A fájdalom közelebb visz bennünket Istenhez?
A fokhagymaevés mióta fájdalom? Imádom :D
Plusz ateistaként nem túl vonzó az a világkép ahol az én hangyafsznyi életemben való fájdalom okoz örömet egy végtelen hatalmú istennek. Nevetséges.
"felerositheti az emberben a tehetetlenseg erzeset, ami viszont elterbe hozhatja a"
...a képzelt, de hatalmas és erős barátokra való spirituális igényt.
Szóval: igen.
Sokan azt hiszik, én HATÁROZOTTAN TAGADOM!
Ilyent csak az az imádságos lelkületű szentnyanya állíthat, aki még nem találkozott végstádiumú rákos beteggel, súlyosan testi fogyatékos emberrel. A kínok és a nyomor nemcsak testét ölik meg az egyénnek, hanem JELLEMÉT, SZEMÉLYISÉGÉT IS SÚLYOSAN KÁROSÍTJÁK! Elismerem, persze akad néhány ritka kivétel is...
Ilyenkor mindig eszembe jut Jézus szenvedéstörténetének egy mozzanata.
<<Az egyik fölfeszített gonosztevő káromolta: „Nem te vagy a Krisztus? Szabadítsd meg hát magad és minket is." >>/Mt. 27. 39./
KÁROMOLTA!? Hát kötve hiszem! A kínjai és az agóniája EZT HOZTA KI BELŐLE! Én sokkal EMBERIBB megnyilvánulásnak tartom, mint a másikét. De ezt egy fanatikus hívő sose fogja megérteni. Kivéve, ha oda kerül...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!