Van arra a nézetre fogalom, ha hiszek Istenben, de halálosan gyűlölöm?
Figyelt kérdés
Legszivesebben megölném Istent azért amit tett és tesz, minden nap háromszor imádkozok az Igazságnak. Miért nem agy békén minket? Miért kell ezt csinálni újra és újra háborúkat szitani majd a szabad akaratra hivatkozni? Miért? Mert az emberek elfordultak tőle, beteljesült a legnagyobb rémálma: a tudomány térhódítása a vallás fölött. Egy eszköz, ami istenné teszi az embert, egy vetélytárssá. És Isten ezt nem tűri el. Most még csak játszik velünk, eltereli a figyelmünket, az erőforrásainkat a tudomány azon ágáról, ami istenné tenne minket. Ez az oka, ezért gyűlölöm. Hiszek benne, mert tudom hogy van, de gyűlölöm, mert tudom hogy ő teremtette az embert ilyenné és most félhet hogy felül kerekedünk rajta.2023. márc. 21. 23:44
1/7 anonim válasza:
Még ha jehova is teremtette a világot, már nincs joga az irányításba beleavatkoznia, mivel az már nem az övé. Az ő gyengeségét mutatja az is, hogy ha valóban szeretne minket embereket vagy az általa teremtett dolgokat és úgy fogadtatja el magát, hogy ő az erősebb fél, miért nem veszi vissza azt, ami állítólag az övé?!Erre két ésszerű válasz létezik: Nincs hozzá elég ereje, hatalma vagy pedig önként mondott le a világról, mert nem akart törődni vele.
2/7 anonim válasza:
Igen, úgy hívják hamis Istenkép. Sok dolgot bemagyarázol magadnak róla ami alaptalan
3/7 anonim válasza:
Egyfajta harag ez önmagadra, amit így kifelé projektálsz?
4/7 anonim válasza:
Van egy rossz hírem: valláskárosult vagy.
Ez azt jelenti, hogy olyan hívő, akinek kárt okozott a vallás.
5/7 anonim válasza:
Akkor ennek analógiáján én államkárosult vagyok ha az orbáni szar miatt hátrányt szenvedek?
7/7 anonim válasza:
Teológiai ismerethiánynak hívnám az állapotod.
Sátán,szabad akarat,antropomorf istenkép,Biblia ismerethiánya/félreértelmezése,stb... összességéből ered a problémád alapvetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!