Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok Isten miért nem...

Mit gondoltok Isten miért nem teremtett egy olyan fát ahol Ádám megtudta volna különböztetni a jót a rossztól?

Figyelt kérdés

2023. febr. 2. 11:12
1 2
 11/17 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
78%

Ezerszer le irhatód, akkor sem változtat a tényen hogy ádám nem tudta hogy mi az a jó és a rossz között a különbség.

Már pedig ez esetben lényegtelen hogy kapott figyelmeztetést (ami igazábol hazugság volt) hiszen nem tudta felfogni.

2023. febr. 3. 18:19
 12/17 KZitus ***** válasza:
0%

Nem a saját gondolataimat, elképzelésemet írtam, amit írtam a Bibliából idéztem. Nos azt vagy elfogadja az ember, vagy sem, mindenki maga döntheti el mit, illetve miben hisz. Én tiszteletben tartom mindem ember döntését, hiszen Isten is ezt tette, amikor Ádám döntött. De viselnie kell mindenkinek s döntése következményét, akár csak ősapánknak is el kellet viselnie.

2023. febr. 3. 18:25
 13/17 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
84%

A biblia azt is írja hogy Ádámék az UTÁN tudták meg hogy mi a jó és rossz hogy ettek a fáról!

Ez olyan mint ha egy csecsemőt büntetnél meg.

2023. febr. 3. 18:56
 14/17 ...Laci ***** válasza:
Szerintem Isten nem várt olyan döntést Ádámtól és Évától, amit nem voltak képesek meghozni. Isten teremtette őket, így tudta, mit várhat tőlük. Azonban az emberpár kudarcot vallott. Legalább ilyen fontos kérdés lenne az, hogy mi volt a Jó és Rossz Tudás Fája. Gondolom, lehet sejteni, hogy nem egy szó szerinti fa volt, mint ahogyan az Élet Fája sem. Ennek megfejtése a kulcs, hogy rájöjjünk, mit követett el valójában az első emberpár.
2023. febr. 4. 07:11
 15/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, Zitus, hogy az ugyan mondhatod, hogy Ádáméktól nem a tudást, hanem az engedelmességet várta el az isten... CSAKHOGY amit csináltak, az engedelmesség volt!

Tudod, ma is létezik olyan, hogy az isten nem közvetlenül szólít meg valakit, hanem egy angyalt küld.

Amit ő mond, azt el kell hinned, és az utasítást követned kell!

Na, pontosan így történt a Bibliában is. A sátán az egyik legfőbb őrangyal volt, ha esetleg nem tudnád.

A szavát kétségbe vonni sem lehetett!

És még egyszer: Ádáméknak a képessége se volt meg, hogy kételkedjenek benne, vagy kétségbe vonják.

Isten pedig ezt tudta, és előre látta is.

2023. febr. 4. 11:15
 16/17 anonim ***** válasza:
83%

"Isten teremtette őket, így tudta, mit várhat tőlük. Azonban az emberpár kudarcot vallott."

Akkor mégse tudta, mit várhat tőlük, ha nem tudták megugrani a lécet.

"Gondolom, lehet sejteni, hogy nem egy szó szerinti fa volt, mint ahogyan az Élet Fája sem."

A Biblia erről másképp vélekedik.

2023. febr. 4. 13:15
 17/17 anonim ***** válasza:

A pápa szerint sem szó szerinti fa volt, mivel Ádám és Éva sem létezett.

A többi stimmel.

2023. febr. 4. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!