Nem tartjátok érdekesnek hogy a pedofilia nem került bele a szent könyvbe? Legalább annyi lenne benne hogy aki gyerekeket molesztál az nem kerül be Isten országába.
Máté 18:5 És aki egy ilyen kis gyermeket befogad az én nevemben, engem fogad be.
Máté 18:6 Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik énbennem hisznek, jobb annak, hogy malomkövet kössenek a nyakára, és a tenger mélységébe vessék.
Kérdező,
Te magad idézted be azt az igerészt, ahol Jézus azt mondja, hogy nem szabad még csak megbontránkoztatni sem a gyerekeket. Szerinted ha a megbotránkoztatást bünteti Isten, akkor a molesztálást nem? Az eléggé megbotránkoztató.
Azon kívül, hogy a második idézeted pont ráhúzható a pedofíliára, még van pár dolog a bibliában erröl ha nem is egzakt módon:
- Homoszexualitás tilos, tehát a kisfiúk megrontása is.
- Házasságon kívül szexelni is tilos. A Bibliában nincs a házasodásnak alsó korhatára, de a szokásjog alapján nem menstruáló lányokat soha nem adtak férjhez. Ez akkor is így volt, ha nincs leírva (a zsidó hagyományból nem írtak le mindent).
Aki egy nemileg érett 12-13 éveshez vonzódik, az nem pedofil. A mi tàrsadalmunkban ez elfogadhatatlan, de a pedofil nem ezt jelenti.
"Homoszexualitás tilos, tehát a kisfiúk megrontása is."
Azokat a kisfiúkat egy nő is megronthatja, nem értem, hogy miért kell a pedofíliát ennyire férfiakra kihegyezni, pedig valószínűleg nők között is van annyi.
Miért, szerinted a fiú az nem férfi? Esetleg nő, vagy még nem eldöntött nemű? Meg szerinted a középkor óta, amikor nem is fordítottak még Bibliát egyébként, nem történt újabb fordítás?
Te se lehetsz valami túl éles eszű...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!