A tudatról mit tudunk? Egy hívő barátom azt mondja megmarad halálunk után mert a lelkünk eltárolja. Materialista válaszok kíméljenek! Csak annyi érdekel hogy a tudatról tudunk e mindent.
"A szoftver egyébként a materiális világ specifikus mintázataiból áll, ezt tudjuk az agy és a számítógép estén is."
Ezzel egyet tudok érteni, a természet számai. De azzal nem, hogy ez értelem és intelligencia nélkül jött létre.
Kik? Nincs fizikai létben lévő, aki tudna a tudatról mindent.
Nem a lélek tárolja el a tudatot. A tudat a lélek része.
"(...) azzal nem, hogy ez értelem és intelligencia nélkül jött létre."
Nekem szemüveget kell hordanom az éles látáshoz, a heréimet állandóan odacsípi a nadrág a combom és a szék, söt tegnap a kocsiban ülve kishijján megfulladtam a saját nyálamban...
Nekem ez nem összeegyeztethető egy mindentudó omnipotens tervezővel.
Tehát ha egy kést rosszul használnak fel, kicsorbul az éle, akkor azt már nem tervezte és alkotta senki?
Ha egy bonyolult motor elromlik, akkor az már azt bizonyítja, hogy a természet játéka hozta létre?
ma 11:44
Ha pl. Az autó az üzemanyag töltőnyíláson át szívná a levegőt, és rendszeresen lefulladna attól, hogy üzemanyag kerül a levegő rendszerbe, akkor nem beszélhetnénk az autó tervezőjéről, mint intelligens lényről.
'13:44
Definiáld a tökéletességet.
Nincsen olyan autó, amit végtelen erőforrások birtokában tökéletlenre terveztek volna.
Dehogyis nem. Minden ember által tervezett és alkotott eszköz tönkremegy egyszer.
A biológiai tökéletesség viszont jól látszik abból is ahogyan egy egyszerű sejt felépül és működik! De ez az ember esetében csak viszonylagos lehet, de nem a jelenleg tapasztalható biológiai tökéletlenségünk miatt (amit a materialista világszemlélet miatt teljesen természetesnek vesznek sokan, pedig nem az).
Szerintem ez itt egy átfogó vizsgálat a tárgykörben:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!