Keresztényektől pár kérdés?
Pár érdekesség amit elgondolkozhatnátok:
-Új kor küszöbén állunk mondja mindenki, viszont az új kor belefoglalja a spirituális-ezoterikus szemléletet amit senki sem kerülhet ki!
-Ha van jó és rossz, ami felett Isten áll, akkor már rég elpusztíthatta volna, mert nem istentől való a rossz.
-Az ősi Egyiptomi dolgokkal sosem foglalkoztatok?
Ősi civilizációk hagyatéka (Stonehenge-től Gízáig), homosapiensnek mondott tetemek (amik inkább földönkívüliek), más földönkívüli találkozások, emberek gondolat erejével keltett érdekességek (pl. Uri Geller, David Copperfield, stb.), Halálközeli élmények/működő hipnózis/Valós megérzések...
Amúgy is hogyha a Biblia teljes egészében igaz lenne akkor mindenkinek önmaguktól ugyanazok ismerhetőek lennének fel ugyanazokon az igéken keresztül, de mint kikövetkeztethető, kihagytak belőle/hozzátettek/elvettek dolgokat, így miért csak azt az írást fogadjuk el, görcsösen ragaszkodva, ha ember írta? Mert ember írta...így 100%-osan nem istentől származnak és pont!
---
végszó: Nem lehet kikerülni az újkort. Mindenki benne van. Így végezetül mindenki elkárhozna ennek alapjául, mert benne él. Nem ellentmondásos, amit a legtöbb orránál fogva vezetett egyházba járó ember egy embert hallgat, nem istent, de mindent elhisz neki az ő értelmezésén???
Nem ismeritek fel, hogy lehetetlen kikerülni?
*Érdekesség, hogy valakinek említettem aki már 20 éve követi ezt a keresztény vonalat és mikor megemlítettem neki a lelki fejlődést azt mondta ez emberi, ez nem istentől való, ez sátán, ez eretnekség...:DDD
Ébredjetek fel!!! Az orrotoknál fogva vezetnek titeket!!! Nem lehet kikerülni a földön élő embereket, vegy összefogunk vagy még több ezer évig felemelkedik egy civilizáció és majd hanyatlik vagy romba dől, mint Mu.
Oké, válaszolok.
1. Az általad emlegetett új kor pont a megtéréseket foglalja leginkább magában, azt hogy erről a médiában nem hallasz, megint más dolog. Ha nem hiszel nekem keress a Googleben a "Jesus censorship" kulcsszóval, főleg Amerikában jellemző hogy akárhányszor valaki akár csak megemlíti a TV-ben Jézus nevét, az adás tök 'véletlen' megszakad. Ilyesztően sok az ilyen eset.
2. Ádám és Éva bűne óta a gonosz jelenléte gyakorlatilag a bűntetés része. De eljön a nap amikor Jézus végleg leküzdi a sátánt.
3. Az ősi Egyiptom idején is voltak próféciák a Messiás érkezésére, de hogy még "sokkolóbbat" mondjak, az Ószövetség nem kis része Egyiptomban történt. Persze ha tájékozódsz volna a Bibliát érintően mielőtt kritikát írsz ezt nem kellene elmondanom.
4. Xcuse me én ezt nemm, Isten létezése mégis mi a f...fonottkalácsért zárná ki az ősi civilizációk létezését??? ToT
5. Semmi bizonyíték nincsen arra hogy valóban találtak földönkívűli maradványokat. Innentől kezdve ez gyakorlatilag ugyanúgy csak egy hitvallás mint nekünk a Kereszténység.
6. Valóban ember írta a Bibliát, ezt maga a Szentírás sem tagadja sehol lol. Annyit ír hogy Isteni ihletésű, és nem "hétköznapi" emberek hanem próféták írták.
7. A "megérzések" mi a ló🍆-ért nem származhatnának Istentől?
8. A legtöbb halálközeli élményt átélt túlvilágról beszél, ami nem hogy rombolja, hanem erősíti Isten létezésének feltevését.
Én is mondok pár érdekességet lmao:
-A tudomány nem egzakt. Az evolúció nem bizonyított, a földönkívüliek létezése nem bizonyított, sőt, még az is megdőlt hogy a foton lenne a leggyorsabb anyag. Innentől kezdve a tudomány pontosan annyira egy sima hit, mint a Kereszténység, a dolog ott koppan, hogy a kettő nem zárja ki egymást, csak valamiért mindkét tábor indokolatlanul ellenszenvet érez a másik iránt.
-A spiritualitás pont annyira áll szilárd talajon mint a Kereszténység. Egzakt bizonyíték ugyebár egyikre sincs.
-Az ember biológiailag kb. 120 évre van bekódolva tudósok szerint. A vicc az hogy a Bibliában évezredekkel ezelőtt konkrétan megírták hogy az ember élettartama 120 év.
-A legtöbb halálból visszahozott ember túlvilágról, angyalokról, stb. számol be, mint azt leírtam már.
Ui.:
Életem, mielőtt nekikezdesz egy valláskritikának legalább ismerd azt amit kritizálsz. Ha így lenne, akkor ugyebár tudhatnád, hogy az ember üdvösséget nyer, amennyiben elhiszi Jézus létezését és megváltását, és próbál a legjobb tudása szerint eszerint élni. Mert hogy ez a Kereszténység alapja yk. Szóval ha el is jön ez az új kor (Istenem kérlek, ezektől a szektásoktól védd meg az emberiséget!) az hogy benne élünk nem jelent kárhozást, amíg elhisszük hogy Jézus él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!