Vallásosok hisztek a Vonzás Törvényében?
kerdezo: nem
2-es:
akkor hogy van szerinted? miert tortennek a dolgok?
"és nincs rá magyarázat"
Még nincs rá esetleg, hogy pontosak legyünk.
Agnosztikus keresztény vagyok. Azt látom, hogy nagy és összetett igazságokat tartalmaz a Biblia, és hogy a keresztény vallás pedig gazdag kulturális hagyatékkal is rendelkezik. Csak hogy egy példát mondjak, lásd Bach szinte összes jelentős művét! A Bibliához tudok olyan viszonyt fűzni, hogy az nem a valóságban játszódik, hanem kollektív tudattalanunkban.
Ez az ezotériáról nem mondható el! Valóban felhasználnak pár ősi elemet, például az asztrológia nem teljesen újkeletű, ahogyan a karma sem. De nem fennmaradt ősi tradíciókról van szó, hanem mint mondtam, felhasználásról. Egy silány és egyszerű csomagban adják el, amiből mi is következik? A vonzás törvényéből az következik, hogy "csak akarni kell, és teljesülni fog". A horoszkópokból az, hogy "azon múlik a sorsom, hogy mikor születtem." A karmából az, hogy most azért adtam a hajléktalannak 200 forintot, hogy velem valami nagyon jó történjen, azaz a jócselekedet befektetés, amit a sors majd megtérít nekem.
Ez mind össze nem hasonlítható mondjuk Jézus hegyi beszédének az erkölcsi minőségével!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!