Mohamed az I.sz. 7. században a kereszténységből vagy a judaizmusból vett át több elemet az iszlám vallás megalkotásakor?
"Nem ír ilyenekről, csak Mohamed kicsit keverte a szezont a fazonnal és azt hitte, hogy minden ismertebb történet főszereplője próféta."
Dehogynem. Dávid a keresztények szerint próféta. Először paráznaságot követett el egyik katonája feleségével, majd csellel megölette a katonát hogy elvehesse a feleségét. Mózes is a keresztények szerint próféta. A Biblia szerint nők és gyerekek tömeges legyilkolására adott paracsot csak mert másik néphez tartoztak. Sőt, azt is megparancsolta hogy gyilkoljanak le 3 ezer zsidót csak mert másban akartak hinni. A Biblia szerint Elizeus próféta 42 gyermeket ölet meg, csak mert gúnyolódtak rajta. stb stb.
A Korán szerint ugyanezek a próféták erkölcsös példamutató emberek.
"Ha igaz is lenne a hazugságod, az se bizonyítaná. Csupán azt bizonyítaná, hogy voltak olyan próféták, akik életük egy bizonyos szakaszán tévúton jártak."
Pontosan hogy bizonyítja a Korán igazát. Nem gondolod komolyan hogy Isten ilyen elmebeteg szadista tömeggyiklosokat küldött hogy terjeszék az üzenetét? Egyértelmű hogy erkölcsös példamutató emberekez küld. Ja és nem életük egy bizonyos szakaszán jártak tévúton hanem prófétaságuk alatt ami bizonyítja hogy meg lett hamisítva a Biblia.
"Mohamed is több háborút robbantatott ki, ő is tömeggyilkos volt lényegében."
Ez a keresztények hazugsága. Mohamed próféta védekező háborúkra kényszerült. A mekkai politeisták üldözték a muszlimokat és hadsereggel támadtak rájuk. A keresztények megölték a muszlimok követét majd Bizánc hadsereget küldött.
ma 00:38: "Dávid a keresztények szerint próféta. Először paráznaságot követett el egyik katonája feleségével, majd csellel megölette a katonát hogy elvehesse a feleségét."
Így igaz, sõt ezen kívül is sok vér tapadt a kezeihez, DE a Talmudból tudjuk, hogy I-ten megbocsátott Dávidnak. Ezt abból tudjuk, hogy amikor Salamon (a valaha élt legbölcsebb ember) be akart menni a vadonatúj Templomba, hogy felavassa, az ajtó nem nyilt. Erre imádkozott, semmi. Utoljára imájában: "engedj be Dávid szolgádért!" Dávid nevére az ajtó megnyílt. Ebbõl tudjuk, hogy I-ten megbocsátott Dávidnak.
"Mózes is a keresztények szerint próféta. A Biblia szerint nők és gyerekek tömeges legyilkolására adott paracsot csak mert másik néphez tartoztak."
Igaz, hogy parancsot adott, DE NEM mert másik néphez tartoztak, hanem, mert I-ten ezt parancsolta. A próféta csak azokat a szavakat mondhatja, melyeket I-ten a "szajába tesz". A fejezet, melyben errõl van szó, így kezdõdik: "És szólt az Örökkévaló Mózeshez, mondván:
Állj bosszút Izráel fiaiért a midjánitákon" - (Mózes negyedk könyve 31. fejezet, 2. vers)
"Így igaz, sõt ezen kívül is sok vér tapadt a kezeihez, DE a Talmudból tudjuk, hogy I-ten megbocsátott Dávidnak. Ezt abból tudjuk, hogy amikor Salamon (a valaha élt legbölcsebb ember) be akart menni a vadonatúj Templomba, hogy felavassa, az ajtó nem nyilt. Erre imádkozott, semmi. Utoljára imájában: "engedj be Dávid szolgádért!" Dávid nevére az ajtó megnyílt. Ebbõl tudjuk, hogy I-ten megbocsátott Dávidnak."
Itt nem átlag emberekről van szó akik bűnt követtek el, hanem prófétákról akik Isten üzenetét közvetítik. Éppen ezért kizárt hogy egy próféta paráználkodjon és hogy csellel megölessen valakit hogy elvegye a feleségét. Isten nem küldene ilyen prófétát. Egyértelmű hogy a Bibliában meg lett hamisítva Dávid története és a Korán írja le valósan.
