A keresztények meghalnának Istenért? Te meghalnál Istenért?
#3 „Rengeteg ember halt már meg a hamis, pusztító istenképe miatt.”
Szerinted mitől hamisabb vagy kevésbé hamis egyik istenkép a többi ötezerhez képest? Az aztékok jóval előbb kitalálták Quetzacoatl-t, mint a keresztények Istent vagy az iszlám Allahot, és szerintük Quetzacoatl volt az emberiség teremtője, a keresztények szerint meg Isten. Sőt, akkora panteonjuk volt, mint egy zsibvásár. A görögök sem panaszkodhatnak, és a rómaiak sem, akik egyszerűen a görög pantheont vették és nevezték át még bőven a kereszténység elterjedése előtt.
Nincs viszonyítási pont, amivel megkülönböztetett figyelemmel tüntethetné ki bárki is azt az istent, aminek meséjével felnevelték. Mindenki számára a saját istene az igazi, az összes többi hamis.
És mivel ez egy feloldhatatlan dilemma, SZÜKSÉGSZERŰEN ERŐSZAKOT SZÜL! Látjuk napjainkban is a zajló vallásháborúkat, s mindez miért?
12
Rohadtul a szívembôl szòltàl! 🤘🤘🤘
Ez ellentmondás, ha Istenért halok meg akkor Istené vagyok.
Ha Istené vagyok akkor nem az enyészeté vagyok.
Úgy helyes, hogy életünket is adjuk az Isten igazságáért. (Azaz, ha mondjuk megölnek, ha nem tagadjuk meg, akkor az igazságát nem tagadjuk meg és a halált is vállaljuk. Vagy ha életünket adjuk mások szolgálatáért. Feláldozzuk magunkat, hogy valaki életben maradjon. Stb.)
És remélem, hogy képes leszek rá, ha valamikor szükség lesz így tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!