A muszlim országokban, mint például Szaúd-Arábia vagy Pakisztán, mennyire veszik zokon a helyiek, ha egy helyi fiatal egyáltalán nem jár mecsetbe, nem imádkozik és teljesen kizárja magát a vallási életből?
Ja, persze.
Talán olvass vissza. Ilyen csak a te fejedben van.
Azerbajdzsánban például természetes. Ők csak annyira muszlimok, mint amennyire a magyarok keresztények.
Pakisztánban megvan az esélye, hogy kitagadja az illetőt a családja.
Direkt két végletet hoztam fel példának. A többi muszlim ország meg valahol a kettő között van.
Szarnak ám az emberek egymásra, már a mobiltelefon-nyomkodás korát élik a keményvonalasabb helyeken is. Amíg valaki nem reklámozza az ateizmusát vagy imáranemjárását a főtéren egy hordó tetején, a kutyának eszébe nem jut vele foglalkozni. Nagyon kevés folt lehet már csak a térképen, ahol tényleg ott állnak az ember háta mögött gépfegyverrel, hogy mit csinál, meg mit nem, meg imádkozott-e már ötször.
Ott van pl. Irán. Nem egy szekularizált hely, de nem is egy Iszlám Állam-féle terrorszervezet. Tökéletesen tisztában vannak vele, hogy az ország jelentős hányada nemhogy nem imádkozik, de egyenesen gyűlöli a nyakába varrt idegen vallást. A hatalomnak elég lenne az, hogy kussoljanak, és ne akarják őket megdönteni. Hát max pokolra jut szerintük, aki nem imádkozik, ez az ő személyes életüket nem zavarja.
Pakisztán meg egy vicc, meg se bírnák számolni már hányan vannak. Ha ott mindenki imára járna, 30 kilométeres tömeg lenne a mecsetek körül.
Szaud-Arábinál elvtelenebb, harácsoló népséget meg elképzelni nem tudok, ahhoz képest én szent vagyok, aggódjanak inkább ők az üdvözülésükért...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!