Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy lelkipásztornak minden...

Egy lelkipásztornak minden "páciense" ugyanolyan,vagy valakihez kialakulhat kötődés is?

Figyelt kérdés
2023. febr. 22. 21:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%
Attól függ, hogy van-e a lelkésznek már felesége.
2023. márc. 6. 19:14
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha arról lenne szó, hogy lehet a kapcsolatnak vállalható folytatása, akkor eleve nem tette volna fel a kérdést. Ha viszont nem lehet (mert katolikus papról van szó), akkor ő maga is tudja, hogy az a legjobb, ha elkerüli.
2023. márc. 6. 19:27
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem katolikus pap és már van felesége, akkor is ugyanaz a helyzet: csak vállalhatatlan kapcsolat lehetne belőle, tehát a legjobb nem is találkozni vele.
2023. márc. 7. 08:49
 14/22 anonim ***** válasza:
78%

én úgy tudom, hogy ennek a lelkésznek van felesége, és van egy masszív korkülönbség is a lelkész javára, mármint a kérdező és a lelkész között. (Már kérdezte egyszer és ott írta.)

Ha Hollywood-i film lennék, biztos el bírnám képzelni, hogy ez egy vállalható és tartós kapcsolat lesz. A valóságban meg egy kissé laza erkölcsű lelkész flörtölget szerintem, megszégyenítve a kérdezőt és a feleségét is. Visszaélve azzal, hogy a kérdező a lelki problémájával hozzá fordult.

Hacsak nincs egy orbitálisan kínos félreértés a kérdező részéről.

A protestáns lelkészek elválhatnak amúgy, és újraházasodhatnak, de a házastárs megcsalása már nem ilyen egyszerű.

2023. márc. 7. 11:15
 15/22 A kérdező kommentje:
A mai vilagban úgy látszik mindegy van e vagy nincs felesege,aki szelhamos az az is marad!!!
2023. márc. 14. 18:41
 16/22 anonim ***** válasza:
Miért "a mai világban"? A szélhámosok mindig is ugyanolyanok voltak.
2023. márc. 14. 18:59
 17/22 A kérdező kommentje:
Mert naivan azt hittem egy hívő,vallasos ember más!
2023. márc. 14. 19:00
 18/22 anonim ***** válasza:

Miért, a többi vallásos ember, akit ismersz, mind szent (téged is beleértve)?...

A különbség a szándékban van: aki nem vallásos, sok esetben meg sem próbál úgy élni, hogy másoknak is jobbá tegye az életét, hanem csak saját magával törődik - aki meg vallásos, legalább igyekszik... Egynek se jön össze tökéletesen: ki a magánéletében, ki a munkájában, ki ebben, ki abban marasztalható el...

Ne foglalkozz vele.

2023. márc. 14. 19:06
 19/22 A kérdező kommentje:

Nem persze nem vagyok szent,en sose mondtam es sose mondanam!

Van múltam,van jelenem,csak amikor valaki szentnek állítja be magat,aztan kesobb rajovok,hogy kicsit hazudott az úgy kemény dolog!

Es nem azzal van a baj,hogy nem szent ,dehogyis :)

De igen,nem foglalkozom vele!

2023. márc. 14. 19:12
 20/22 anonim ***** válasza:

"amikor valaki szentnek állítja be magat"

Akkor mindig eleve kezdj gyanakodni, bárki is az. :)

2023. márc. 14. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!