Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui! Miért tagadjátok...

Jehova tanui! Miért tagadjátok meg Jézus Krisztust és miért forgatjátok ki azt a mondatát amit a Latornak mondott? Bizony úgy van ahogy mondom neked nem soká velem leszel a paradicsomba!!

Figyelt kérdés
2023. márc. 24. 18:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

8

Nem mondtam ilyet. Az csakis az ő döntése hogy mi akar lenni. És miért ne köszönhetnék neki amiért nem akar tanú lenni? El vagy tévedve. Kiközösíteni csak azt lehet, aki megkeresztelt tanú. És nem, nem szakítom meg a gyerekemmel a kapcsolatot, miért tenném?

Legyezives ne szólj bele a hitembe. :)) Nincs hozzá jogod. Én se szólok bele a tiedbe. Ha te nem hiszek ebben; akkor az a te dolgod.

Rengeteg ostobaságot beszélsz, inkább nem is minősítem. Amit a második felében írtál, még nagyobb baromság mint amit az elején.

9

Igen, van aki erőltetni és ezzel a szervezet nem ért egyet. Ki van hangsúlyozva hogy NEM szabad senkire se ráerőltetni. Aki mégis ezt teszi, majd Jehova megítéli.

Ami azt illeti, ismerek olyan református és katolikus családot is, ahol a gyereket kötelezték hogy templomba járjon, hogy bérmálkozzon/konfirmáljon és egyik helyen az egyházi esküvőt is a szülők erőltették. Ez jól hangzik? Mert nekem semmivel se tűnik különbnek és ugyanúgy elítélendő.

10

Egyik unokatestvérem van kiközösítve, mert megcsalta a feleségét majd elváltak és nem épp keresztényi életet élt. Nagyon jól tudom, hogy mit jelent.

Az édesanyjáról, aki szintén tanú, gondoskodik, ha találkozunk megkérdem tőle hogy hogy van, de nem tartok fenn vele szoros kapcsolatot. Ami azt illeti, előtte se voltunk túl közeliek.

Viszont ha ez neked nem tetszik, nem kell tanú légy. :)) A kutya se kötelez téged, se arra hogy egyet érts.

2023. ápr. 12. 13:18
 12/12 anonim ***** válasza:

12

Nem, nem erről van szó. Senki nem zsarol senkit. Mindenki önszántából dönt, hogy belép vagy a tagja marad-e. Ez a szabad akarat. Kérlek hagyd ezt a nagy álszent dumát, nevetséges. :))

De hiába is magyaráznám, neked most megy ez a propaganda, folyik belőled az utálat; úgyhogy egészségedre. :)) A te bajod, engem nem érdekel.

13

Nem, ilyesmiről nincs szó. Csak lecsökken a kontaktus vele. A magyarázat nagyon egyszerű: könnyen magával ránthat. Az unokatestvérem édesanyja is kommunikál a fiával, evidens. Csak nincs meg az a bensőséges viszony köztük, mint keresztény szülő és gyermek között. Mert más értékrendet képviselnek. De ez nem azt jelenti, hogy nem a fia többé vagy hogy azontúl idegenekként kell viselkedjenek egymással.

2023. ápr. 12. 22:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!