Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muszlim országokban, mint...

A muszlim országokban, mint például Szaúd-Arábia vagy Pakisztán, mennyire veszik zokon a helyiek, ha egy helyi fiatal egyáltalán nem jár mecsetbe, nem imádkozik és teljesen kizárja magát a vallási életből?

Figyelt kérdés

2023. jan. 22. 18:10
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
34%
Ez egy egybites keresztény aki az M1 híradóból ismeri az iszlám világot. Szóval ne várj tőle túl sokat. Alapból nem egy észlény, plusz még szándékosan hazudik és úgy próbálja beállítani hogy az iszlám világban vadásznak az ateistákra :)
2023. jan. 23. 09:01
 22/28 anonim ***** válasza:

Ja, persze.

Talán olvass vissza. Ilyen csak a te fejedben van.

2023. jan. 23. 09:23
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Azerbajdzsánban például természetes. Ők csak annyira muszlimok, mint amennyire a magyarok keresztények.

Pakisztánban megvan az esélye, hogy kitagadja az illetőt a családja.

Direkt két végletet hoztam fel példának. A többi muszlim ország meg valahol a kettő között van.

2023. jan. 23. 13:01
 24/28 anonim ***** válasza:
23 én is úgy tudtam, hogy a muszlim országokba a vallás kötelező, és nem olyan mint mondjuk a keresztéység , hogy ha valaki azt mondja, hogy ő nem hisz az az ő dolga, én is úgy tudtam, aki a muszlim országba azt mondja, hogy nem vallásos annak következményei vannak, akkor nem igaz?
2023. jan. 23. 13:49
 25/28 anonim ***** válasza:
0%
A legtöbb muszlim országban senkit nem érdekel ha azt mondod ateista vagy. Főleg nagy városokban. Amit ez a hazug keresztény mond hogy üldözik, megkéselik az ateistákat marhaság. Legfeljebb a tálibok uralta Afganisztánban lehet de ez egy terrorszervezet.
2023. jan. 23. 14:07
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
#24 Azt magyaráztam, van olyan muszlim ország, ahol nincsenek vallásos következményei, és van olyan, ahol pedig nagyon súlyos következmények vannak.
2023. jan. 23. 15:59
 27/28 anonim ***** válasza:
köszi
2023. jan. 23. 18:37
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Szarnak ám az emberek egymásra, már a mobiltelefon-nyomkodás korát élik a keményvonalasabb helyeken is. Amíg valaki nem reklámozza az ateizmusát vagy imáranemjárását a főtéren egy hordó tetején, a kutyának eszébe nem jut vele foglalkozni. Nagyon kevés folt lehet már csak a térképen, ahol tényleg ott állnak az ember háta mögött gépfegyverrel, hogy mit csinál, meg mit nem, meg imádkozott-e már ötször.

Ott van pl. Irán. Nem egy szekularizált hely, de nem is egy Iszlám Állam-féle terrorszervezet. Tökéletesen tisztában vannak vele, hogy az ország jelentős hányada nemhogy nem imádkozik, de egyenesen gyűlöli a nyakába varrt idegen vallást. A hatalomnak elég lenne az, hogy kussoljanak, és ne akarják őket megdönteni. Hát max pokolra jut szerintük, aki nem imádkozik, ez az ő személyes életüket nem zavarja.

Pakisztán meg egy vicc, meg se bírnák számolni már hányan vannak. Ha ott mindenki imára járna, 30 kilométeres tömeg lenne a mecsetek körül.

Szaud-Arábinál elvtelenebb, harácsoló népséget meg elképzelni nem tudok, ahhoz képest én szent vagyok, aggódjanak inkább ők az üdvözülésükért...

2023. jan. 23. 23:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!