Mit gondoltok Isten miért nem teremtett egy olyan fát ahol Ádám megtudta volna különböztetni a jót a rossztól?
Olyat teremtett.
Csak nem akarta, hogy Ádámék képesek legyenek erre.
A Teremtőnek nem az a célja, hogy egy "szigorú" úton menjenek végig a teremtményei, hanem hogy éljenek a szabad akaratukkal, válasszanak, legyenek sokfélék, sokféle úton haladjanak, és találják meg magukban a Teremtő eredeti természetét, a választásaik egyre tisztábbak legyenek, és ezzel mutassák meg a természetüket.
Nem lehetséges a jót "érdemben" választani a rossz lehetősége nélkül.
A probléma ott van, hogy ezt az isten ELŐRE tudta!
Tehát akkor miért ilyenre teremtette?
Azért, mert ezt akarta!
Más lehetőség nincsen egy végtelen istennél.
Szia
Ádám pontosan tudta mi a jó, és mi a rossz.
Isten elmondta neki, ha vesz a fa gyümölcséből, akkor meghal. Az állatok halandóak voltak, látta az állatok kimúlását. Így Ádám pontosan tudta a halál az az élet végét jelenti.
Tudta mi a különbség a két döntése között.
Engem az a kérdés foglalkoztat, amikor Éva elmondta a férjének, mit tett, Ádám miért nem fordult a Teremtőjéhez tanácsért? Most mi legyen? A tette, döntése arra mutat, a halált tudatosan választotta. Gondolt-e arra ez milyen hatással lesz a leszármazottaira? Nincsen lehetőség, hogy ezekre a kérdésekre megkapjuk a választ, de talán nem is fontos a MI életünket, jövőbeni kilátásunkat illetően. De egy dolog nem változott! MA mi is dönthetünk mint annak idején Ádám: mit választunk? Az Istennek való engedelmességet, vagy az "idegen" hangját?
Érdekes dolgot mondott erről Krisztus: "Idegent semmiképpen nem követnek, hanem elmenekülnek tőle, mert nem ismerik az idegenek hangját.” János 10:5
„Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem: És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből” János 10:27, 28.
Zitus!
NEEE!
Mitől tudta volna???
Ott volt a fán a tudás, a fejében meg nem volt semmi!
Nem azért mondom, de tudsz olvasni? Ott van leírva a Bibliában.
"A Teremtőnek nem az a célja, hogy egy "szigorú" úton menjenek végig a teremtményei, hanem hogy éljenek a szabad akaratukkal, válasszanak"
Ehhez kepest epp azert lettek kiuzetve, mert eltek a szabad akaratukkal es valasztottak.
"Ádám pontosan tudta mi a jó, és mi a rossz."
Az után tudta meg hogy evett a fáról.
Nem hiszed? Kérdezzűk meg a bibliai istent:"És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakasszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:" 1Móz3:22
Szerinted miért hivták jónak és rossznak tudása fájának?
"Isten elmondta neki, ha vesz a fa gyümölcséből, akkor meghal. "
És ahogyan a kigyo is mondta ez nem igaz.
Nem azért halnak meg mert arról a fáról ettek, hanem mert nem ettek a másikról.
"És kiűzé az embert, és oda helyezteté az Éden kertjének keleti oldala felől a Kerúbokat és a villogó pallos lángját, hogy őrizzék az élet fájának útját."1móz3:24
"MA mi is dönthetünk mint annak idején Ádám"
Nem. Ma már tudjuk mi a rossz és a jó. Ádám nem tudta.
"Mitől tudta volna???
Ott volt a fán a tudás, a fejében meg nem volt semmi!" -
A Biblia konkrétan leírja azt, mit tudott Ádám, mielőtt engedetlen lett és a saját, valamint az összes leszármazottai halálát okozta.
Mit tudott Ádám?
"És Jehova Isten a földön mindenféle fát ültetett, amely szemet gyönyörködtető, és eledelnek jó. Az élet fáját is elültette a kert közepén, valamint a jó és rossz tudásának a fáját."
Ezt mondta Ádámnak Isten:
"1Mózes 2:17
"De a jó és rossz tudásának a fájáról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”
Miután nem fogadta meg Isten utasítását:
1Mózes 3:22
"Azután így szólt Jehova Isten: „Az ember olyan lett, mint közülünk egy: tudja, mi a jó és mi a rossz. Most azért nehogy kinyújtsa kezét, és szakítson az élet fájáról is, hogy egyen róla, és örökké éljen. . .”
1Mózes 3:24
"Kiűzte hát az embert, majd az Éden kertjének keleti oldalára kerubokat állított, és egy szüntelenül forgó kard lángoló pengéjét, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat."
Tehát minden Ádám engedetlenségén múlt!
Sőt ez azóta sem változott, MA az ember élete szintén az Istennek való engedelmességén múlik. Erről ezt írja a Jelenések 2:7 :
"Akinek van füle, hallja meg, mit mond a szellem a gyülekezeteknek: aki győz, annak meg fogom engedni, hogy egyen az élet fájáról, mely Isten paradicsomában van.«
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!