Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetne elérni hogy a...

Hogyan lehetne elérni hogy a blaszfémiát elkövető személy(szándékos Istenkáromlás) törvényesen büntethető legyen?

Figyelt kérdés
Legalább pénzbírságra.

2023. márc. 26. 16:41
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
76%

+ egy megjegyzés.

Értelmesebb országokban nem csak az istenkáromlást nem tiltják, hanem a sértő vallási megnyilatkozásokat sem.

(a becsületsértés persze más kérdés, azért a magyar törvények szerint is büntethetnek).

Ugyanis szólásszabadság van.

Ellenkező esetben, ha valaki az istenkáromlást tiltatni akarja, akkor az úgy igazságos, ha az ateistákra alkalmazott sértő vallási megnyilatkozások is bírság akár kerülnek.

Ez így korrekt.

#2, #9 voltam.

2023. márc. 26. 18:03
 12/31 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, ennyire gyengének tartod a vallást, hogy még külön törvénnyel is kell védeni?

Ja, és amúgy mit tartsz istenkáromlásnak?

Elég, ha azt mondom, hogy nincs isten? Vagy nem jóságos?

Mi alapján mondanád meg, hogy melyik vallást kell védeni, és melyiket nem?

Például az erős vallásokat kell védeni, a gyengéket nem?

De akkor ez nem igazságtalan?

2023. márc. 26. 18:03
 13/31 anonim ***** válasza:
65%

Nem.

Ugyanis a #3-as kommentelőnek tett megnyilatkozásod (dugulj el) és az ikszdézésed alapján egy troll vagy, ezért jelzem a moderátornak, hogy provokálsz.

Szia.

2023. márc. 26. 18:05
 14/31 anonim ***** válasza:
32%
Kell egy diktarórikus rezsim mint Szaud-arábiában,Afganisztánban és egyéb közel keleti országokban.
2023. márc. 26. 18:07
 15/31 A kérdező kommentje:

#11 Még mindig nem adtad meg az értelmes ország definícióját.

"Ellenkező esetben, ha valaki az istenkáromlást tiltatni akarja, akkor az úgy igazságos, ha az ateistákra alkalmazott sértő vallási megnyilatkozások is bírság akár kerülnek."

Aztán milyen "vallási megnyilatkozásokkal" lehet provokálni az ateistákat?

"Kérdező, ennyire gyengének tartod a vallást, hogy még külön törvénnyel is kell védeni?"

A keresztény vallást törvénnyel kell védeni, mert könnyen sebezhető, az abban megfogalmazott a másik féllel szembeni szeretetre irányuló parancsolatai miatt.

"Ja, és amúgy mit tartsz istenkáromlásnak?"

Elsősorban a szentháromság bármely tagjára aggatott obszcén, és becsmérlő (Isten csak mese) szóhasználatot. A valláskritika önmagában nem Istenkáromlás.

"Ugyanis a #3-as kommentelőnek tett megnyilatkozásod (dugulj el) és az ikszdézésed alapján egy troll vagy, ezért jelzem a moderátornak, hogy provokálsz."

Jelezzed nyugodtan. Na ugye nektek jólesik?

2023. márc. 26. 18:26
 16/31 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
19%

"Ilyen törvények csak azokban az országokban léteznek, ahol a "béke vallása" a domináns vallás."

Egyesek nem jártak indiában.

2023. márc. 26. 18:31
 17/31 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, akkor már fizethetsz is.

Amúgy gondoltam, hogy a 8000 vallás közül csakis a tiédet kell védeni, meg még max. 1-2-t, de azokat már nem annyira.

Nagyon kilóg a lóláb...

"Isten csak mese"

Ha valaki ezt így gondolja, akkor nem bűn.

2023. márc. 26. 18:33
 18/31 A kérdező kommentje:

"Kérdező, akkor már fizethetsz is."

Komolyan!?

"Amúgy gondoltam, hogy a 8000 vallás közül csakis a tiédet kell védeni, meg még max. 1-2-t, de azokat már nem annyira."

Már mondtam hogy igény esetén a többi vallással kapcsolatban is be kellene vezetni a blaszfémia büntetését.

""Isten csak mese"

Ha valaki ezt így gondolja, akkor nem bűn."

Gondolni nem bűn, de ezt az állítást a vallásos egyén sértegetésére felhasználni már bűn.

Ha valaki egy melegről azt a b-betűs szót gondolja még nem bűn, ám ha ezt az egyén sértegetésére használja akkor az már igen.

2023. márc. 26. 18:54
 19/31 anonim ***** válasza:
86%

"Még mindig nem adtad meg az értelmes ország definícióját"

Például nem elmaradott vallásos iratokra alapozzákna törvényeiket.

2023. márc. 26. 19:03
 20/31 anonim ***** válasza:
55%

Azt honnan tudod, hogy mikor sérteget?

Ha például engem megkérdezel, én is megmondom, hogy szerintem nem létezik.

Sőt: még azt is, hogy az istenkáromlás az kis betű.

Ez is sértés neked?

2023. márc. 26. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!