ,de ez a dolog homályos részlet volt számomra .

Azt mondta hogy beszélget velem ,de keveset éshogy reméli ,hogy megértem .

Persze ,tiszteletben tartom , nincs ezzel gond . Eddig úgy van ,hogy Ramadan után találkozunk ( van köztünk ca.500 km ) távolság , szóval nem könnyű a helyzet ...

Köszi a választ 🤗🤗

2023. márc. 28. 14:38
 3/14 A kérdező kommentje:

Arra( is ) kíváncsi voltam ,hogy ez valóban így van , vagy

" koptatni" akar esetleg .... Nem túl egyenes módon ...😑

2023. márc. 28. 14:40
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát lehet, hogy ebben is vannak területi különbségek. Megkérdezem valamelyik muszlim ismerősömet. De én még nem vettem észre, hogy nem beszélnek velem csak mert Ramadán van.
2023. márc. 28. 14:46
 5/14 A kérdező kommentje:

Értem , köszönöm ha megkérdezed.

Ő afrikai ( szóval nem arab / török stb.vonal ) hiába egy vallás és életforma ,azért területi különbségek lehetnek (!?)🤔

2023. márc. 28. 15:56
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Na megkérdeztem egy törököt. Flörtölni szóban lehet. Csak hozzáérni, csókolózni és szexelni tilos, azt mondta.
2023. márc. 28. 16:12
 7/14 anonim ***** válasza:
68%
Úgy látszik te nagy kísértés lehetsz neki, ha még beszélni sem akar most veled. Vigyázz ezekkel az afrikaiak Kál. Némelyiknek a nők csak olyanok, mint egy cuki kis háziállat. Szereti meg minden, de sosem fogja egyenrangúnak tekinteni magával.
2023. márc. 28. 16:15
 8/14 anonim ***** válasza:

Afrikai is lehet arab. Kb egész Észak-Afrikában arabok élnek. Vagy úgy érted, hogy fekete afrikai?

Őket érdemes fenntartásokkal kezelni. Anno nyelv gyakorlós oldalon vagy 10 afrikai országot blokkoltam, mert az állampolgárai kb. 3 mondat után szerelmet vallottak és feleségül akartak venni. 😅 Gambia és Nigéria pl. tipikusan ilyenek.

Nincs gondom a muszlimokkal, arabokkal, feketékkel... az én barátom is tunéziai arab. De nem árt tudni különbséget tenni a vízumvadászok és az őszinte szándékú emberek között.

Ramadan után fogtok találkozni, úgy érted, először? Akkor mégis hogy történhettek köztetek "tilosnak" számító dolgok? 😅

2023. márc. 28. 16:29
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat :)

Nem neten ismerkedtünk meg, hanem személyes találkozás alkalmával még januárban, Stuttgartban. ( Én Hamburg mellett élek) eleve úgy indultam ,hogy nem fogok ismerkedni ,mert a nagy távolság miatt ... Aztán az Élet közbeszólt...😅 Együtt töltöttünk egy éjszakát ( semmi szex , csók) csak tancoltunk , ismerkedtünk de nagyon furcsa érzésem volt ,mert teljesen úgy éreztem magam, mint aki már évek óta ismeri nem pár órája... Aztán reggel hazakísert a szallasomra " természetesen " beprobalkozott , de mindig visszautasítottam . Végül másnapra belementem egy városi sétába, és elköszöntem ,mert másnap már indultam haza.

Tartottuk a kapcsolatot, nagyon nyomulós volt ,mondtam ,hogy ez nekem így hirtelen sok ( és visszavett magából) 2 hét után találkozunk, ő jött el hozzám Hamburgba, várt 4 !!!! órát a vasútállomáson ,mert nem tudtam előbb eljönni munkából. Aztán azóta kétszer én voltam nála hosszú hetvegéket semmire sem lehet panaszom ,de tényleg olyan mintha évek óta ismerném ( és ettől meg is' ijedtem'kicsit ,nehogymar érzelmeim legyenek 🙈😅) sokat beszélgettünk,bemutatott a közelebbi rokonoknak , anyukájának csak annyit mondott ,hogy vendege van és nő. ( Na, azért azt tudjuk ,hogy egy anya nem hülye ,úgyhogy biztos sejti ,hogy nem csak egy " nő" volt ott )

Afrikai, Szenegálból jött itt van európában a rokonsága ,egyedül az anyukája és a nővére van otthon.

Igen , hallottam a vizumvadaszokrol ... Csak addig kell a nő ( az európai nő) amíg gyereket nem csinál neki ,aztán pá - pá,már le is léptek.

Sokat olvasok a muszlim vallásról/ kultúráról ( az arabokat ő is megveti ) , de mivel messziről jött ,azért kicsit óvatos vagyok vele...

Teodolina: igen ,ezt mondta hogy beszélhet velem, de keveset ( megkérdezte a kuzinját, hogy mit csináljon ?! És ő is annyit mondott ,hogy " hello,hogy vagy,hogy telt a nap stb ez belefér, de semmi olyan amiket szoktunk )

Elköszöntünk Watsappon egyik este , de nem tudtam végül elaludni ,aztán ramírt fb Messengeren "te nem alszol 🤣" írtam , hogy nem tudok ,de mostmár megyek ,és te ? Te sem ... Írta ,hogy rád gondolok,aztán jó éjt kívánt .

Másnap reggel kérdezte hogy miért nem tudtam aludni ( elmondtam neki gondok stb ) és hajnalban felhívott ( reggelesek vagyunk mindketten) és mondta :"hogy mindegy mi lesz ,én mindig melletted leszek ,nem hagylak egyedül ,ezt megígérem " és ezután jött az ,hogy mondanék egy szót ,de nem lehet ...

Huhhh kicsit hosszú lett ,🤐 de talán így érthetőbb a sztori.

Volt bulizni is ,előtte 8 órát volt velem videóhívásban, majd este amíg be nem ért Stuttgartba beszélgettünk... Ramadan előtt váltó szakban voltunk ,nagyon keveset tudtunk beszélni ,aztán meg most ' nem lehet ' (?)

2023. márc. 28. 18:03
 10/14 A kérdező kommentje:

Szeretném azt hinni ,hogy Ő és a családja a kivétel ... Mutatott fotókat az öccse családjáról , neki német a felesége ,és tényleg látszik a fotókon ,hogy boldogok.

Most született gyerekük is ,

Öröm ránézni a képekre :)

2023. márc. 28. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!