Ha a Buddhizmus a Nirvana elérése a létezés teljes megszűnése, miért akarja bárki azt elérni?
Ezekre a kerdesekre Buddha sosem valaszolt, megtagadta a valaszolast. [link]
"11. Létezik a Tathágata (Buddha) halál után?"
valamint:
"A Szabbászava-szutta (Maddzshima-nikája, 2[9][10] "Az indulatok megsemmisítése" vagy "A fekélyek eltávolítása") tartalmaz tizenhat kérdést, amelyeket Buddha szintén "oktalan gondolkodásnak" tartott, amelyek az énnel kapcsolatos nézetekhez való ragaszkodáshoz vezetnek.[11]
Léteztem én régebbi korokban?
Nem léteztem régebbi korokban?
Mi voltam régebbi korokban?
Hogyan léteztem régebbi korokban?
Miből mivé lettem régebbi korokban?
Létezni fogok-e jövendő korokban?
Nem fogok létezni jövendő korokban?
Mi leszek jövendő korokban?
Hogyan fogok létezni jövendő korokban?
Miből mivé leszek jövendő korokban?
Létezem-e én?
Vagy nem létezem?
Mi vagyok?
Hogyan létezem?
Ezek az élőlények honnét jöttek?
És hová fognak távozni?"
A helyes megoldas azon toprengeni, hogy miert es honnan merulnek fel benned ezek a kerdesek, mi okozza, hogy fontosnak tartod az ezen valo gondolkodast, es hogy ki az valojaban, aki ezeket a kerdeseket felteszi.
Mivel a szamszarabol kiszabadulni egyet jelent azzal, hogy megszuntetni a szenvedest, es mivel a halal szenvedes, ezert nyilvan nem lehet ugyanaz.
Kezdd eloszor annak a tanulmanyozasaval, hogy mit ertett Buddha szenvedes alatt, amitol a megszabadulast ajanlja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!