Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki milyen vallásban hisz?

Ki milyen vallásban hisz?

Figyelt kérdés

Ezenkívül mi a véleménye a többi vallásról?

Szívesen olvasgatok hosszú válaszokat is.

2023. febr. 15. 19:14
1 2
 1/20 anonim válasza:
84%

Én a magyar ősvallásban hiszek

/s

2023. febr. 15. 19:26
 2/20 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Az ég és a föld megalkotójában, Jehovában hiszek, és Jézus Krisztusban, akit azért küldött, hogy megváltsa a bűntől és haláltól az emberiséget. Ekkora szeretetet nem tudok nem értékelni, és ezt az értékelést a Nekik való engedelmességemmel, életvitelemmel mutatom ki Nekik.

Nincs véleményem a vallásokról. Ha véleményt formálok, azt nem tehetem meg úgy, hogy abban ne lenne valami féle megítélés. Ezt jogot viszont Jehova egyedül magának tartja fenn. Mi emberek, így én sem kaptam erre felhatalmazást Jehovától. Krisztus ezt tanította nekem, mit vegyek figyelembe: "7 Ne ítéljetek meg többé másokat, hogy titeket se ítéljenek meg, mert amilyen ítéletet hoztok, olyan ítéletet hoznak majd felettetek is, és ahogyan másokkal bántok, úgy fognak bánni veletek is. Miért nézed hát a testvéred szemében a szálkát, és a saját szemedben miért nem veszed észre a gerendát? Vagy hogyan mondhatod a testvérednek: »Hadd vegyem ki a szálkát a szemedből!«, amikor a te szemedben gerenda van? Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, és akkor tisztán fogod látni, hogyan vedd ki a szálkát a testvéred szeméből." Máté 7:1-5

Ezt az alapelvet mindig figyelembe igyekszem venni, amikor pl. vallás témáról beszélgetek bárkivel.

2023. febr. 15. 19:27
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
engem református kereszténynek kereszteltek de nem gyakorlom, tisztelem a vallást, de ahogy fejlődtem és olvastam sokmindent, átalakult egy sehová sem köthető egyistenhitté amibe beleférnek a tudományosan bizonyított dolgok is. és vallom hogy amíg hit meggyőződése az összes világvallás, legalább akkora létjogosultsága van
2023. febr. 15. 20:37
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
katolikus de egyre jobban érdekel a buddhizmus. Valahogy sokkal békésebb számomra, de nem akarom megtagadni az eredeti vallásomat.
2023. febr. 15. 21:04
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Hinni egyik vallásban sem hiszek,

Kizárólag a Teremtőben, Istenben, Tudatban, nevezze ki, hogy akarja.

Ezt is a magam módján.

2023. febr. 15. 21:45
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Az ősi természetvallások állnak hozzám legközelebb. Azon belül is az ősmagyar és indián vallások. Nem akarom pontosan meghatározni, hogy Isten milyen, inkább csak ahogy érzem. Nem ember szerűnek képzelem, hanem valami különleges energiának, aki hol intenzívebben, hol kevésbé intenzíven van jelen.

Tiszteletben tartom mások vallását, amíg azzal nem ártanak senkinek, és nem akarják ráerőltetni senkire.

Úgy gondolom, minden vallás egy út, ami elvezet Istenhez, nem baj, ha ez különböző, hiszen az emberek és kultúrák sem egyformák.

2023. febr. 15. 22:05
 7/20 anonim válasza:
0%
Orbán Viktor
2023. febr. 15. 22:48
 8/20 Darius- ***** válasza:
SBNR-Spiritualis, de nem vallasos
2023. febr. 15. 22:55
 9/20 anonim ***** válasza:
Hiszek az egy, szent, katolikus és apostoli Anyaszentegyházban.
2023. febr. 15. 23:26
 10/20 anonim ***** válasza:
36%
Nincs hitem. Istent követem, ciki lenne ha hiedelmem lenne. 😃
2023. febr. 16. 03:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!