Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók messiása az Antikrisz...

A zsidók messiása az Antikrisztus?

Figyelt kérdés
És ők ezt tudják, nevén nevezik? Illetve miért baj ez akkor a keresztényeknek és a muszlimoknak? Mi a baj az Antikrisztussal, ha a zsidó próféciák szerint eltöröl minden betegséget, feltámasztja a halottakat és egyesíti (egyistenhit) az emberiséget?

2023. jan. 16. 17:15
1 2
 11/15 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

9-es.

Ok.

2023. jan. 18. 16:56
 12/15 Blackice75 ***** válasza:
25%

Kedves kérdező

Olvasd el a biblia első 5 könyvét a Torát(Mózes 5 könyve).

És győződj meg arról hogy tanít nekünk az Atya vallásokról,jézusról,újszövetségről, messiásról, antikrisztusról, sátánról, bemerülésről, a mennyországban fogunk élni dologról, kereszténységről, júdaizmusról, a Torának(rendeletei,parancsolatai, instrukciói, törvényei) eltörléséről?

Ha ezeket nem találod az Ő tanításaiban a Torában, ami az Atya Mózes által kijelentett írott szava, akkor az mind hamis emberi kigondolás, pogány filozófia. Teljesen mindegy hogy a Torával kötötték össze ezeket egy könyvben és elnevezték bibliának.

HalleluYah

2023. jan. 18. 21:12
 13/15 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

"Ha ezeket nem találod az Ő tanításaiban a Torában, ami az Atya Mózes által kijelentett írott szava, akkor az mind hamis emberi kigondolás, pogány filozófia"

És a Tanach többi része?

Meg a Talmud?

2023. jan. 18. 22:29
 14/15 Blackice75 ***** válasza:
40%

#13 Kedves Ahmed

A babiloni és jeruzsálemi talmud meg a mishna vagy misna, meg a kaballa mind rabbinikus emberi tanítások, nem nagyon ismerem ezeket és nem is érdekelnek,a júdaista vallás részei, amiket összemosnak az Atya szavával, hogy igaznak tűnjön, pont ugyanúgy mint a keresztény vallás filozófiáit és tanításait. Némely keresztény vallások még ennél is tovább mentek, mert a félig isten, félig ember hibrid karakter jézus alapján az Atya minden parancsolatát elvetették.

Ami a Tanach prófétáit illeti, én mindenkinek elfogadom a tanítását aki a a tiszta hamisítatlan Tórát tanítja, vagyis oda irányít vissza mindenkit.

tehát ez azt jelenti, hogy odáig nem kell eljutni. A Torán túl a talaj már ingoványossá kezd válni, meg amúgy is, ha az Atya kijelentette a Torában azt, hogy mi hogyan kell cselekedjünk, viselkedjünk ahhoz hogy az ő népe legyünk, és ezt valaki megérti és elfogadja, annak nem kötelező ennél tovább menni. A Torán túl már ingoványos a talaj, könnyen meglehet hogy a megtérteket is tévútra viheti, a meg nem térteket meg nem engedi közel az Atyához, mert tartalmaz olyan elemeket amik ütköznek, vagyis szöges ellentétben vannak az Atya szavával. Így már számomra nem teljesen hiteles, fenntartásokkal kezelem. Megtértekről én nem nagyon tudok, max vallásokban bolyongó világról?

Az Atya kijelentett szava a Tóra, Mózes 5 könyvének határáig terjed, onnan tovább Ő már nem jelent ki semmit, max ezek a próféták hivatkoznak rá kijelentéseikre úgy, hogy az Atya mondja vagy mondta.

Az Atya szava a Tora nem vallás és nem vallások alapja.

Minden a biblián alapuló vallás igyekszik igazolni magát az Atyával, csak az Atya nem igazol egyet sem az Ő kijelentéseivel.

Az Atya parancsolatai, rendeletei az az Ő országának törvényei, aki azokat megtanulja , és beilleszti a mindennapi életébe, azokat szedi össze majd a végén és viszi be az Ő országába(ez nem a mennyek országa), ezek az emberek lesznek az Ő országának szó szerint az állampolgárai.

Én nem akarok senkit kitéríteni a világi hitéből, sem a világi vallásából, aki nem akarja megérteni az Atyát én azoknak sok sikert és szerencsét tudok kívánni.

Ostobán azt állítják, hogy a Tora csak a zsidóké. Szerencsétlenek egy egy nagyon ritka kivétellel, azt sem tudják ki és mi a zsidó,és ki és mi az izraelita.

térjünk vissza egy kicsit a Torához és a Tanachoz, azon belül meg a profétákhoz

Mivel én nem osztom a világi pogány keresztény halálra vezető Tora idegen filozófiákat, és saját gondolatot meg kitalációt nem viszek bele, tudod miért?

Mert én csak az én Atyámnak hiszek és az Ő szavával ellenőrzők le mindent!

És akkor most nézzük is meg mit mond, mit tanít mi Atyánk nekünk erről Mózes által:

5Móz 18,15

Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!

5Móz 18,18

Prófétát támasztok nékik az ő atyjokfiai közül, olyat mint te, és az én ígéimet adom annak szájába, és megmond nékik mindent, a mit parancsolok néki.

Nos, egyes szám kontra többes szám! Nem prófétákat, hanem csak prófétát!

Azt mondja Mózesnek hogy profétát támaszt, egyet és nem többet.

Honnan támaszt profétát? Az ő atyjukfiai közül, vagyis héber izraelita szülőktől, aki olyan lesz mint Mózes, akinek az igéit(rendeléseit, parancsolatait, instrukcióit, törvényeit vagyis a Torát) a szájába adja úgy, ahogy azt adta Mózesnek is.

Nem azt mondja, hogy én saját magamból vagy magamtól, mint az Ő fiát akit majd félig isten, félig ember hibridként leküld a földre meghalni a bűneinkért.

hogy eljött ez a próféta vagy sem?- nem tudom. De próféták jelentek meg szép számmal akkor is , és most is a mai napig.

Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy olvassa el a Torát de ne a vallási filozófia szemüvegén keresztül amit bele égettek az elmélyébe, értelmezze , és akkor rá fog jönni, hogy nagyon be volt csapva.

HalleluYah

2023. jan. 19. 09:30
 15/15 Blackice75 ***** válasza:
40%

#14-es vagyok javítok

utolsó mondatomban. elmélyébe-ELMÉJÉBE

2023. jan. 19. 09:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!