Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak az egyházban olyan...

VatikánTudó kérdése:

Vannak az egyházban olyan emberek, akik nem szűzek?

Figyelt kérdés
És nem a csillagképükre gondolok,hanem hogy megszegték a cölibátust

2023. febr. 13. 12:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
95%
Te tudod mit jelent a cölibátus? Önmegtartóztatás, stb.? Nagyon rosszul használod a kifejezéseket!
2023. febr. 14. 13:26
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Ma már nem kötelező úgy csatlakozz például apácának a római katolikus egyházba, hogy szűz vagy, papnak sem vagy köteles szüzen menni. Alapból régen amiatt hozták be a tilos házasodni dolgot, mert a papoknak úgy tudom adót kellett fizetniük a feleség után.

Mellesleg például a görög katolikus egyházban, vagy a protestáns egyházakban mindenki házasodhat.

2023. febr. 14. 14:24
 13/26 anonim ***** válasza:
42%

Attól függ melyik egyház?

Katolikus eléggé kötött. Ott nagyobb a szigor.

Evangélikus egyházban a házasság is rendben van a papok számára és a család alapítás. Attól még Isten mellett maradnak, hogy van családjuk. :)

Én örülök, hogy átkeresztelkedtem.

2023. febr. 14. 14:41
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon képben lehetsz a dolgokkal, ha még azt se tudod, az evangélikusok nem keresztelnek újra semmilyen esetben egy katolikust, mivel elfogadják egymás keresztségét.

2023. febr. 14. 15:07
 15/26 anonim ***** válasza:
3%

14. Én Ifis voltam és vizsgát tettem, én szerettem volna áttérni. Tőlem messze áll a katolikus hit.. Az evangélikus sokkalta inkább elfogadóbb. Na pont ezért nem bántam meg. :)

Az sem zavar hogy le lettem pontozva, úgyis ha valakinek nem tetszik, már nem lehet igazam. :)

2023. febr. 14. 15:22
 16/26 anonim ***** válasza:
65%

"Én örülök, hogy átkeresztelkedtem."

Ezt írtad, ami biztos nem igaz. Mert az evangélikusok nem keresztelnek újra. Tehát láthatóan fogalmad sincs arról, amiről írsz.

"Az evangélikus sokkalta inkább elfogadóbb."

Evangélikusok közt nőttem fel, pont egyformán elfogadó mind a kettő.

2023. febr. 14. 15:25
 17/26 NTBS ***** válasza:
100%
Igen, nagyon sokan.
2023. febr. 17. 06:56
 18/26 anonim ***** válasza:
68%
MINDENKI a nevük gyűjtőnéven. Nyilván a 18+ korosztályra gondolok csak
2023. márc. 15. 13:38
 19/26 anonim ***** válasza:
25%

A legtöbb pap a feleségével és gyerekeivel él egy háztartásban. Mi ebben a különös?

Ugyanúgy mint bárki más.

2024. jan. 8. 01:24
 20/26 anonim ***** válasza:

Bár vannak nős papok, még római rítus szerint is, de a papok nagy többsége cölibátust fogadott, tehát se feleség, se gyerek.

2024. jan. 8. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!