Hogyan tudhatom meg, hogy vajon a helyes úton vagyok-e még? Honnan tudhatom, hogy az Istennej tetsző utat járom?
Kicsit zavaros helyzetbe kerültem a hitéletemet illetően. Mondjuk úgy hogy eljutottam arra a pontra, hogy már elég hosszú időszak vab mögöttem a megtérésem óta, de most mégis úgy érzem, hogy nem tudom már, hogy vajon a helyes úton vagyok-e még és nem tudom, hogy hogyan tovább.
Konkrétan nem értem, hogy mi történik az életemben.
Hogyan deríthetném ki ezt?
Hogyan vizsgáljam meg az útjaimat?
Az a helyzet, hogy visszatekintve az eddigi utamra is kissé zavarodottság fog el és már nem nagyon tudom, hogy mi a helyes.
Már az eddigi tetteimről is, amiket korábban úgy éreztem hitből fakadóan tettem nem vagyok biztos affelől, hogy helyesek voltak.
Totál nem tudom, hogy mi történik az életemben.
Mit tehetnék ebben a helyzetben?
A keresztény életünk hasonló egy ház építéséhez. Ha elakadtál, az azt jelenti, hogy valamit biztosan rosszul csináltál. Ha össze-vissza pakolgatja az ember a ház építő elemeit, előbb-utóbb azt fogja tapasztalni, hogy elakad az építéssel, mert mondjuk a fal helyére berakott hőszigeteléshez nem lehet az ablakokat beépíteni. Egy ház építésének megvan a menete. Az alappal kell kezdeni, és ha az rendben van, utána jöhet csak bármi más.
Egy egyszerű kérdés. Jézusnak melyik a legfontosabb példázata?
#3 és mivel lehet alapokat építeni és így tovább? Hogyan érdemes kezdeni?
Bocsi az offert
# Kérdező
Kérd Jézus segítségét imában, mond el Neki a nehézségedet és kérd Őt, hogy segítsen, hozzon világosságot, adjon bizonyosságot.
Szoktál imádkozni, Hozzá fordulni megbeszélni Vele a dolgokat?
Az is sokat segíthet, ha az Ige világosságával erősítjük meg magunkat, ha már homályba kerültünk vagy sötétségbe. Az Ő Szava világosságot tud szólni az életünkbe újból és újból.
Szoktad olvasni?
Szia!
Hoztam egy Mennyei Mannát, az előttem válaszolóhoz hasonlót.
APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, MARSHA BURNS
Menj mélyre a szellemedben, hogy egy szilárd kapcsolatot létesíts Velem, mondja az Úr. A vallásos élet felszínének a kapargatása már nem lesz elég semmire. Itt az ideje, hogy elmélyítsd az elkötelezettségedet arra, hogy megismerj és egy legyél Velem. Az ígéreteim azoknak szólnak, akik teljesen odaadták magukat, és Hozzám tartoznak. 2Péter 1:2-4 Mind több és több kegyelem és békesség töltsön be titeket azáltal, hogy Istent és Urunkat, Jézust, személyesen és egyre mélyebben megismeritek. Az ő isteni hatalma mindennel megajándékozott bennünket, ami ahhoz szükséges, hogy Isten tetszésére és dicsőségére éljünk – azon keresztül ajándékozott meg, hogy egyre jobban és bensőségesebben megismerjük őt, aki a saját dicsőségébe hív bennünket. Egyúttal igen nagy és értékes ígéreteket is adott nekünk, amelyek megragadása által kimenekülhetünk a jelen világ romlottságából, és részesülhetünk az isteni természetben. A világ romlottságának gyökere pedig az olyan kívánság, amely gonosz dolgokra irányul.
Egy keresztény életének a közepe a szeretet.
Ez néha elkodorog tőlünk. Az már egy jó lépés, ha felismerjük ezt.
A viszonzazlam szeretetig ha eljutunk akkor csüggedtek lehetünk.
Nagyon ritka az aki viszonzatlanul tud szeretni, de gondold meg ők azok akik nem vesztik el a szeretet ösvényét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!