Ez nem keresztényellenesség?
Régen én is így gondolkodtam, de mint kiderült rengeteg zsidó fogadja el Jézust mint megváltót. Leveszik a szemellenzőt amit a rabbinikus judaizmus és a talmud rájuk tett és a saját szemükkel észreveszik hogy az Ószövetségben (nekik Tanakh) rengeteg helyen prófétálnak egy megváltóról és Jézus tökéletesen beleillik. Csak ugye akiket maga Jézus is szapult, az írástudók és farizeusok ők tanították a zsidókat másra mert az ő egzisztenciájuk forgott kockán, mivel ha elfogadják Jézust le kellett volna mondaniuk arról a hatalomról amivel rendelkeztek. Ezt pedig tudjuk hogy semmilyen hatalomvágytól megrészegült vezető nem hagyta a történelem folyamán. De azthiszem megtudom érteni mi miért történt. Jézus a zsidó hagyományokat, szokásokat nem tartotta annyira fontosnak mint a vezetők, akiknek az volt a minden, az Istenhez vezető út. Ha én ma egy magyar érzelmű személynek elkezdeném mondani hogy hagyjon fel az ilyen hülyeségekkel mint a magyar őstörténeti miszticizmusok, pl csodaszarvas, turulmadár, kurultáj, busójárás mert ez mind pogány bálványimádás és Istenellenes akkor elkezdenék megmagyarázni hogy miért nem az, ha pedig erőteljesebben szólalnék fel az sincs kizárva hogy hasonló fogadtatásban részesülnék mint Jézus.
Jézus maga is zsidó volt, nem is tudom hova ez a nagy zsidógyűlölet a kereszténynek nevezett emberek körében. Van egy csatorna Youtube-on az a neve hogy Jews for Jesus. Nagyon jó a tartalom, van rengeteg bizonyságtétel olyan zsidó emberektől akik a külső nyomás (család, ismerősök, hagyomány) ellenére megtalálták Jézust. Ajánlom mindenkinek, igaz angol, de van felirat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!