"Igaz, hogy parancsot adott, DE NEM mert másik néphez tartoztak, hanem, mert I-ten ezt parancsolta."
És szerinted Isten megparancsolná egy másik nép kiirtását? Megparancsolná szerinted Isten nők és gyerekek tömeges legyilkolást? Vagy inkább a Sátán parancsolna ilyet? Na gondolkozz el ezen.
ma 14:37
"Isten nem küldene ilyen prófétát."
Érdekes. I-ten megbocsátott Dávidnak, de Te jobban tudod. Biztos is.
"Egyértelmű hogy a Bibliában meg lett hamisítva Dávid története és a Korán írja le valósan."
Szerinted. Mindkettõ ismerõinek többsége szerint meg nem.
"És szerinted Isten megparancsolná egy másik nép kiirtását?"
Mivel hívõ vagyok, természetesen nem veszem magamnak a (pofátlan) bátorságot, hogy azt képzeljem, tudom, hogy I-ten mikor mit iértn tesz, vagy dondol.
Irigyellek is, hogy Te egész biztosan tudod, hogy I-ten mit tenne, vagy nem tenne.
"Érdekes. I-ten megbocsátott Dávidnak, de Te jobban tudod. Biztos is."
De itt most nem az a kérdés, Isten megbocsát-e hanem hogy küldene-e olyan prófétát aki csal, gyilkol és paráználkodik. Az iszlám szerint nem. De ezek szerint te olyan Istenben hiszel aki ilyen emberekre bízza üzenetének hirdetését. Te amúgy követnél egy ilyen prófétát? Aki azt hirdeti ne ölj, ne csalj, ne paráználkodj, de ő maga ezt mind elköveti?
"Szerinted. Mindkettõ ismerõinek többsége szerint meg nem."
Milyen ismerőseinek? :))
"Mivel hívõ vagyok, természetesen nem veszem magamnak a (pofátlan) bátorságot, hogy azt képzeljem, tudom, hogy I-ten mikor mit iértn tesz, vagy dondol.
Irigyellek is, hogy Te egész biztosan tudod, hogy I-ten mit tenne, vagy nem tenne."
Dehogynem. Azt bizonygatod hogy Isten megparancsolná egy másik nép kiirtását, nők és gyerekek tömeges legyilkolását. Te egy ilyen Istenben hiszel. Szóval akkor honnan veszed a (pofátlan) bátorságot, hogy azt képzeled Isten emberek tömeges legyilkolására adott parancsot.
És Te honnan veszed a (pofátlan) bátorságot, hogy azt képzeled, tudod, I-ten mikor mire ad parancsot, mire nem.
egegyszerAmúgy sztem fussááá neki mégegyszer, de lehet, szövegértési gondjaid vannak.
A Biblia azt irja Isten népek kiirtására adott parancsot, nők és gyerekek tömeges legyilkolására. Ha te ebben hiszel akkor igaznak tartod tehát kijelented hogy Isten ezt tette. Ezen mit nem értesz?
Én viszont azt mondom Isten nem adna parancsot ilyen kegyetlen, igazságtalan tömegmészárlásra mert ellentétes Isten lényével és tulajdonágaival. Szóval nekem ez a magyarázatom.
A kérdés pedig az, te honnan veszed a (pofátlan) bátorságot, hogy azt képzeled Isten nők és gyerekek tömeges legyilkolására adott parancsot?
ma 15:59
Mint említettem, NEM veszem a (pofátlan) bátorságot, és NEM képzelgek, hanem olvasom a Bibliát. Mert megtanultam olvasni.
Ezt ajánlom Neked is. (Az olvasni tanulást. Aztán olvasd a Bibliát is, a Koránt is. És próbáld felfogni, amit ott olvasol!)
"Akkor Mohamed saját kútfőre cselekedve gyilkolta le Kaibar zsidó népét?"
Ezzel csak az a probléma hogy nem igaz. Az iszlám tiltja nők és gyerekek bántalmazását még háború esetén is, illetve szintén tiltja a hadifoglyok bántalmazását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!