Marhára elegem van az emberekből, hogyan legyek így jó keresztény?
"Ezzel a kérdéssel nekem olybá tűnsz, hogy maximum vallásos vagy, de nem hívő a Jézus Krisztusban. Tudod egyáltalán mi a különbség meggyőződéses hit és vallás között? Gondolom nem."
Nekem meg te tűnsz ezzel a válasszal olybá, hogy maximum hallottál róla, hogy Jézus Krisztus mennyire szeret minket, de te mintha meg sem próbálnád utánozni...
"Szerinted Jézusnak mennyire lehetett elege az emberek szörnyű szeretetlen mocskos dolgaiból??? Jézus hogy viszonyult hozzájuk??? Mi, vagy Ki által tudott mégis önzetlen szeretettel viszonyulni az emberekhez???
Na ennek az erőnek kell laknia és munkálkodnia az igaz hívő keresztények szívében!!!!"
Szerinted valakinek (aki nem Isten, hanem csak egy földi halandó!), aki azt kérdezi - miközben épp tele a hócipője, és mégis! -, hogy hogyan legyen jó keresztény, letolásra van szüksége ahhoz, hogy jobban tudjon szeretni, vagy inkább mondjuk megértésre, együttérzésre, bíztatásra, vigasztalásra?
"Ha Jézus nem él és nem lakik a szívedben, Nélküle csak egy izzadságszagú önerőből történő megfelelni akarás az egész hozzáállásod. Ennek így semmi értelme, semmi hatékonysága és ereje. Előbb Jézust találd meg és békélj meg Általa a kegyelem és bűnbocsánat által az Élő Atyával, az IStennel!!!!"
Jól van, örülj neki, ha neked olyan könnyen megy, de ne szórjad a felkiálójeleket azokra, akiknek - legalábbis időnként - nehezebben. Inkább segíts, ha tudsz. De így nem fog menni... Akkor meg inkább ne írj semmit.
Erőtlenséggel tarkított.
Számomra fontos tevékenységet folytatok egy ideje, amivel néhány hét múlva el kell készülnöm (megfelelő szinten). Megtapasztaltam (megint) hogy bizonyos embereknek nem lehet hinni, akiknek ebben szerepük volna.
#10#: "9: kb így érzem. Az utolsó mondatodban megfogalmazottakat fogalmam sincs, hogy érjem el, nem megy."
Nos az a helyzet, hogy ez az állapot elsősorban nem érzelmi, hanem szellemi tudatos létállapot. A megvilogosodás nem érzelmi alapokon nyugszik hanem az értelmen a tudaton az elmén. Viszont mindenképp az érzelem vezet hozzá. Ugyanis megtérni, Jézust megtalálni és az általa való bűnbocsánat állapotába kerülni csak is megtört szív által lehetséges, amikor az ember rádöbben, hogy nincs más és szüksége van Ő rá az Ő szabadítására és megbocsátására!!! Szüksége van Ő rá, hogy ott legyen az életében, a mindennapjaiban, a szívében és az elméjében. Ezt a Biblia úgyhívja és úgy nevezi, hogy lelki szomjúság!!! Ezért mondja Jézus, hogy aki szmjazik, az forduljon Ő hozzá és Ő az Élet vizéből ad ingyen.
Okoskodó, gőgös, büszke, önző, öntelt stb. ember sohasem fogja megtalálni ezt az utat, Jézust, az örök életet, az élet kenyerét és az élet vizét. Bűnbánó, önzetlen, megtört szív kell hozzá!!! Aki megtalálta az életét itt ebben a világban az elveszti azt! Aki elveti és elveszti ezt az életét, az Jézusban megtalálja azt. Ez az élet múlandó és romlandó, rothadásra ítélt, Jézus és az Ő bűnbocsánata és kegyelme által az élet boldog, teljes és örök! Nem mindegy és oriási a különbség!
Gondolkodj el ezeken és az élet értelmén és Isten mélységein és akaratán és az emebr megteremtésének az okán.
#11#
Köszönöm a kioktatást kedves anonim. Az álszenteskedés nem megy nekem. Nem tudok sumákolni és hazudni és képmutatóskodni. Nem tudok süteménybe rejtett mérget kínálni. Az igazság pedig olykor fájó! Dönteni pedig előbb-utóbb muszáj lesz. Vagy IGEN vagy NEM a többi sumákoskodás, hízelgés, nyálasság, és álszenteskedés, képmutatás, kegyesség látszata stb. tévútra visz, nem Istentől van!!!
Mt.5,37. Hanem legyen a ti beszédetek: Úgy úgy; nem nem; a mi pedig ezeken felül vagyon, a gonosztól vagyon.
Jak.5,12. Mindeneknek előtte pedig ne esküdjetek, atyámfiai, se az égre, se a földre, se semmi más esküvéssel. Hanem legyen a ti igenetek igen, és a nem nem; hogy kárhoztatás alá ne essetek.
Én sem mondtam mást, ha valaki az igazságot keresi és akarja megtalálni az keresse elöször ISten (országát)
Mt.6,33. Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Mt.11,28. Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.
Jn.5,40. És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen!
Jn.6,35. Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.
Jn.6,37. Minden, a mit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem.
Jn.6,44. Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.
Jn.6,45. Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.
Jn.6,65. És monda: Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet én hozzám, hanemha az én Atyámtól van megadva néki.
Jn.7,37. Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és kiálta, mondván: Ha valaki szomjúhozik, jőjjön én hozzám, és igyék.
A lényeg, hogy Jézushoz kell fordulni és járulni. Jézus nélkül nincs örökélet és bűnbocsánat. Nélküle értelmetlen és hiábavaló az egész élet, Ő benne van az élet világossága. Nincs más út és nincsenek mellékvágányok, mert csak Ő van egyedül, ő a közbenjáró ember és ISten között. Isten nem vallásos embereket akar látni és tudni, hanem igaz meggyőződéses hitű embereket akikkel megoszthatja hatalmát és uralmát a jövőben eljövetele és az ítélet után!!!
#9 A legfontosabb az, hogy abban higgy, hogy Jézus meghalt a bűneidért a kereszten.
Írd le őszintén mit érzel! Ez kevés kiindulópont, hogy tisztán meg tudjuk ítélni a helyzeted, hogy eleged van az emberekből. Lehet, hogy egy olyan dolog miattemészted magad, ami miatt nem is kéne. Mit jelent ez a valóságban? Hogyan éled ezt meg? Utálod őket és ártasz is nekik, vagy lenézed inkább őket?
Amikor döntést hozol, az alapján hozd meg a döntést, hogy szeretet van benned, és akkor nem hibázol. De ahogy írtam is, ez nem egyenlő a naivsággal és azzal, hogy mindenkit jónak látsz. Ugyanúgy meglehet az emberekről a véleményed attól még, hogy jó keresztény szeretnél lenni, a különbség csak az, hogy hogyan éled meg a véleményed. Az se mindegy, hogy miért van eleged az emberekből. Azért, mert csúnyán öltöznek, keresztbe tesznek neked, piszkálnak másokat, vagy csak simán agyhalottak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!