Tényleges testi, és-vagy lelki gyógyulás ima hatására, lehetséges?
Sziasztok,
első sorban az érdekelne, hogy valóban létezik manapság is gyógyulás Jézus szent neve és ereje által, amit a keresztény vallás nagyon erősen hisz?
Voltak olyan esetek ismerőseitek, egyéb hozzátartozótok körében mikor Jézushoz való imák hatására ténylegesen lelki, fizikai gyógyulás ált be az illetőnél?
Ha volt ilyen, akkor érdekelne, hogyan. Akár privátban is jöhet a válasz.
Köszönöm.
37/F
Szia
"...gyógyulás Jézus szent neve és ereje által,..." - ma már fizikailag, mint ahogyan Krisztus a földön létekor tette - nem létezik.
De szellemi gyógyulás Krisztus tanításainak gyakorlása által, igen. Erre számos példát tudok említeni. Ha szellemileg "egészséges" az ember, teljesen megváltozik az élete, mert minden döntésében figyelembe veszi az Istentől tanultakat, és az sok áldással jár az ember életében. A Példabeszédek 10:22-ben ezt olvassuk: "Jehova áldása az, ami gazdaggá tesz, és ő nem ad ahhoz fájdalmat." - ez teljesen így van, hosszú ideje tapasztalom
Amikor imádkozol Istenhez, akkor megosztod vele, mint senki mással a legbensőbb érzéseidet, a szívedet kitárod neki a lehető legőszintébben. Amikor a Bibliát olvasod, akkor Isten beszél hozzád, és elmondja neked, hogyan élhetsz még ebben a Sátán által irányított világba is boldog, kielégítő, békés életet.
A probléma akkor adódik, ha azt gondoljuk, hogy Isten olyan mint egy "pincér", akinek leadjuk a megrendelésünket, és már várjuk is, minél gyorsabban teljesítse. Egyáltalán nem figyelve arra Ő mit szól hozzánk.
Nagyszerű tanácsot ad Jakab, a levele 1:5-8 verseiben:
"Ha tehát valamelyikőtöknek bölcsességre van szüksége, kitartóan kérje azt Istentől – mert ő nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek –, és megadatik neki. De hittel kérje kitartóan, egyáltalán nem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tengernek szél űzte és ide-oda hajtott hulláma. Az ilyen ember bizony ne számítson arra, hogy bármit is kap majd Jehovától; határozatlan ember ő, minden tettében ingatag."
Köszönöm az újabb hasznos válaszokat.
KZitus : mi az oka annak, hogy Jézus szent neve által ma már nem létezhet gyógyulás a földön?
Sok Athoszi kolostorban történt történetben ( 1800-as évek ) is említenek csodatételeket, gyógyulásokat fizikálisan is a szerzetesek között. Hogy kitalált lenne az írás? Nem tudni. Lehet igen, lehet nem.
Az utolsó bekezdéseddel kapcsolatban: nyilván fontos az Istenbe vetett hit, ez minden alapja, ha már kérni szeretnél tőle. Viszont ha gyenge még a hited, hogy valóban megkapod amit kértél, szerintem ettől függetlenül az egyén szintjén segítenie kell az Úrnak, ha valóban megegyezik akaratával.
A hit is egy folyamat, mint minden a teremtett világban. Ami fokozatosan kihunyhat, de lobogó tűzként is éghet.
F44 vagyok...
Várom a további válaszokat véleményeket
Úgy néz ki megcsappantak eléggé ezek.
Arra lenne még jó magyarázatot találni, hogy a régebben élt szentek életében miért következtek be csodatételek, egyeseknél stigmatizált állapotok.
Találtam egy jó kis oldalt, az oldal alján bele lehet tekinteni egyenként is a szentek életébe, akik stigmatizáltak voltak. Sok-sok csodatétel is kötődik a nevükhöz.
Ez egy fontos kérdés: "mi az oka annak, hogy Jézus szent neve által ma már nem létezhet gyógyulás a földön?"
Azért fontos, mert rengeteg embert becsapnak ezzel, átvernek, sőt egyesek jól élnek anyagilag ebből.
Vajon miért gyógyított Krisztus a földönlétekor, miért etetett meg sok embert, miért támasztott fel embereket, csillapította le a tengert....?
Nos ennek egyetlen célja volt: mint Isten királyságának a királya, megmutatta kicsiben, mire, és mekkora kapott hatalmat az Atyjától.
Mert Biblia szerint Isten Jézus Krisztust bízta meg az uralkodói hatalommal Jelenések 11:15
Majd megfújta a trombitáját a hetedik angyal. Ekkor hangok hallatszottak az égben, és hangosan ezt mondták: „A világ királysága a mi Urunknak és az ő Krisztusának a királysága lett, és ő királyként fog uralkodni örökkön örökké.”
Jézus tehát már a földönlétekor bemutatta, hogy csodálatos hatalmat kapott Istentől — olyan hatalmat, mely képessé teszi őt a természeti erők feletti uralomra, mindenféle betegség gyógyítására, sőt, halottak feltámasztására is.
Máté 9:2–8;
Márk 4:37–41;
János 11:11–44
Egy ihletett bibliai prófécia úgy szól, hogy Isten „uralkodói hatalmat, méltóságot és királyságot” is ad neki, hogy „a népek, nemzetek és nyelvi csoportok mind őt szolgálják” Dániel 7:13, 14. Ezt a kormányzatot az egek Királyságának nevezik, mert Jézus Krisztus az égből gyakorol uralmat.
Ha figyelembe veszed Krisztus gyógyításának célját, akkor láthatod, hogy ma már egyetlen embernek sem ad ilyet Isten.
Az első századi tanítványainak maga Krisztus adott hatalmat a gyógyításra... azért, hogy az emberek elhiggyék ők Krisztus tanítványai. De ma már ez sem ok a csoda gyógyításra. Isten nem ad erőt senkinek erre.
De Sátán tud adni némileg, hiszen erre bibliai példa van.
lehet, hogy azert csappantak meg, mert ugy vesszuk ki a szavaidbol, hogy szerinted ezeket az emberek biztos maguknak idezik elo, es csakis mas magyarazat van ra, az nem, hogy valoban megtortent
lehet persze, hogy felreertem
vannak felekezetek, akik azt mondjak, mar nincsenek csodak, es csak azert voltak, hogy Jezus valamivel felhivja magara a figyelmet, de mar erre nincs szukseg
es vannak felekezetek, akik szerint boven tortentek azota is csodak, es tortennek ma is
van, akinek megjelenik Krisztus, van, akivel csodalatos gyogyulas tortenik meg
kerdezo, ha tudsz angolul, egy amerikai katolikus hazaspar itt elmeseli, hogyan gyogyitotta meg a lanyukat (Szt Pedro atya kozbenjarasaval) Isten
https://www.youtube.com/watch?v=39wKegthj14&ab_channel=ACath..
Szia !
Jézus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.
Jézus ma is gyógyít a tanítványain, szolgálóin keresztül.
Engem is meggyógyított. Rivotrilt szedtem fejfájásra egy évig, amikor abbahagytam visszajött a fejfájás ....nem akartam gyógyszert szedni egész életembe ....kerestem a kiutat... ekkor találkoztam Jézussal és Benne hívőkkel, akik imádkoztak értem... Fél év után figyeltem fel rá, hogy teljesen elmúlt a fejfàjásom. Azóta sem fájt.
Mivel én is keresem Isten országának működését anno az Úr velem Kenneth Hagin könyvét olvastatta el. Fent van youtuben
Van segítség a Mennyből !
Áldjon az Úr!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!