Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van arra valami szakszó ha...

Van arra valami szakszó ha változik a vallásom?

Figyelt kérdés

Nem mondanám magam különösen vallásos embernek, de rengeteg minden érdekel, köztük ugyebár a világ vallásai is.

Volt idő amikor egy és volt amikor több Istenben hittem, volt olyan is, hogy nem Istenben hittem hanem egy filozófiában, vagy esteleg a Sátántól kértem segítséget.

Úgy vettem észre, hogy hiszek benne (az adott vallásban) mindaddig, míg új élethelyzetek nem áll elém, és nem látom azt, hogy ennek a megoldásához más hitre van szükségem.

Szeretném elkerülni a mélyen vallásos, sértődött válaszokat. Úgy vélem mindenkinek joga van abban hinni amiben akar és nem szándékom egy ezzel kapcsolatos vitát kirobbantani.

Csupán az érdekelne, hogy van-e a fent leírtaknak megnevezése. Leginkább tudományos szemszögéből érdekelne, vagy esetleg spirituálisan megközelítve.

2023. febr. 27. 23:35
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Religion fluid. Beleillik az lmbtq közösségbe. Főleg, hogy a téged ezért ne sértsen senki meg "mindenkinek joga van" attitűd már a kérdés alatt le van szögezve, mint aki úgy védekezik amiért senki nem is bántja.

Megérdemled a kis zászlócskádat.

2023. febr. 28. 09:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Figyelj, ez olyan téma, amiről állandóan megy a vita, de egy Isten van. az a baj, hogy akinek nincs kapcsolata Istennel, az azt mondja, hogy nem létezik, mert ugyebár nem érzi a jelenlétét, nem beszél vele, nem imádkozik, stb. És aki igen, az számukra hülyének van bélyegezve, csak azért, mert ők nem ismerik Istent.

Sajnálom azokat, akik nem hisznek benne, mert tudom, hogy mi jön a halálunk után és én inkább segítek nekik, minthogy elküldjem őket, ahogy ők szoktak minket vagy elkezdjem sértegetni őket.

Oké, amikor olyasmit látok, hogy szidalmazzák vagy gúnyolják, akkor már engem is máshogy érint, mert az ilyen megnyilvánulások azt mutatják, hogy hisznek benne, csak épp gyűlölik Istent, vagy nem veszik komolyan ezt a dolgot.

De Isten maga a szeretet és ha a szeretetre próbálom tanítani az embereket, azt csak szeretettel tudom elérni, tehát azon kell lennem, hogy én is így álljak hozzá, akkor is, ha nehéz.

Nagyon örülök neki, hogy mindig is kapcsolatban álltam Istennel. Konkrét dolgokat tudok mesélni, velem megtörtént csodákat, és volt, hogy mások is szemtanúi voltak, nem is kevesen. De az a baj, hogy aki nem akar hinni, az nem fog hinni. Sok emberrel próbáltam már szót érteni, és ha valaki nem akarja elengedni ezt a "realitást", akkor nem is fogja.

Egy ismerősöm azt mondja, hogy hisz Istenben, fél is Őtőle, de az a baj, hogy se a Bibliát nem olvassa, se Krisztust nem ismeri, de elhisz totális istenkáromlásokat olyan cikkekből, amelyek mostanában lettek feltöltve a netre idegenek által. Rákerestem az említett dolgokra a cikkből és nem találtam kb semmit, ami azt mutatná, hogy van is értelme az egésznek; csak kitalálta valaki a hazugságokat Jézusról, Istenről, a Szent Lélekről és az ismerősöm ezeknek hisz. Azt mondja, hogy a Bibliát gyarló emberek írták (mert mind azok vagyunk, ugye, ez igaz), de szerintem azt is emberek írták, amit ő olvas a neten... Ez a logika már alapjában megbukott.

Olvasd a Bibliát. Az Újszövetséget mindenképp, minél hamarabb! Teremts kapcsolatot Istennel, ismerkedj meg Jézussal, akinek köszönhetően üdvözülhetsz. Én is azt hittem, hogy hívő voltam, de 27 év után ismertem meg Jézus Krisztust, és ez nagy fordulatot eredményezett. Úgy épültem fel a múltbeli sérelmeimből, hogy észre sem vettem, hogy már nem haragszom másra és nem fáj, ami történt velem korábban. Pedig én is voltam pszichiátrián, öngyilkossági kísérleteim voltak, stb.

Ő az, aki megment. Ha benne hiszel, akkor örök életet nyersz. A világon jelenleg gőzerővel hajt a Sátán és nagyon könnyű elfeledni Istent, ha a világi dolgoknak élsz. Imádkozz, hogy Isten megmutassa magát neked és kérd, hogy adjon útmutatást.

Én azt hittem tavaly, hogy megbocsáthatatlan bűnt követtem el, ráadásul szándékosan. Imádkoztam, hogy láthassam, hogy mi a sorsom ezzel, akármi legyen is. Hónapok teltek el és napra pontosan 3 évvel az öngyilkossági kísérletem után megmutatta nekem, hogy még mindig foglalkozik velem. Nem tett le rólam, pedig mindent megtettem érte korábban, amikor én is dühös voltam rá.

Ha kérdésed van, írj nyugodtan. :)

2023. márc. 1. 22:25
 3/6 anonim ***** válasza:
#2: Vallásonként változó, hogy mennyi isten van.
2023. márc. 3. 14:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Csak minden más vallás hazugság. De nyilván nem értheti mindenki.
2023. márc. 3. 20:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Mindenkinek a saját vallása az igazi. Ráadásul a kereszténység még csak nem is a legrégebbi.
2023. márc. 3. 20:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Tőlem...
2023. márc. 3. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!