Ez igaz volna, hogy Isten a bűnösöket is gyűlöli?
mert én úgy tudtam, hogy Isten a bűnöst szereti, egyedül a bűnt gyűlöli
https://www.youtube.com/watch?v=sFBOI2UMS70&t=5997s
A bűnösöket mindig megégeti. Kizárt, hogy azért áll bosszút, hogy a mennyországba kerüljenek.
Jahve legalább is ilyen. Tehát Jézus nem lehet ő. Vagy ő sem egy magát elnyomni hagyó bolondos nyálgép volt.
Gondolj bele: adott egy festmény, és vannak, akik nézik ezt a festményt, és megpróbálják az alapján elképzelni, megérteni a festőt. Vannak emberek, akik a festő falujából jöttek, és tudnak valamit mondani állítani a festőről. És van maga a festő, aki elmondhatja magáról, hogy Ő milyen.
A festmény a teremtett világ. A festő falujából jött emberek a próféták.
Amikor egy próféta mond valamit, pl. ,,Nem állhatnak meg szemed előtt a dicsekvők, gyűlölsz minden gonosztevőt. Elpusztítod a hazudozókat; a vérszomjas és álnok embert utálja az ÚR. Az ÚR megvizsgálja az igazat és a bűnöst, szívből gyűlöli azt, aki az erőszakot szereti. " Akkor azt úgy kell érteni, hogy a festő falujából jött ember a saját ,,Festőről" alkotott véleményét is beleviszi abba, amit mond.
De ha valóban meg akarod ismerni a Festőt, akkor azt nézd, amit Ő mondott saját magáról. A tékozló fiú apjában azt akarta a tudomásunkra hozni,
hogy nincs büntető Isten. Csak szerető Isten van, akinek mérhetetlenül
fáj az, ha egy gyermeke azzal bünteti önmagát, hogy rosszat tesz.
Szia! Keresztény vagyok.
Isten a szeretet. A bűnösöket is szereti. Nagyon is!
Isten nem azonosítja a bűnt a bűnössel. De vannak bűnösök, akik azonosulnak valamelyik bűnükkel.
Kérdező, Isten szereti a bűnösöket. Minél gonoszabb valaki, annál jobb életet élhet a világon.
"keresztények írjanak csak, ez nem a valláskritika rész"
De nem is olyan rész, ahova csak keresztlevéllel és lelkipásztori ajánlással lehet belépni, hanem egy nyilvános fórum az interneten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!