Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Krisztushoz vagy az...

Jézus Krisztushoz vagy az Atyához kell imádkozni és hogyan?

Figyelt kérdés

2023. febr. 15. 10:20
 1/9 anonim ***** válasza:
9%
Felesleges cselekedet, mert nem létezik.
2023. febr. 15. 14:00
 2/9 KZitus ***** válasza:
81%

-15Szia

Krisztus ezt mondta a tanítványinak: "Ti tehát így imádkozzatok:

»Égi Atyánk, legyen megszentelve a neved. Jöjjön el a királyságod(országod). Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is. Add meg nekünk a mai napra való kenyerünket, és bocsásd meg a bűneinket, miként mi is megbocsátottunk az ellenünk vétkezőknek. És ne vigyél minket kísértésbe, hanem szabadíts meg a gonosztól.«

és még ezt is mondta: „bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek” János 15:16.

"És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy a Fiú dicsőítse az Atyát. Ha valamit kértek az én nevemben, meg fogom tenni. Ha szerettek engem, megteszitek, amit parancsolok nektek." János 14:13-15

„Senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam” János 14:6.

Ez az egyféle mód Krisztus tanítása szerint, ahogyan közeledhetünk Istenhez imában.

2023. febr. 15. 15:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

1Tim.2,5. Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,

Zsid.9,15. És ezért új szövetségnek a közbenjárója ő, hogy meghalván az első szövetségbeli bűnök váltságáért, a hivatottak elnyerjék az örökkévaló örökségnek ígéretét.

Zsid.12,24. És az újszövetség közbenjárójához Jézushoz, és a meghintésnek véréhez, mely jobbat beszél, mint az Ábel vére.

Jézus a közbenjáró! tehát ha Istentől szeretnénk valamit, bármit, akármit, akkor jézushoz kell fordulni és járulni.

Mt.11,28. Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.

Jn.5,40. És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen!

Jn.6,35. Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.

Jn.6,37. Minden, a mit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem.

Jn. 6,44. Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.

Jn.6,45. Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, én hozzám jő.

Jn.6,65. És monda: Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet én hozzám, hanemha az én Atyámtól van megadva néki.

Jn.7,37. Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és kiálta, mondván: Ha valaki szomjúhozik, jőjjön én hozzám, és igyék.

II.Tim.4;

8. Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája, melyet megád nékem az Úr ama napon, az igaz Bíró; nemcsak nékem pedig, hanem mindazoknak is, a kik vágyva várják az ő megjelenését.

9. Igyekezzél hozzám jőni hamar.

Tehát Jézushoz kell járulni, Jézushoz kell menni, Jézust kell keresni, Jézushoz kell imádkozni, Jézustól kell kérni stb. Pontosan ezt jelenti a "Jézus nevében"!

Jn.14,13. És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban.

Jn.14,14. Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt.

Jn.15,16. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és én rendeltelek titeket, hogy ti elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon; hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja néktek.

Jn.16,23. És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom néktek, hogy a mit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek.

Jn.16,24. Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömetek teljes legyen.

Tehát röviden szólva Aki az Atya istent keresi az Jézusban megtalálja. Aki imádkozni akar vagy bármit is kérni Istentől, azt Jézus által teheti meg. Pontosan ezt jelenti a "Jézus nevében".!

2023. febr. 15. 18:26
 4/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigieket!

De akkor az Atyához kell imádkozni, csak bele kell foglalni az imába, hogy Jézus Krisztus nevében?

"„bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek”

Tehát az Atyától kell kérni?

2023. febr. 17. 09:40
 5/9 KZitus ***** válasza:

pontosan. Ezt mondta Krisztus.

2023. febr. 17. 15:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, rendes vagy.
2023. febr. 17. 15:40
 7/9 anonim ***** válasza:
81%

Akkor nem értettétek meg, mit jelent az, hogy Jézus nevében! Itt nem csak egy kijelentett szóról van szó! Nem arról van szó, hogy kérek valamit egy ismeretlen Istentől a Jézus nevében. Nem azt jelenti, hogy semmi közöm az Élő Istenhez, de, ha azt mondom, hogy Jézus nevében, akkor minden megoldódik. Ez nem így van! Jézus nevében azt jelenti, hogy jézusban lenni és Jézus mi bennünk a kegyelem és bűnbocsánat által a Szent Szellem által.

És, hogy mennyire így van, pontosan vázolja és tükrözi egy eset a Bibliából, amikor jézus nélkül a szívükben Jézus nevében akartak ördögöt űzni.

Apcsel.19;

13. Elkezdték pedig némelyek a lézengő zsidó ördögűzők közül az Úr Jézus nevét hívni azokra, a kikben gonosz lelkek valának, mondván: Kényszerítünk titeket a Jézusra, kit Pál prédikál.

14. Valának pedig némelyek Skévának, egy zsidó főpapnak fiai heten, a kik ezt mívelik vala.

15. Felelvén pedig a gonosz lélek, monda: A Jézust ismerem, Pálról is tudok; de ti kicsodák vagytok?

16. És reájok ugorván az az ember, a kiben a gonosz lélek vala, és legyőzvén őket, hatalmat vőn rajtuk annyira, hogy mezítelenen és megsebesülve szaladának ki abból a házból.

17. Ez pedig tudtokra lőn mindeneknek, mind zsidóknak, mind görögöknek, kik Efézusban laknak vala, és félelem szálla mindnyájokra, és magasztaltatik vala az Úr Jézusnak neve.

Tehát ahogy azt korábban az előzőekben is megírtam igékkel alátámasztva Jézust kell keresni, Jézust kell megtalálni, Jézust kell behívni és befogadni stb. hiszen ezért is jött!! Ő a közbenjáró, Ő általa lehetünk Istené!!!! Ha Jézus nincs bennünk és nem lakik a szívünkbe a kegyelem és megbocsátás Szent Szelleme által, akkor nem vagyunk Jézus Krisztuséi így evidens, hogy nem is tudunk semmit cselekedni vagy kérni jézus nevében!!!! Ez elég egyértelmű és magától értetődő!!!

2023. febr. 17. 18:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Jó.
2023. febr. 17. 18:15
 9/9 anonim válasza:
ABBA? az egy zenekar🥹
2023. ápr. 30. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!